Pokazuje rezultate 1 do 50 od 231

Tema: Kada prvi pregled?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Teoretski: Žena dolazi na pregled u 12 tt i ode na UZV na mjerenje nuhalnog nabora. Žena nema namjeru ni u kom slučaju prekinuti trudnoću, ali je NN na granici. Sugeriraju joj se drugi testovi, tzv triple test. Puna stresa živi nekoliko tjedana do dana TT-a, nestrpljivo čeka rezultate i kad ih dobije ima još veći broj nedoumica jer je to samo izlist statističkih mogućnosti ovog ili onog. Pa se odluči za amniosintezu, opet stres, dosta invazivan test.

Ako ZNA što je nuhalni nabor PRIJE pregleda, ako ZNA što je TT prije pregleda, onda će biti u boljoj poziciji napraviti za nju kvalitetnu odluku kad za to dođe vrijeme.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    Teoretski: Žena dolazi na pregled u 12 tt i ode na UZV na mjerenje nuhalnog nabora. Žena nema namjeru ni u kom slučaju prekinuti trudnoću, ali je NN na granici. Sugeriraju joj se drugi testovi, tzv triple test. Puna stresa živi nekoliko tjedana do dana TT-a, nestrpljivo čeka rezultate i kad ih dobije ima još veći broj nedoumica jer je to samo izlist statističkih mogućnosti ovog ili onog. Pa se odluči za amniosintezu, opet stres, dosta invazivan test.

Ako ZNA što je nuhalni nabor PRIJE pregleda, ako ZNA što je TT prije pregleda, onda će biti u boljoj poziciji napraviti za nju kvalitetnu odluku kad za to dođe vrijeme.
    pa zato je bolje iči na preglede da se ustanovi ako nedaj bože nešto nije u redu nego ne iči pa kako bog da!
    ne kužim te, ti bi radije ne išla pa onda ni neznaš jel sve ok , nego se nadaš ili bi išla ?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    pa zato je bolje iči na preglede da se ustanovi ako nedaj bože nešto nije u redu nego ne iči pa kako bog da!
    ne kužim te, ti bi radije ne išla pa onda ni neznaš jel sve ok , nego se nadaš ili bi išla ?
    Što u teoriji kad otkriju da nešto nije u redu, a pobačaj nije opcija, a ne može se tokm trudnoće učiniti ništa (o tome se priča, kod prenatalne dijagnostike)
    Posljednje uređivanje od sirius : 29.07.2011. at 22:56

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Što u teoriji kad otkriju da nešto nije u redu, a pobačaj nije opcija, a ne može se tokm trudnoće učiniti ništa (o tome se priča, kod prenatalne dijagnostike)

u svakom slučaju htjela bi znat što se događa samnom i mojim djetetom, bez obzira na ishod i trenutnu situaciju!
    što bi bilo da se nešto desi i da ste mogle utjecat da se stanje poboljša a vi niste išle, ne bi li si predbacivale same sebi, zašto sam si to napravila!
    ja i dalje ostajem kod toga da svaka trudnica mora pohađat na redovite liječničke preglede, one koje nisu mog mišljenja nek odlučuju same za sebe!
    u protivnom sretno nam bilo svima i onima koje idu i onima koje nejdu!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    u svakom slučaju htjela bi znat što se događa samnom i mojim djetetom, bez obzira na ishod i trenutnu situaciju!
    što bi bilo da se nešto desi i da ste mogle utjecat da se stanje poboljša a vi niste išle, ne bi li si predbacivale same sebi, zašto sam si to napravila!
    ja i dalje ostajem kod toga da svaka trudnica mora pohađat na redovite liječničke preglede, one koje nisu mog mišljenja nek odlučuju same za sebe!
    u protivnom sretno nam bilo svima i onima koje idu i onima koje nejdu!
    Pa tko je rekao da se ne preporučaju pregledi, samo je pitanje što se na njima nudi .

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    a nabrojala sam druge stvari koje se mogu na pregledu raditi u prethodnom postu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •