Pokazuje rezultate 1 do 50 od 231

Tema: Kada prvi pregled?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni u vezi čega ne bih generalizirala, pa tako ni u vezi toga kad je za koju trudnicu najbolje otići na prvi ultrazvuk. Nekome praćenje (rane) trudnoće na uzv može donijeti toliko potreban mir, nekome će mir donijeti čekanje nekoliko tjedana.
    Ne bih generalizirala ni u vezi ovoga, niže ću napisati svoje iskustvo...
    Ok trenutno je situacija takva da se kod nas mora inzistirati da nas ne maltretiraju tehnologijom... Što bi bilo da je kod nas kao u recimo VB, da li bi onda žena došla kod primalje i inzistirala da je pošalje na UZV samo da bi se smirila i što bi primalja tada odgovorila?

Otkud taj nemir i potreba da mir pronalazimo u vanjskim faktorima koji će nam ga kao pružiti (a neće, to je samo privid)? Rekla sam već prije jedan zgodan izraz - činjenica da ste se odlučili na dijete znači da ste se odlučili da vam srce zauvijek hoda izvan vašeg tijela. I to je doslovce tako. Što će biti kada dijete bude rođeno i kada se dogodi nešto na što niste navikli - ići ćete na hitnu da vam kažu da je sve ok s djetetom? Sumnjam

Sve majke imaju strah (i normalno da ga imaju), ali isto tako na njima je da se nauče nositi sa tim strahom. A tek kad se dijete rodi i kada odrasta, onda ćete tek shvatiti veličinu tog straha i koliki može biti - jer onda dolazi period kada zaista ništa ne možete učiniti da si pomognete (vjerujem da nije opcija ne puštati dijete van), dakle, prije ili kasnije morate se naučiti nositi sa strahom i nema te tehnologije koja će tu pomoći, sve je do vas

Ne znam koje su sve moguće posljedice, recimo to tako, medicinski nekontroliranog spontanog pobačaja. Zna li netko? Mislim, koje su komparativne prednosti takve varijante po tijelo i dušu žene pred kiretažom, i obrnuto?
    Ne znam koliko dugo se može čekati spontani pobačaj, pa tek onda raditi kiretažu ako se ne dogodi. To mi se čini kao zaista najbolja opcija jer se moguće loše posljedice svode na minimum. Ovako laički znam da ukoliko tijelo ne izbaci plod može doći do sepse, a jedna od mogućih komplikacija kiretaže može biti endometrioza pa onda i neplodnost. Stoga mislim da je bitno da se napravi maksimum da bi se loše posljedice svele na minimum, nije li to logično?

No mnoge stvari su logične pa se kod nas ne rade.. neke su i zabranjene (npr davanje dripa ženi koja je rodila carski) pa se svejedno rade

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Općenito za sve bih ja rekla CUM GRANO SALIS. Sve umjereno. Nekoliko uzv-a u trudnoći neće škodit da se uvjeriš da je sve ok. Ali naravno da ne treba pretjerivati...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ok trenutno je situacija takva da se kod nas mora inzistirati da nas ne maltretiraju tehnologijom... Što bi bilo da je kod nas kao u recimo VB, da li bi onda žena došla kod primalje i inzistirala da je pošalje na UZV samo da bi se smirila i što bi primalja tada odgovorila?

Otkud taj nemir i potreba da mir pronalazimo u vanjskim faktorima koji će nam ga kao pružiti (a neće, to je samo privid)?
    Moja frendica živi u UK. Obje trudnoće je žalila što nije u HR da može popričati s doktorom kad god to poželi. I ja to poštujem i razumijem.
    Druga živi nomadskim životom, ne znam koliko puta je bila ne pregledu tijekom trudnoće (i da li je uopće), a rodila je u šatoru usred šume u Istri. Beskrajno joj se divim i poštujem njenu volju i snagu da je rekla ne sustavu.
    Obje su odrasle fakultetski obrazovane žene, čvrsto na svom životnom putu, imaju potporu svojih muževa. Samo su dijametralno suprotne... i neobično... i jedna i druga su imale problem sa sustavom, svaka na svoj način. Sve je stvar stava, preferncija i želja... a ponekad naši unutranji strahovi prerastu želje, pa popustimo. I to je ljudski.

Na početku trudnoće sam sanjala o porodu u vodi. Sad ću biti sretna ako sve bude ok na carskom. Sve je relativno... Da nema moderne tehnologije nikad ne bi znala da su mi miomi toliko narasli da imam dijagnozu mioma previa, odnosno da su se ispriječili na bebinom prirodnom putu prema van. Kako su u prošlosti završavali porodi žena s takvom ili sličnom dijagnozom? Sad imam vremena upoznati se s tim, za mene grozim pojmom "carski rez", prihvatiti ga i na svoj način se pripremiti na njega. I biti mirna s tim. Puno bolje nego da mi u zadnji čas kažu: hitno na carski! Trauma bi bila puno veća.
    MD je pred 50 godina rođen na carski, polumrtav... nakon 48 sati forstiranja prirodnog poroda. Spašeni su u zadnji čas. Da je bilo uzv-a to se ne bi desilo.

Možda će ovaj filmić bolje reći što želim naglasiti http://www.youtube.com/watch?v=3JgbE...=youtube_gdata
    Ispričavam se, možda nije mjesto za takav filić, šaljiv je, ali pogađa bit (osim zadnjeg dijela gdje se spominje račun).
    Mom homeopatskom lječniku dr. Šimetinu vjerujem više nego svim lječnicima opće prakse... ali ima situacija kad holistička medicina jednostavno nije dovoljna. Jer svijet u kojem živimo nije holistički. Jer voda koju pijemo nije holistička. Jer gazimo po asfaltu umjesto po travi...

Da, vanjski faktori su privid... ali to znaš ti Anchie i možda to živiš, to znam ja... ali to ne živim... ali velika većina ni ne ne sanja o tom prividu... no to je već za u Kutak za filozofski trenutak.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Shanti, o tome pišu Sarah Buckley i Michel Odent te drugi, link ti sad ne stignem naći.

Usput, imam poznanicu koja je nažalost imala vanmateričnu trudnoću i bila tri puta u bolnicu zbog nesnošnih bolova, tri puta na UZV, tri puta naglasila da je možda trudna jer rade na trudnoći ona i partner, dvaputa odbijena, dvaputa smatrala da nemože biti niš drugo kad su dr i uzv rekli da nije niš i tek treći put kad je u kratko vrijeme došla eto skužili. imam poznanicu kojoj su tvrdili do sred trudnoće da nosi blizance kad su zapravo mjerili na uzv isto dijete dvaputa, te jednu koja je došla zbog obilnog krvarenja na kraj trudnoće i čekala satima na dijagnozu oljuštene posteljice i hitan cr.

što želim kazati je da računalo i uzv nisu svetinja i ne vide sve i često daju lažan osjećaj da je sve ok kad zapravo vrlo često nisu u pravu i zanemaruju se drugi simptomi i to što žena kaže jer je komp pametniji od nje. kad to iskusiš nekoliko puta ili čuješ dovoljno iskustva poput anchie sa pravom se pitaš kakvu sigurnost ti nude rani uzv pregledi u trudnoći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •