da se vratimo na naslov...
eno, priča se kako je riba klaun pred izumiranjem jer milijuni razmažene djece žele doma imati "Nema"...
ali, nisu djeca kriva. djeca su oduvijek imala želje koje su oim roditelji ostvarivali ili ne.
da se vratimo na naslov...
eno, priča se kako je riba klaun pred izumiranjem jer milijuni razmažene djece žele doma imati "Nema"...
ali, nisu djeca kriva. djeca su oduvijek imala želje koje su oim roditelji ostvarivali ili ne.
Ok, ovo štima, ali "ne razumijem" konkretan Nemo primjer.
Problem vidim ako moje dijete vrišti na obali, neka mu tata izvadi Nema iz mora, jer ga žeeeeeeeeli!!!!
I na to se mama unervozi, ne zna što bi i natjera tatu da izvadi ribu iz mora.
Ali, ako je ta riba u slobodnoj prodaji u legalnim dućanima s akvarijskom opremom, ne vidim nikakav razlog da se ne kupi baš ta riba. Zašto bi roditelj morao znati da li joj prijeti izumiranje ili ne?
Razumijem da je poanta bila u podcrtanom, ali opet nekako mi nije sjeo primjer.
I ne, nemamo Nema doma.![]()
Anemona, dio riba se uzgaja a dio se lovi.
Neke se love ilegalno, ali mislim da se čak neke i ne mogu uzgojiti u zarobljeništvu. Pogotovo ove morske s koraljnih grebena. E sad ne znam za detalje koje se vrste koliko love, ali gledala sam dokumentarac o Rio Negru gdje je velik problem izlova akvarijskih ribica i ostalih životinja. I u crtiću je nemo ulovljen u moru i odnesen u akvarij.