Citiraj ici prvotno napisa Vidi poruku
a ujedno i rzgovorom sa curama koje su bile s nama vidim da dosta parova ima mali broj oplođenih stanic,sve je više transfera 3 dan,ili da uopće nema transfera,smrznutih embrija mogli smo na prste izbrojati, i od nas 7 koje smo u kontktu samo je 1 trudna!!!Dok npr 10/2009 od nas 5 samo 2 nisu zatrudnile i 2 imaju smrznute!
Da puno sam iznenađena sa neuspijehom jer sam smatrala da ipak veliki broj pacijenata radi našeg zakona nebi trebao utjecati na lošije ishode dapaće trebalo bi biti više trudnoća jer nema neke promjene kod njihovog pristupa: čeka se godinu dana i dugi protokol je njihova šema!
Da, ovako se i meni čini usporedba 2009. versus sad.

A propos ovog da ne bi trebao utjecati tsunami iz Hrvatske jer je ista lista čekanja - uzmite u obzir važnu stvar, a to je da se struktura ljudi koji iz Hrvatske sad kreću na IVF u Maribor, po meni, promijenila. Dok su to prije bili u pravilu maratonci (čitaj = ne očekuje se da će količinom svojih stanica opterećivat lab), sad su to mlade cure, koje imaju puno bolju produkciju... Meni se čini da bi u tom grmu mogao ležati zec...