Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3737

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dr. je kako su mi i opisali, vrlo jasan i direktan i to mi se sviđa. Odgovorio nam je na sva pitanja koja smo imali i posvetio nam dosta vremena. Super mi je kako je muž uključen u sve faze, gledali smo spermije po prvi puta i dogovor je da samo dođemo 2dc i krećemo. Jedva čekam, kad bi barem to bilo dobitno...

Doktor se iznenadio kako smo do sada imali 100% oplođenih stanica i doista, svaki put se sve oplodilo, samo na žalost zbog našeg zakona nismo mogli oploditi sve stanice koje su našli...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Doktor se iznenadio kako smo do sada imali 100% oplođenih stanica i doista, svaki put se sve oplodilo, samo na žalost zbog našeg zakona nismo mogli oploditi sve stanice koje su našli...
    Mislim da se planetarno čude IVF stručnjaci svjetskog glasa hrvatskom fenomenu oplođene tri jajne stanice otkad je donešen novi zakon. Mora da su to više sile kod nas

Po meni to spada u religijsku domenu, sa statistikom i medicinom nema nikakve veze.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se planetarno čude IVF stručnjaci svjetskog glasa hrvatskom fenomenu oplođene tri jajne stanice otkad je donešen novi zakon. Mora da su to više sile kod nas

Po meni to spada u religijsku domenu, sa statistikom i medicinom nema nikakve veze.
    Jelena potpisujem te u potpunosti

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Htjela sam se nadovezati na inu i cure oko MB,u 2 postupka koja smo imali kod njih mogu samo reći da ovaj zadnji(10/2010) zaokružio sliku o MB nažalost da odustanemo od njih.Spadam u low respondere i ne odgovara mi njihov protokol a i tvrdoća da ga promenje(ma ne da mi se potezati i raspravljati s njima da dobijem nešto šta bi se trebalo podrazumijevati),a ujedno i rzgovorom sa curama koje su bile s nama vidim da dosta parova ima mali broj oplođenih stanic,sve je više transfera 3 dan,ili da uopće nema transfera,smrznutih embrija mogli smo na prste izbrojati, i od nas 7 koje smo u kontktu samo je 1 trudna!!!Dok npr 10/2009 od nas 5 samo 2 nisu zatrudnile i 2 imaju smrznute!
    Da puno sam iznenađena sa neuspijehom jer sam smatrala da ipak veliki broj pacijenata radi našeg zakona nebi trebao utjecati na lošije ishode dapaće trebalo bi biti više trudnoća jer nema neke promjene kod njihovog pristupa: čeka se godinu dana i dugi protokol je njihova šema!
    Treba uzeti puno toga u obzir ali ja se ne mogu oteti osjećaju da kod njih nemam više šta tražiti!
    Priznata su klinika s dugim stžom uspijeha samo im u zadnje vrijeme sve opada i ne bi volila da žive na saroj slavi radi budućih nekih parova!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ici prvotno napisa Vidi poruku
    a ujedno i rzgovorom sa curama koje su bile s nama vidim da dosta parova ima mali broj oplođenih stanic,sve je više transfera 3 dan,ili da uopće nema transfera,smrznutih embrija mogli smo na prste izbrojati, i od nas 7 koje smo u kontktu samo je 1 trudna!!!Dok npr 10/2009 od nas 5 samo 2 nisu zatrudnile i 2 imaju smrznute!
    Da puno sam iznenađena sa neuspijehom jer sam smatrala da ipak veliki broj pacijenata radi našeg zakona nebi trebao utjecati na lošije ishode dapaće trebalo bi biti više trudnoća jer nema neke promjene kod njihovog pristupa: čeka se godinu dana i dugi protokol je njihova šema!
    Da, ovako se i meni čini usporedba 2009. versus sad.

A propos ovog da ne bi trebao utjecati tsunami iz Hrvatske jer je ista lista čekanja - uzmite u obzir važnu stvar, a to je da se struktura ljudi koji iz Hrvatske sad kreću na IVF u Maribor, po meni, promijenila. Dok su to prije bili u pravilu maratonci (čitaj = ne očekuje se da će količinom svojih stanica opterećivat lab), sad su to mlade cure, koje imaju puno bolju produkciju... Meni se čini da bi u tom grmu mogao ležati zec...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ovako se i meni čini usporedba 2009. versus sad.

A propos ovog da ne bi trebao utjecati tsunami iz Hrvatske jer je ista lista čekanja - uzmite u obzir važnu stvar, a to je da se struktura ljudi koji iz Hrvatske sad kreću na IVF u Maribor, po meni, promijenila. Dok su to prije bili u pravilu maratonci (čitaj = ne očekuje se da će količinom svojih stanica opterećivat lab), sad su to mlade cure, koje imaju puno bolju produkciju... Meni se čini da bi u tom grmu mogao ležati zec...
    i to nije baš točno jer malde cure koje su bile sa mnom ( i ja ) nisu imale baš neke brojeve JS najčešće od 2 do 6 a najviše 11(od ovih koje su bile sa mnom) a i u razgovoru sa ostalima iz čekaonica šta utjeće na takav ishod ko zna!
    A to da je postao standardni kratki protokol bilo bi mi drago ali ipak ostaje mi okus da pristup imju opći a ne individulani šta nije u redu pa nismo svi isti,naparaviš sve moguće hormone i puste papire od prije IVF-ova i za vrijemeIVF-ova a imam osjećaj da ih one i ne pogledaju,ma možda sam samo razoćarana!!
    Posljednje uređivanje od ici : 15.04.2011. at 11:24

The Margot avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Dr. je kako su mi i opisali, vrlo jasan i direktan i to mi se sviđa. Odgovorio nam je na sva pitanja koja smo imali i posvetio nam dosta vremena. Super mi je kako je muž uključen u sve faze, gledali smo spermije po prvi puta i dogovor je da samo dođemo 2dc i krećemo. Jedva čekam, kad bi barem to bilo dobitno...

I mi idemo sada u 5. mj kod dr Reša nakon jednog neuspjelog u MB... Sretno nam svima bilo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •