Stranica 37 od 112 PrviPrvi ... 2735363738394787 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

<STRONG>stray_cat&nbsp; </STRONG>šta sve Nizozemska ima, a hrvatska nema (dio mi obitelji živi tamo pa dobro znam). <BR>Nije baš neka fora nakon stranica i stranica ispisanih na ovu temu reći da se ne treba čuditi cijeni vrtića od 2.000 kn. Ja se toj cijeni ne čudim. Čudim se načinu i osnovi po kojoj se ona želi naplatiti roditeljima u Zagrebu. Ne vjerujem da bi neki nizozemac razumio da mu se sve ovo ide objasnit, a kamoli da mu se to dogodi na kućnom pragu. <BR>Imovinski cenzus je daleko bolja osnova od dohodovnog jer su mogućnosti muljanja daleko manje. Lako je upisati susjeda na svoju adresu, al daj za potrebe jeftinijeg vrtića prepiši nekretninu na tog istog. Karikiram, jasno je.

Htjedoh nadodati da s obzirom kako se kod nas proračun rasipa na sve strane, da što se mene tiče može grad priuštiti i da svima bude besplatan bez obzira na tržišnu ekonomiju koju smo htjeli. Svi znamo gdje su sve novci išli (ili znamo samo dio), pa zašto onda udarati po djeci.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kakve veze ima što tvoja obitelj u toj nekretnini živi generacijama? Ja ne razumijet te emocije vezane uz nekretninu. Ovo mi je poput penzića koji žive u centru u stanovima od 150m2 i kukaju kako su penzije male, a mogli bi živjeti kao bogovi. Ta priča čak niti u Švedskoj ne prolazi. Ti si mogla naslijediti stan u centru Zg, kuću na moru i još jedan stančić na Stradunu i ja bih ti trebala plaćati vrtić zato što ti imaš plaću 2.500 kn? Sorry, ja sam kupila 65m2 na kraju grada jer sam si to mogla priuštiti. Nekretninu vrijednu 200-300.000 eur u centru Zagreba ja si ne mogu priuštiti i nemam razumijevanja za emocionalne ispade vezane za nekretninu. Svatko se pokrije onoliko koliko je dugačak uz obvezu pomoći potrebitima, a to oni s nekretninama od 200-300.000 eur, nisu.
    Slažem se i sa tobom. To je kao da ja imam 1000000 $ u fondu za svoju djecu (školovanje i sl.), a živim od socijale i koristim sve povlastice koje mi moj grad/općina pruža (besplatni prijevoz, neplaćanje obroka za dijete u školi, besplatni vrtić..)
    Ali gle, to plaća netko drugi, neke žene i njihovi muževi koji krpaju kraj sa krajem da plate kredit za stan od 50 m2 na 12. katu u novom zagrebu, sa troje djece u jednoj sobi i jednim autom na kredit, koji će uskoro biti zaplijenjen...
    Posljednje uređivanje od MihaelaMJ : 01.07.2011. at 14:38

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    stray_cat šta sve Nizozemska ima, a hrvatska nema (dio mi obitelji živi tamo pa dobro znam).
    Nije baš neka fora nakon stranica i stranica ispisanih na ovu temu reći da se ne treba čuditi cijeni vrtića od 2.000 kn. Ja se toj cijeni ne čudim. Čudim se načinu i osnovi po kojoj se ona želi naplatiti roditeljima u Zagrebu. Ne vjerujem da bi neki nizozemac razumio da mu se sve ovo ide objasnit, a kamoli da mu se to dogodi na kućnom pragu.
    Imovinski cenzus je daleko bolja osnova od dohodovnog jer su mogućnosti muljanja daleko manje. Lako je upisati susjeda na svoju adresu, al daj za potrebe jeftinijeg vrtića prepiši nekretninu na tog istog. Karikiram, jasno je.
    meni je sve to jasno, ali trzisna cijena vrtica nije 200 kuna i tu ti je crta gdje ce se dobro osjetiti da je ekonomska kriza jer drzava vise nema za placanje razlike (ima za kupovinu novih automobila, divljacke dnevnice za duznosnike)

i nemam pojma kako da si ljudi u tom mulju koji je zavladao smisle neki posao kojim bi dodatno zaradili

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    <Imovinski cenzus je daleko bolja osnova od dohodovnog jer su mogućnosti muljanja daleko manje. Lako je upisati susjeda na svoju adresu, al daj za potrebe jeftinijeg vrtića prepiši nekretninu na tog istog. Karikiram, jasno je.

Htjedoh nadodati da s obzirom kako se kod nas proračun rasipa na sve strane, da što se mene tiče može grad priuštiti i da svima bude besplatan bez obzira na tržišnu ekonomiju koju smo htjeli. Svi znamo gdje su sve novci išli (ili znamo samo dio), pa zašto onda udarati po djeci.
    pa tako izgleda idealan svijet, kapitalizam nije bas milosrdno uredjenje

nastavak feste ce usljediti kad se isto primjeni na zdravstvo pa ako nemas skupo osiguranje sve placas sam. ako nemas mozes krepati

i da, opet imas i drugu stranu medalje, neko tko ima vise placa i veci porez i da li on zbog toga ima veca prava od nekog tko zbog manjih primanja manje ubacuje u kasicu prasicu ?
    Posljednje uređivanje od stray_cat : 01.07.2011. at 14:40

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sad i da je tržišna cijena 5000kn-šta to mene briga-kad je u proračunu veća stavka ured gradonačelnika nego vrtić. di toga ima?
    reci mi, vraća li NL, kao neke druge razvijene zemlje cijenu vrtića roditeljima natrag kroz odbitke za djecu od davanja i sl.?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    pa tako izgleda idealan svijet, kapitalizam nije bas milosrdno uredjenje

nastavak feste ce usljediti kad se isto primjeni na zdravstvo pa ako nemas skupo osiguranje sve placas sam. ako nemas mozes krepati
    hm, kod nas ide upravo obrnuto. Onaj tko ima normalnu plaću i plaća u proračun, mora dodatno platiti, onaj tko ne plaća iz plaće-ne mora ni dodatno platiti.
    To nije kapitalizam ni socijalizam-nego nešto neopisivo :srce

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dobro, ali za vrtiće ga ne želi napraviti? niti razmisliti o tome??????

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    nije mi jasno di je Sandee iskemijala da prehrana djeteta kosta 20 kuna na dan a ukljucuje i dorucak i uzine i topli obrok

tu su naravno kuharice, odgajateljice i ostali prateci ljudi ukljuceni u vrtic. odrzavanje vrtica, treba u cijenu ukljuciti habanje namjestaja koji ima vijek trajanja...

pa 2000 kuna je 280 eura. ljudi su na izborima odlucili da su za trzisnu ekonomiju i kapitalizam i onda je svima jasno da neko treba doplatiti na tih 200 kuna koje se simbolicno uzima od roditelja za jaslice ili vrtic
    Nista nisam iskemijala niti rekla da je to cijena uklesana u kamenu, nego racunam onako ovlas i pitam druge za misljenje. Iako sam, onako, odokativno lupila, mislim da nisam posve fulala.
    Dorucak: npr. kifla, namaz, 1dcl mlijeka. Kifla u pekari kosta cca 2 kn, namaz cca 6, 1 dcl mlijeka cca 0,5 kn. Ajmo jos malo dodati na to pa reci da je ekonomska cijena takvog dorucka 4 kn. A kad pribrojis javnu nabavu, gdje se ide na najpovoljnije cijene, nabavu 'na veliko' s pripadajucim rabatima, cijena bi bila valjda 3 kn.
    Rucak: neki varivo i komadic mesa u normativu za predskolsku djecu mogu kostati, ajmo biti bahati, 10 kn
    Uzina: vocka, ili 2 keksa - 4-5 kn.
    Ma, da ne duljim:
    Sredstva za nabavu živežnih namirnica za prehranu djece, planirana u iznosu od 65.400.000,00 kn, osiguravaju se, u skladu s propisanim normativima, u iznosu od 273,00 kn mjesečno (13,00 kn dnevno) po nazočnom djetetu u redovitom programu. Od toga će se iznos od 35.970.000,00 kn isplaćivati akontacijama ustanovama (u iznosu od 7 kuna dnevno za planirani broj nazočne djece u mjesecu a najviše do 75% ukupno upisane djece u redovitom programu). Iznos od 29.340.000,00 kn (prosječno 6 kn dnevno po nazočnom djetetu) isplaćivat će se na temelju ispostavljenih računa dobavljača živežnih namirnica s kojima će se sklopiti ugovori nakon provedenog postupka objedinjene nabave na razini Grada Zagreba.
    Službeni glasnik

Dakle, na hranu po djetetu trose 13 kn dnevno!

Naravno da kalkuliram i place djelatnika, i odrzavanje, i sve ostalo, sve sam to navela, ali kazem i da hrpa vrtica ostvaruje dodatne prihode od iznajmljivanja prostora ili dodatnih programa koji se zapravo provode s dijelom djece koja placaju tijekom redovnog rada grupe, znaci ne okupira niti dodatno ljudstvo niti vrijeme.

O tome da roditelji nose pelene po kojima onda pisu ime djeteta, da nose case, papirnate rucnike, papire za crtanje i sl. necu ni pricati.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zašto bi roditelji plaćali tržišnu cijenu vrtića? vrtić je između ostalog i servis koji omogućuje roditeljima da rade i stvaraju vrijednost gradu/državi.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ali svakako bih voljela cuti kako je drugdje - hvala na info za NL.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

u općini Viškovo - PGŽ takva cijena je na snazi vec godinu dana. Svi prosvjedi roditelja i sve aktivnosti nisu urodile plodom. Nazalost.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo opet se na svom FB oglasio s dva poduža priopćenja...
    pogledajte na zidu (linkovi niže), da ne kopiram
    i dalje ne kužim kako može rebalans u listopadu (tako je rekao), a ne može sada...osim inata kao razloga...

https://www.facebook.com/notes/milan...11992822226199

https://www.facebook.com/notes/milan...11989998893148
    Posljednje uređivanje od sanika : 01.07.2011. at 15:05

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa može u listopadu jer to i jest vrijeme za novi proračun za 2012.
    ovo sada bi bio rebalans proračina za 2011. (a pola godine prošlo)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Apri, daj ako stigneš poslušaj što je rekao na 101. Nije spominjao novi proračun a ni prijedlog istog već isključivo rebalans staroga...
    Možda se krivo izrazio..

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja nisam slušala ali mislim da će rebalans morati ići, prije ili poslije

novi proračun će se predložiti krajem listopada ili studenog, ali ne može stupiti na snagu prije siječnja 2012. - ili kasnije za neke stvari (npr. kao sada za vrtiće koji jesu izglasani unutar proračuna, ali s primjenom od 1.7. - tj- tako je trebalo biti)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja nisam slušala ali mislim da će rebalans morati ići, prije ili poslije

novi proračun će se predložiti krajem listopada ili studenog, ali ne može stupiti na snagu prije siječnja 2012. - ili kasnije za neke stvari (npr. kao sada za vrtiće koji jesu izglasani unutar proračuna, ali s primjenom od 1.7. - tj- tako je trebalo biti)
    primjena je bila od 1.7. zbog pritiska

sanika, slušala sam ga i shvatila sam da on misli na novi prijedlog.
    koji je smisao u rebalansu u listopadu, ako je prvo čitanje novog Prijedlova već u studenom?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    primjena je bila od 1.7. zbog pritiska
    ALI i besplatni pokazi za umirovljenike se primjenjuju od 1.7.
    cijene produženog boravka i prehrane, od kad ono?
    naknada za novorođenčad od 1.7.
    ma hrpa stvari se ne primjenjuje od 1.1. nego kasnije (u biti, većina se ne primjenjuje od 1.1. jer je nemoguće sve pripremiti na vrijeme da bi se moglo početi provoditi početkom godine)

a smisao rebalansa u listopadu je krpanje rupa u proračunu
    prošle godine je baš nakon ljeta bio rebalans u državnoj blagajni, isto netom prije prijedloga novog proračuna

to tako kod nas ide, nema smisla ali očito ima načina

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    sanika, slušala sam ga i shvatila sam da on misli na novi prijedlog.
    moguće da je tako mislio u glavi, ali nije tako zvucalo

kaže točno ovo (u 23 minuti) "mi cemo u rebalansu proracuna koncem godine, a posebno u proracunu za iducu godinu nastojati..."

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Uskoro će stati svo vrijeme jer dolaze izbori,
    samo na to on (oni) misle...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E ovo čekam cijelo vrijeme! Jel to samo za novinare, jel da?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sanika prvotno napisa Vidi poruku
    moguće da je tako mislio u glavi, ali nije tako zvucalo

kaže točno ovo (u 23 minuti) "mi cemo u rebalansu proracuna koncem godine, a posebno u proracunu za iducu godinu nastojati..."
    ovo mi izbija svaki argument!
    šta jes - jes, razdvojio je te dvije stvari.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa više manje svi donose rebalanse u listopadu, studenom.
    jedno su planirani prihodi. a drugo je u studenome kad se otprilike zna koliko su i ostvareni i koliko mogu biti ostvareni do kraja godine.
    tako to ide.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sanika prvotno napisa Vidi poruku
    evo opet se na svom FB oglasio s dva poduža priopćenja...
    pogledajte na zidu (linkovi niže), da ne kopiram
    i dalje ne kužim kako može rebalans u listopadu (tako je rekao), a ne može sada...osim inata kao razloga...

https://www.facebook.com/notes/milan...11989998893148
    koji lik
    stavio je bilješke da ih vide samo njegovi prijatelji i neka komentiraju. ako je tako siguran u svoju socijalnu pravednost neka otvori to za komentiranje svima a ne samo svojim "prijateljima". ja bih mu rado napisao što mislim o tome ali ne pod cijenu toga da me kao Kerum svrsta u svoje "prijatelje"

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    koji lik
    stavio je bilješke da ih vide samo njegovi prijatelji i neka komentiraju. ako je tako siguran u svoju socijalnu pravednost neka otvori to za komentiranje svima a ne samo svojim "prijateljima". ja bih mu rado napisao što mislim o tome ali ne pod cijenu toga da me kao Kerum svrsta u svoje "prijatelje"
    a ,ne, miško, to Bandić ima specijalni filter za Rode, kao štit oko svemirskog broda, o koji se odbijaju vaši komentari.
    Ni ja mu, naime, nisam prijatelj, ne dao Bog, a sve mogu vidjeti i pročitati.
    Možda se ipak samo nisi ulogirao na FB?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja vidim, mozda sam prijateljica prijatelja

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Da smo u normalnoj zemlji postavilo bi se pitanje odakle je bilo tko, pa i gradonaclnik glavnog grada, dosao do osobnih podataka, tko mu ih je dao i da li je to zakonito. Drugo je pitanje, odnosno krsenje zakona, iznosenje tih podataka u javnost, nekoliko puta u nekoliko razlicitih medija. I trece, radi se o kleveti i prikirvenoj prijetnji koja znaci: "Draga moja, mozes ti govoriti sto zelis, ali ja znam tko si, gdje zivis, u koji vrtic ti ide dijete, tko su tete ..."
    Iako smo svi koji smo imalo normalni (koliko se to danas moze biti) zgrozeni takvom porukom gradskog serifa, i vecinom bi bez razmisljanja rekli "Treba ga odmah tuziti", kad se dvaput razmisli razumljiv je strah roditelja da li se u to upustati.
    S druge strane, da li je to drustvo u kojem zelimo zivjeti? Gradski serif ne da je nazvao clanicu Roda i prijetio joj po tiho, vec joj prijeti preko medija!!??
    Zato bih svakako sugerirao da se na konferenciji jasno ukaze novinarima na postupak ovog dotepenca koji se toliko busa zagrebackom kavalirstinom, postivanjem zakona, pristojnoscu i svom onom sto se definitivno ne moze s njime povezati.
    Borba za nasa prava su jedno, ali javna prijetnja u koju je ukljuceno dijete nesto sasvim drugo i ako to prodje, gdje je kraj? Tko je od nas slijedeci o kojem ce neki drugi dotepenec pricati na radiju i televiziji:"Znam gdje stanujes, a znam i tko ti cuva djecu..."
    Ovo vise nije sala!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ja vidim, mozda sam prijateljica prijatelja
    moguće da je to, vidjela sam dvoje svojih prijatelja da su njemu prijatelji, njihovi porivi mi nisu jasni:sto upitnika:

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    <a href="http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=3101" target="_blank">http://www.roda.hr/vijesti.php?ID=3101</a>
    Da smo u normalnoj zemlji postavilo bi se pitanje odakle je bilo tko, pa i gradonaclnik glavnog grada, dosao do osobnih podataka, tko mu ih je dao i da li je to zakonito. Drugo je pitanje, odnosno krsenje zakona, iznosenje tih podataka u javnost, nekoliko puta u nekoliko razlicitih medija. I trece, radi se o kleveti i prikirvenoj prijetnji koja znaci: "Draga moja, mozes ti govoriti sto zelis, ali ja znam tko si, gdje zivis, u koji vrtic ti ide dijete, tko su tete ..."
    Iako smo svi koji smo imalo normalni (koliko se to danas moze biti) zgrozeni takvom porukom gradskog serifa, i vecinom bi bez razmisljanja rekli "Treba ga odmah tuziti", kad se dvaput razmisli razumljiv je strah roditelja da li se u to upustati.
    S druge strane, da li je to drustvo u kojem zelimo zivjeti? Gradski serif ne da je nazvao clanicu Roda i prijetio joj po tiho, vec joj prijeti preko medija!!??
    Zato bih svakako sugerirao da se na konferenciji jasno ukaze novinarima na postupak ovog dotepenca koji se toliko busa zagrebackom kavalirstinom, postivanjem zakona, pristojnoscu i svim onim sto se definitivno ne moze s njime povezati.
    Borba za nasa prava su jedno, ali javna prijetnja u koju je ukljuceno dijete nesto sasvim drugo i ako to prodje, gdje je kraj? Tko je od nas slijedeci o kojem ce neki drugi dotepenec pricati na radiju i televiziji:"Znam gdje stanujes, a znam i tko ti cuva djecu..."
    Ovo vise nije sala!
    Posljednje uređivanje od zovlah : 01.07.2011. at 17:06

Datum pristupanja
    Jun 2008

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    moguće da je to, vidjela sam dvoje svojih prijatelja da su njemu prijatelji, njihovi porivi mi nisu jasni:sto upitnika:
    i ja imam jednog zajedničkog prijatelja s bandićem
    nadam se da je to zato što je novinar pa mu je samo poslovno prijatelj

sve vidim ali ne mogu niš komentirat (to je dedi rekao, jel da, da je bandić onemogućio komentiranje svima koji mu nisu prijatelji?!)

kukavica

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pregledala, nemam takvih prijatelja

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj zovlah prvotno napisa Vidi poruku
    Zato bih svakako sugerirao da se na konferenciji jasno ukaze novinarima na postupak ovog dotepenca koji se toliko busa zagrebackom kavalirstinom, postivanjem zakona, pristojnoscu i svim onim sto se definitivno ne moze s njime povezati.
    Ovo vise nije sala!
    Zgrozena sam Bandicevim ponasanjem jednako kao i ti i vecina, ali zar ti stvarno mislis da je Bandicev glavni problem cinjenica da nije rodjen u Zagrebu? Da barem je

Dotepenec-nedotepenec, vazno je sto cini, a ne gdje je rodjen. Zar bi ti nekome tko je rodjen u Zagrebu oprostio ovakvo ponasanje?! Pretpostavljam da ne bi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i ja imam jednog zajedničkog prijatelja s bandićem
    nadam se da je to zato što je novinar pa mu je samo poslovno prijatelj

sve vidim ali ne mogu niš komentirat (to je dedi rekao, jel da, da je bandić onemogućio komentiranje svima koji mu nisu prijatelji?!)

kukavica
    Ja ne bih ni komentirala, ne bih voljela da me cipelare, nisam toliki mazohist

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Zgrozena sam Bandicevim ponasanjem jednako kao i ti i vecina, ali zar ti stvarno mislis da je Bandicev glavni problem cinjenica da nije rodjen u Zagrebu? Da barem je

Dotepenec-nedotepenec, vazno je sto cini, a ne gdje je rodjen. Zar bi ti nekome tko je rodjen u Zagrebu oprostio ovakvo ponasanje?! Pretpostavljam da ne bi.
    Dotepenec nije oznaka gdje je rodjen ili odakle je dosao vec karakterna osobina. Primitivac i licemjer. Sorry zbog nesporazuma!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nisi zlonamjeran i nisam to ni mislila, ali pogrijesio si u izboru rijeci.

dotepenac - pejor. reg. onaj koji se dotepao, onaj koji je došao tko zna otkud; došljak, dođoš, dojdek, dotepuh

Prema HJP: http://hjp.srce.hr/index.php?show=search

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi zlonamjeran i nisam to ni mislila, ali pogrijesio si u izboru rijeci.

dotepenac - pejor. reg. onaj koji se dotepao, onaj koji je došao tko zna otkud; došljak, dođoš, dojdek, dotepuh

Prema HJP: http://hjp.srce.hr/index.php?show=search
    Zavrsit cu pricu s dotopenec da sam si uzeo slobodu koristiti taj izraz kao pogrdni naziv za nekoga koji je dosao odenkud i koji je sa sobom donio i model ponasanja koji ne prilici danasnjem civiliziranom drustvu, sto nije daleko od definicije. ;o)
    No poruka je u necem drugom. U kakvom ce drustvu zivjeti nasa djeca? Da li je normalno da politicar na funkciji prikriveno prijeti? Sto bi se desilo da je kazem "Gospodine gradonacelnice, znam kojim putem trcite na Sljeme, a nesrece se dogadjaju. Padne drvo, zemljani odroni, znate kako je to. A i peseki se znaju naglo razboljeti. Pojednu nesto i eto problema..." Je li to prihvatljivo ponasanje? Jer ako smije gradonacelnik, koji je kao kulturan, kavalir, legalist... zasto ne bi smio i ja?
    A protiv toga se moramo boriti i traziti pomoc svih, pocevsi od medija.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj zovlah prvotno napisa Vidi poruku
    No poruka je u necem drugom. U kakvom ce drustvu zivjeti nasa djeca? Da li je normalno da politicar na funkciji prikriveno prijeti? Sto bi se desilo da je kazem "Gospodine gradonacelnice, znam kojim putem trcite na Sljeme, a nesrece se dogadjaju. Padne drvo, zemljani odroni, znate kako je to. A i peseki se znaju naglo razboljeti. Pojednu nesto i eto problema..." Je li to prihvatljivo ponasanje? Jer ako smije gradonacelnik, koji je kao kulturan, kavalir, legalist... zasto ne bi smio i ja?
    A protiv toga se moramo boriti i traziti pomoc svih, pocevsi od medija.
    Ovaj dio uopce nije bio sporan, prozvala sam te zbog toga sto je iz tvoga prvog posta izgledalo kao da smatras da je Bandic problematican zato sto je dosao bog-zna-od-kud. Moje misljenje je da nije problem u zemljopisnom porijeklu, nego u osobnom moralu i odgovornosti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

danas sam predala papire u nasem vrticu i kaze mi voditeljica da ce 75% roditelja placati manje nego dosad (imaju prijavljenie vecinom roditelje u kucanstvo) i da smatraju da ce se bandic predomisliti kad si izracuna koliko ce sad dobivati..ravnateljima privatnih vrtica prijete da ako ne pocnu naplacivati roditeljima po novoj cijeni da ce dobiti kaznu od grada..a u slucaju da racunaju po novoj dobiti ce kaznu od skupstine ovo ima samo u hr

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    ravnateljima privatnih vrtica prijete da ako ne pocnu naplacivati roditeljima po novoj cijeni da ce dobiti kaznu od grada..a u slucaju da racunaju po novoj dobiti ce kaznu od skupstine ovo ima samo u hr
    prema važećoj odluci gradske skupštine, privatni i vjerski vrtići se naplaćuju prema dohodovnom cenzusu
    dakle, ravnatelji nemaju šta razmišljat, mogu napraviti samo jednu jedinu stvar, naplatiti po novom

nije pravedno, ali bar roditelji djece koja idu iu privatne vrtiće znaju koliko će plaćati, za razliku od roditelja djece koja idu u gradske vrtiće i nemaju pojma

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

danas sam predala papire u nasem vrticu i kaze mi voditeljica da ce 75% roditelja placati manje nego dosad (imaju prijavljenie vecinom roditelje u kucanstvo) i da smatraju da ce se bandic predomisliti kad si izracuna koliko ce sad dobivati..
    Problem je u tome sto je on predaleko dogurao u svojoj tvrdoglavosti da bi se samo tako predomislio. Radi se o politickoj, a ne ekonomskoj racunici.

Mozda bi se predomislio kada bi ga rupa u proracunu za koju je sam kriv ugrozila politicki. S druge strane, rupa je tu i sa starim modelom placanja, to je i Dalicka iskoristila kao argument.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa ne znam..meni u bilo kojem slucaju nije fer

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naravno da nije fer. I još je i neodgovorno.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prema važećoj odluci gradske skupštine, privatni i vjerski vrtići se naplaćuju prema dohodovnom cenzusu
    dakle, ravnatelji nemaju šta razmišljat, mogu napraviti samo jednu jedinu stvar, naplatiti po novom
    ja bih samo dodala, da nove cijene u privatnima idu od 8. mjeseca zbog toga jer Grad daje subvenciju 1 mjesec unatrag tako da su u nekim vrtićima roditelji dobili već uplatnice za 7. mjesec koje idu još po starim cijenama. Subvencija za 7. ide u 8. tako da tad idu i nove cijene. Čisto da ne bi bilo zabune među roditeljima i da ne ispadne da se, eto, u privatnima nije promijenila cijena.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slažem se da na Bandićevo javno prozivanju treba reagirati i nadam se da će konferencija imati odjeka i u ovom pogledu.
    Meni nije jasno što se ravantelji imaju pitati ko je u pravu. U pravu je zakon koji je na snazi, a to je odluka skupštine.
    Uopće me ne zanima uplatnica, imam na e zabi template i po tom istom nastavljam plaćat, 400 kn i točka. Nisam predala papire i nisam
    dala legitimitet nelegitimnom postupku. Razumijem i sve one koji ipak jesu odnijeli papire. Meni je samo pun kufer da mi standard kroji najobičniji šerif. Čak ne zamjeram ni ono "dotepenac". Nisam ni ja rođena zagrepčanka, ali se ne pronalazim u ovoj definiciji. Dok našeg gradonačelnika smatram upravo tim.
    Što se tiče privatnih i vjerskih vrtića, taj propust je velika stvar, no vjerujem kako ništa od ovoga ni neće zaživjeti i da će se ako ne prije, onda s novim proračunom situacija izjednačiti. Većna roditelja je na žalost u privatnim vrtićima završila ne zato što imaju viška novaca, nego zato er nisu dobili mjesto u gradskom pa je samim tim i ova nepravda veća.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

U današnje Jutarnjem preko cijele stranice Bandićevo pismo roditeljima. Sigurno ga je platio svojim privatnim novcem.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

....i nakon svega oni se još uvijek ne mogu dogovoriti sami sa sobom tko je osnivač i vlasnik gradskih vrtića...
    eto ga Mrsić prekjučer u dnevniku govori kako je to skupština i da imaju većinu u upravnim odoborima i da će sankcionirati sve ravnatelje koji ne postupe po važećoj odluci Skupštine, a jučer u tom istom dnevniku govore - i predsjednica udruge ravnatelja dječjih vrtića (ma što to bilo) da je njima osnivač grad i da moraju postupati kako kaže gradonačelnik...(?!)
    jer i po statutu je on šerif i on je vlasnik svega ?????

a gradonačelnikova javna iznošenja okolnosti vezanih uz dijete, prema KZu imaju značajke kaznenog djela (čl.201.)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

eto, po ovome sto kaze Stijena meni je jasno zasto ravnatelji privatnih vrtica razmisljaju kako naplacivati..ovo je apsurd

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

eto, po ovome sto kaze Stijena meni je jasno zasto ravnatelji privatnih vrtica razmisljaju kako naplacivati..ovo je apsurd
    meni i dalje nije jasno
    njima nije osnivač grad
    i za njih je donesena pravovaljana odluka

meni stvarno nije jasno što tu nije jasno?!
    to je jedina jasna situacija sa vrtićima u ovom trenutku!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •