Ne pali iz jednog jedinog razloga, ti kada to radiš ne radiš čista srca, imaš grižnju savjesti, lomiš se jel to ispravno.. i naravno da dijete onda surađuje s tim tvojim unutarnjim a ne s onim što joj govoriš. Dijete ti vrlo jasno daje do znanja što je problem i ukazuje ti što ti moraš napraviti - što bi Jesper rekao "kompetentno ti ukazuje na srž problem"Nisi jedini roditelj koji ima problema s postavljanjem vlastitih granica, tvoje dijete ti pomaže da ih naučiš postaviti (i time i njoj pokažeš kako će to činiti u budućnosti)
Apsolutno! NIKAD roditelj ne treba govoriti starijem da popusti samo zato što je ovo mlađe. Mlađi klinci vrlo često prelaze granice ovih starijih, i na roditeljima je da u tim situacijama reagiraju i zaštite STARIJE dijete jer se ono ne može zaštiti samo (mislim, može se zaštititi ali metodama koje roditeljma ne bi baš bile ok..a i ja sam shvatila da nije uvije ni ok starijem djetetu govoriti; ona je mlađa, pa joj popusti- jer to nije rešenje a i ona se osjećala ugroženo.....pogotovo kad ju ova malađa ćupa za kosu a moja misli da naravno ne smije vratiti, a onda poludi pa digne nogu i drži je u zraku razmišljajući dal da je gurne jer joj je nakon 15min pukao film)
Smiješno mi bilo, moj mali ima mlađeg bratića. I sad nakon xy nekih situacija, moja mama njemu rekla "popusti stariji si", kaže moj "ne moram ja popustiti samo zato što sam stariji" Majke mi, pojma nemam otkud mu to, al mi je baš bilo vrlo OK kako se postavio i nije dao da mu se gaze granice. Yes
Apsolutno! Onda će oni izrasti u princeze i prinčeve kojima će biti dozvoljeno sve, a to naravno nije dobro niti za njih a niti za ljude oko njih-mislim da i mlađa djeca u odnosu na starije trebaju znati svoje granice-te da im nije uvijek opravdanje za ponašanje to što su mlađi![]()

Nisi jedini roditelj koji ima problema s postavljanjem vlastitih granica, tvoje dijete ti pomaže da ih naučiš postaviti (i time i njoj pokažeš kako će to činiti u budućnosti)
)
Odgovori s citatom