Citiraj ivala prvotno napisa Vidi poruku
zašto to smatram? zato što smatram da je pronatalitetna politika izuzetno važna u zemljama u kojima postoji negativan prirodni prirast koji je i dalje u padu. kao što rekoh - ljudi se ne odlučuju na treće dijete zbog jeftinijeg vrtića niti zbog manjeg poreza nego zato što žele troje ili više djece. a smatram da se takva želja treba u državi sa negativnim pp nagraditi na svaki mogući način - u mom slučaju se nagrađuje, u nečijem slučaju je to velika olakšica (odnosno trebala bi biti da postoji kvalitetna pronatalitetna politika). želiš samo jedno dijete? stvaraš samo jednog radnika koji će hraniti tebe i tvog muža u penziji. samim time, imaš veći porez/vrtić yada yada yada od onih koji stvaraju pet radnika koje hrane dvoje.
smatraš da ja ne bih smjela koristiti porezne olakšice na djecu ako imam dobra primanja? (a jednako tako otplaćujem kredite za prostor u kojem živim)
Pronatalitetna politika je kod nas koma, ali je još veća koma to što džabe školujemo ljude koji potom odlaze u druge države koje dobivaju vrhunske radnike koje nisu platile ni centa - zato jer im domicilna država ne može priuštiti da stanu u njoj živjeti.
riba smrdi od glave...
imam jedno dijete jer tako želim a ne samo zbog novaca ali slažem se s tobom oko svega što si napisala o pronatalitenoj politici, i da imaš pravo na neke beneficije zbog toliko djece (neću sad samo otvarati temu o roditeljima koje sam imala prilike upoznat koji imaju 7 djece samo da ne rade, žive od socijale, a djecu zanemaruju, vrište i plaću gladna i prljava po dvorištu)
- mislim da ljudi imaju pravo imati djece koliko hoće i da ih većina ima iz ljubavi a ne zbog kojekavih olakšica i sramota je ova usporedba s Kinezima i Japancima (neukusno)