Donna Martin?ili Andrea Zuckerman?
Bez šale - puna je svjetska literatura tužnih priča o djeci koja se loše osjećaju jer su siromašna ili siromašnija od svojih školskih sudrugova; i često se to ispoljava baš na odjeći; tko je čitao Male žene neka se sjeti kako je neka od sestara bila u bedu jer je imala ružan suncobran a išla je u visoko društvo.
Ili cimer Holdena Caulfielda koji je podmetao Holdenove fine kofere kad bi im netko dolazio u sobu, ne bi li taj pomislio da su koferi njegovi. Nije to posebnost Hrvatske ili današnjeg vremena, uvijek su postojali statusni simboli - danas je to iphone a u mojoj hašomanskoj školi je to bio brocak (ja se dobro sjećam kad nam je došao novi dečko u razred kako je moja prijateljica rekla: super je zgodan, ali je UŽASNO seljački obučen - uopće, većinu teen godina sam provela brinući se da li je nešto seljački). Mene brine ta okrutnost koja uvijek izbija iz tih priča o školskom zlostavljanju, to je ono čega se ne sjećam iz svog vremena, ali se uvijek i pitam da li je to možda zato što sam bila na okrutnoj strani.