Stranica 7 od 9 PrviPrvi ... 56789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 426

Tema: Zdrav razum versus pritisak drustva

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

slazem se s tobom.
    to jest pitanje odgoja.
    medutim, nikako ne bih zeljela da ona ikada dode na ideju, da ima pravo druge, koji se oblace recimo "seksi" (sto god to znacilo), pogotovo ako i ih pri tom ne pozna, na bilo koji nacin omalovazavati i cijeniti ili ne cijeniti na osnovu njihova izgleda.
    te opcenito joj zelim prenjeti (da ne kazem utuviti u glavu), da nitko, ama bas nitko nema pravo nekoga maltretirati ili mu uciniti nesto na zao, zato jer je po necijim mjerilima seksi ili preseksi obucen (opet sto god to znacilo).
    to su neke osnovne humanisticke i eticke vrijednosti, koje su meni jako vazne i zelim da ih moje dijete usvoji.

kako ce to izgledati u praksi kod vlastite cure, da li cemo uopce imate te teme na tapetu (ja recimo bijah hasomanka i slicno) ne znam.
    o nijansama stvarnog zivota (dobar opis ), cemo sigurno otvoreno razgovarati. kao sto to cinimo i sada.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno, omalovažavanje i maltretiranje su totalno out

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

...zadirkivanja je bilo uvijek, ali ne toliko oko imovinskog statusa, i sjećam se kako je meni moja mama to pokušala objasniti u provome osnovne: govorila je da manje pametna djeca, baš zato što su manje pametna, zadirkuju djecu koja su po nečemu različiti od njih, a pametna djeca znaju da smo svi različiti i da zato ne postoje razlozi ni opravdanja za zadirkivanje/ruganje.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    "seksi" (sto god to znacilo)
    Pa riječnik kaže da znači sljedeće:
    sex·y (sks)adj. sex·i·er, sex·i·est 1. Arousing or tending to arouse sexual desire or interest. (ono što pobuđuje ili teži pobuditi spolnu požudu ili zanimanje)

2. Slang Highly appealing or interesting; attractive (žargon: iznimno poželjno ili zanimljivo, atraktivno)

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ne mogu šangajke biti pod drugim imenom!
    šta ti je?!

http://vukajlija.com/zabava/posteri/11704-sangajke
    Ako sad nisam riknula od smijeha, necu nikad.

Znam sto su sangajke, ali htjedoh svejedno pogledati sliku. Nece moci, jel.

This Page Cannot Be Displayed

Based on your corporate access policies, access to this web site ( http://vukajlija.com/zabava/posteri/11704-sangajke ) has been blocked because the web category "Illegal Drugs" is not allowed.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 12.10.2011. at 22:34

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A propos djevojčica-lolita...Ja sam uistinu bila šokirana kad sam shvatila, prije par godina sad već, da se djevojke od 14-15 godina međusobno nazivaju DROLJAMA, i da im to dođe kao svojevrstan KOMPLIMENT, Isuse Kriste... A djevojčica u 5. razredu stavlja svoju sliku iz 3. razreda na fejs, sliku s ljetovanja, gdje je u kupaćem kostimu, na plaži, u izazovnoj pozi. Njezine kolegice iz razreda komentiraju kako je (citat) sexxxxxxyyyyyy..... Primjeri iz moje prakse u školi.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da pojasnim: ne radi se o ekscesnim curama, niti o potencijalnim delinkventicama. Obične cure, čak štoviše, odlične učenice i pristojnog, normalnog ponašanja...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kud plovi ovaj brod:
    http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...3/0769006.html

i što radi/ne radi ovo društvo?!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Danas.hr prenosi dio njihove prepiske, štiteći njihove identitete, kako bi još jednom potaknuo sve one koji se trebaju brinuti o maloljetnicima, u prvom redu njihove roditelje, da se zapitaju što im djeca rade.

pa ako bih morala birati nad kim ću se zgražati, ipak bi to prije bila "novinarka" koja je ovo objavila, zajedno s uredništvom i publikom koja to čita.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eh...
    to ti je ona vječita dilema...

čitati kćerin dnevnik pa moći uletjeti ako je neki problem
    ili biti diskretna i ne znati ništa

ja sam tip koji ne bih nikada pročitala nešto tuđe, pa sve da mi je otvoreno pred nosom; umrla bih od srama.
    ali su me primjeri prijateljica i njihove djece malo štrecnuli.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Super mi je što danas.hr nije objavio identitet maloljetnica da ih zaštiti. Tako su dobri!

Što reći osim: Fejsbuk je zlo! Baš sam ljetos držala 12-godišnjoj nećakinji predavanje o tome da nikada ne stavlja na internet ništa što ne bi rekla i pokazala pred svakim i u svakoj prilici, da minjenja redovito lozinke i da pazi kakve koristi.

A ovo što te cure navodno pišu - tko zna koliko je u tome istine a koliko najobičnijeg preseravanja. O nekim curicama u mojoj OŠ su se pričale svakojake priče, a sve je to bilo miljama daleko od stvarnosti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni uopće nije važan tekst ni novinarka ni istinitost.
    dovoljna (i dovoljno užasna) mi je mogućnost da tako nešto uopće postoji.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kud plovi ovaj brod:
    http://danas.net.hr/hrvatska/page/20...3/0769006.html

i što radi/ne radi ovo društvo?!
    Ja vidjela uživo (ne na fb, time se ne bavim) i zato sam napisala ono što sam napisala o izazivanju nevolja...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam tip koji ne bih nikada pročitala nešto tuđe, pa sve da mi je otvoreno pred nosom; umrla bih od srama.
    ali su me primjeri prijateljica i njihove djece malo štrecnuli.
    bome, ja sam stalno na stand by sa fejsom od J. i njegovih prijatelja. koji svi, iz nekog nepoznatog mi razloga, žele da im budem frend. vjerojatno ću se samo jedan dan iznenaditi kad me skinu s liste, to ne sumnjam, al za sad, sve njihove totalne gluposti iskaču i na mom wallu.

je, mima, sjećam se i ja u OŠ (7-8 razred) kako je neke cure pratio glas da su spavale sa pol škole. moš mislit. ajme kako smo onda mislili da smo veliki, a bili smo totalna djeca.

ja kad čitam ovo na danas.hr, sve mi to izgleda tako daleko i nestvarno i apsolutno neprimjenjivo na moj život i moju obitelj i moju M. nemam niti najmanji strah da bi to mogla bit ona, npr za koju godinu.
    a možda sam samo naivna

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što da postoji? Djevojke i žene koje se vole družiti sa bogatim dečkima i muškarcima jer im oni plaćaju troškove i daju poklone? Pa, mislim da to postoji otkad je svijeta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mima

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj klu. prvotno napisa Vidi poruku
    A propos djevojčica-lolita...Ja sam uistinu bila šokirana kad sam shvatila, prije par godina sad već, da se djevojke od 14-15 godina međusobno nazivaju DROLJAMA, i da im to dođe kao svojevrstan KOMPLIMENT, Isuse Kriste... A djevojčica u 5. razredu stavlja svoju sliku iz 3. razreda na fejs, sliku s ljetovanja, gdje je u kupaćem kostimu, na plaži, u izazovnoj pozi. Njezine kolegice iz razreda komentiraju kako je (citat) sexxxxxxyyyyyy..... Primjeri iz moje prakse u školi.
    Ovo je istina, apsolutna stvarnost, dio ih je nesvjestan šta uopće radi s tim poziranjem, a dio je do srednje škole već formirao taj bolesni stav "uzmi sve što ti život pruža", ali u onom najnižem smislu, kao u ovom članku s portala.
    Njima se danas sve izokrenulo u glavi, biti sponzoruša, ove druge izraze uopće mi se ne da koristiti, njima to uopće nije sramota.
    Niti malo. Sasvim suprotno.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja kad čitam ovo na danas.hr, sve mi to izgleda tako daleko i nestvarno i apsolutno neprimjenjivo na moj život i moju obitelj i moju M. nemam niti najmanji strah da bi to mogla bit ona, npr za koju godinu.
    a možda sam samo naivna
    Jesi li, hm?

Slušaj ovo:

Moja kćer, 4. r. OŠ. bila na prvoj "maloj ekskurziji", ono pet dana "Škole u prirodi".

Uz x detalja koje mi je naknadno ispričala (a koliko je onih koje nije) iznijet ću samo jedan, da ne budem dosadna.

Ona i još tri curice igrale su onu igru okretanja bočice (ili nekog predmeta) uz naredbu onome kod kog stane da nešto napravi.
    I sad, one se igrale one gluposti ,tipa - Reci 5 puta - ja sam magarac!
    Ili - skoči 6 puta ovako, tri onako! Ono, dječje bedastoće.

No, dođu k njima "cool" cure iz razreda (od kojih se neke šminkaju i kao, imaju dečke s kojima izmjenjuju MMS i preko fejsa se chataju, no ipak sve na dječjoj razini).

I igra krene u sasvim drugom smjeru, uz naredbe onoj kod koje boca stane - "Reci 10 puta -Ja sam drolja!"
    - "Glumi da se seksaš istovremeno s milijun (!?)muškaraca!"

(I sad ta curica mora leći i nešto stenjati i kričati. Ostalima, ne svima, to je jako zabavno)

Ovo je doslovno što mi je rekla. Jasno vam je da moj um ovako nešto bolesno ne bi mogao smisliti, a niti to povezati sa desetogodišnjakinjama.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vise puta sam procitala tu i cula u rl da ljudi gledaju sex i grad i slicne gluposti pred djecom. Sta stvarno mislite da su djeca toliko glupa da ne primjecuju da mama ulaze pola sata-sat u gledanje drolja i njihovog zivota. Pa ako je to vrijedno maminog vremena i paznje, mora da je dobro.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Vise puta sam procitala tu i cula u rl da ljudi gledaju sex i grad i slicne gluposti pred djecom. Sta stvarno mislite da su djeca toliko glupa da ne primjecuju da mama ulaze pola sata-sat u gledanje drolja i njihovog zivota. Pa ako je to vrijedno maminog vremena i paznje, mora da je dobro.
    Joj, daj molim te, ne pretjeruj. Ja sam svašta gledala i čitala u toj dobi (bile su mi dostupne i gore stvari), i nisam se nikad tako ponašala.

Ta serija mi je fenomenalna (posebno Mirandina rečenica: ako može žvakati odrezak prestar je za maminu sisu ).

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja tu seriju nkad nisam gledala. Zene su turbo ruzne. Uopce mi nije jasno tko ih je izabrao da prodaju sex s onakvim facama i anoreksicnim tijelom.

Nisam rekla da ce svatko tko gleda i cita gluposti poci za time.

Ja nisam spremna riskirati. Moja je jos mala, ali ce moci gledati samo serije gdje zene uce i rade lol

trenutacno moze gledati fifi jer je vrijedna, a winxice nece u moju kucu uci jer ih smatram droljastim. Ni winxice nisam nikad gledala. Vidjela sam reklamu na tv. Izgledaju mi kao neprimjereno obucene besposlicarke lol

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Greska
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 13.10.2011. at 10:59

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sex i grad mi zaista nije baš omiljena serija, ali stvarno ne znam čime ženski likovi iz nje zaslužuju da ih se naziva drolje ?!?
    Jer su ružne? Stvarno svašta. Inače u toj seriji žene itekako rade i financijski su neovisne.

I ja sam svašta čitala u dobi od desetak godina, sjećam se kako su romani u sredini "Praktične žene" sadržavali vrlo eksplicitne opise seksa, no nisam se ovako ponašala. Moram priznati da mi je ovo što Nena piše prilično šokantno, i ja osjećam kao da je to miljama daleko od mene i djece koju poznajem.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Sex i grad mi zaista nije baš omiljena serija, ali stvarno ne znam čime ženski likovi iz nje zaslužuju da ih se naziva drolje ?!?
    Jer su ružne? Stvarno svašta. Inače u toj seriji žene itekako rade i financijski su neovisne.
    I definitivno nisu MALOljetne,
    gospođe imaju baš dosta ljeta , pa sad ako pokvare mene u ovim godinama, ako ih uzmem za primjer, bit će jada u mojoj kući

(šalim se malo)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja tu seriju nkad nisam gledala.
    Ali si uzimaš za pravo pljuvati po nečemu o čemu nemaš pojma. Fenomenalno.

Bolje da ti mala gleda npr. Momke sa Madisona, tamo će naučiti kako se traba ponašati prava žena: biti subordinirana muškarcima, domaćica ili ev. tajnica.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi tjedan dijelimo na dane kad se ide u vrtić i dane kad su winxice
    Ipak mislim da moj odgoj i primjer ostavlja snažniji utjecaj od crtića.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ni tu seriju nisam gledala

Meni je najbolje da predskolsko dijete ne gleda nista od navedenog

@ Deadi
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 13.10.2011. at 11:27

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Inače u toj seriji žene itekako rade i financijski su neovisne.
    sve je to ok mima, ali zašto se seksaju?!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ni tu seriju nisam gledala

Meni je najbolje da predskolsko dijete ne gleda nista od navedenog

@ Deadi
    Sex i Grad je išao ako se ne varam i u kasnijem terminu, tako da već i to da je dijete budno u to doba nije neka sreća.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uvijek sam jako pazila i pazim na to što i koliko moja djeca gledaju na TV. Sve sapunice, bilo koje vrste su zabranjene - tu nema ništa vrijedno, a nevrijednoga ima puno. Ništa takvoga ne gledam ni ja, tako da i ta odluka jest dio moga odgoja. Winxice se također nisu gledale. Iz toga bi moja kći mogla pobrati samo efemernosti i stereotipe.

Uključila sam se u diskusiju zato da bih reagirala na stav iskazuje mima da je sve to o čemu piše Nena "miljama udaljeno od nas i naše djece". Nažalost, nije tako. Prošle godine sam se intenzivno morala baviti fb profilima djece koja s mojima idu u školu, jer je moj sin bio žrtva zlostavljanja na internetu. Ne bih u detalje, ali to što sam tamo pročitala, čime se bave, o čemu razmišljaju, kako se izražavaju, kakve međusobne odnose imaju desetgodišnja djeca mene je strašno šokiralo. Dok to nisam vidjela rekla bih da je nemoguće da se to odvija u glavi takve djece. Vidjela sam i slike malo starijih djevojčica, recimo 6-8 razred - nažalost moram reći da neke od njih one sebe na tim profilima predstavljaju kao seksualnu robu.

Svi mi koji pokušavamo sačuvati djetinjstvo naše djece i odgojiti ih u nekim svjetonazorskim, socijalnim, etičkim i moralnim vrijednostima, moramo se suočiti s time da mnogo toga s čime se naša djeca u svom životu susreću ide protiv našeg odgoja. Još uvijek optimistično vjerujem u naš odgoj i način života, ali to zlo koje se i moje djece dotiče je realno i uvijek ostaje otvoreno pitanje kako će se moja djeca tome odhrvati.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    da je sve to o čemu piše Nena "miljama udaljeno od nas i naše djece".
    Ako me neki novinar slučajno misli citirati, upozoravam ga da se neće dobro provesti, to samo usput napominjem.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Što da postoji? Djevojke i žene koje se vole družiti sa bogatim dečkima i muškarcima jer im oni plaćaju troškove i daju poklone? Pa, mislim da to postoji otkad je svijeta.
    Ovo sam ja baš htjela reći...
    a ako je novinarku brinulo ponašanje te djece, trebala je slučaj prijaviti czss ili nekoj takvoj službi, pedagogu njihove škole...
    Obzirom da je sve netko objavio i na fejsu, zna se tko su, bez obzira što to oni nisu napisali.

Ne da opravdavam ponašanje tih cura, ali to nije nešto toliko novo. mediji su novost - filaju nas i našu djecu tim žutilom, i tako se utječe na sve češće ponašanje kakvo opisuje Nena i klu. Ne publiciraju to oni da bi se zabrinuli ti roditelji - kojima je uostalom kasno da se brinu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam ovdje uz Zdenku i Nenu. Mislim da nije isto kao uvijek, mislim da nije daleko i da je na štetu djece (sve ovo o čemu se piše, jel).

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mene već neko vrijeme kopka taj Tv-program (mogu li ovdje ubaciti pitanje ili da splitamo na novi topic?). Dijete će mi za koji mjesec navršiti 8g. i sve češće se ljuti zašto joj ne dozvoljavamo gledati emisije/serije nakon Dnevnika. Da pojasnim - ja ni ne znam što ima nakon 20h, jer otvorimo TV samo za pogledati Dnevnik, vikendom popodne MM prati kuharske emisije, a ona subotom ujutro malo škicne dječju TV (rijetko neki popodnevni film, baš ako se radi o prikladnom dječjem, i ponekad ako ima neki o životnijama Discovery, NG i sl.). I to je sve što gleda uz hrpu svojih crtića na DVD-u.
    E, ali! Ostali prvoškolci raspravljaju o popodnevnim i večernjim serijama - znaju sve glumce i sad se dijete osjeća zakinuto. Kakvi su trendovi u vašim obiteljima?
    Moja je najkasnije do 8.30 u krevetu, ne znam kad drugi liježu? Zasad se odlučno odupirem TV-u, s koliko godina ta borba postaje besmislena?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi uopće ne gledamo televiziju preko dana, serije ne gledamo nikakve, ništa. Ja pogledam ev. nešto prije spavanja, ali to je u 11 navečer i dijete tada već odavno spava. (btw. definitivno mislim da SEx&City nije serija koju trebaju gledati djeca, ona ima i oznaku da nije za mlađe od 12 godina).

A ovo što osjećam da je daleko od nas, pa što ja znam, ja imam takav dojam, a odnosi se na moju okolinu - ja imam desetak nećaka pubertetske dobi, i ne bh rekla da se uklapaju u ono što se piše po medijima. Normalno, ja ne znam detalje o njihovim životima nego mogu procjenjivati samo ono što se vidi. Doduše, priličnosu me šokirale priče iz škole koje mi je pred par dana pričao nećak (5. razred) ali opet, oduševilo me kako on o svemu tome razmišlja i kako zrelo sagledava situaciju.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja ću ti reći šta je poslije dnevnika: ruža vjetrova i larin izbor LOL
    osobno ne pratim te dvije serije, dospijem na mentalista kad nema ništa drugo
    a moja k čeka larin izbor
    ja ne branim, a ona čeka, čeka, i zaspe u 20:55 - par minuta prije nego počne
    nakon tjedan dana prestane pričati o lari, a kada se opet sjeti uleti neka utakmica, politička emisija oko koje se složi većina i ona opet "izvisi"
    vjerujem da je to dosta povezano sa trendom u školi
    često puta se sjeti svoje prijateljice tee iz vrtića i kako su se igrale korane i zrinke iz "najboljih godina" , a te najbolje godine je gledala svake pete, pa desete
    ne znam... razumijem kako se osjećaš kad si u društvu out, razumijem i da ne možeš dozvoliti da pase takvo i slično smeće...
    ako rano liježe bez problema, možda da počneš upražnjavati naš sistem "čeka, čeka, pa zaspe" - mislim, ako si ziher da neće dočekati

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Mene već neko vrijeme kopka taj Tv-program (mogu li ovdje ubaciti pitanje ili da splitamo na novi topic?). Dijete će mi za koji mjesec navršiti 8g. i sve češće se ljuti zašto joj ne dozvoljavamo gledati emisije/serije nakon Dnevnika.
    I mene kopka. S tim da se moj navukao na Dnevnik i uporno ga gleda i pokušava razumjeti o čemu tamo pričaju, a niš mu nije jasno
    Tata mu sve to, naravno, pokušava objasniti, i to vrlo detaljno, pa je tako jučer u 20 minuta čuo: o korupciji, o višestranačkom sustavu i izborima, o maloljetničkom nasilju (zvuči poznato?), o krizi u euro-zoni i o tome što je to komemoracija.
    Po mom mišljenju, puno previše za 7-godišnjaka, ali ostala sam u manjini.
    Srećom, do emisija nakon Dnevnika još nismo došli, kad počne Zaba 90 sekundi, TV se gasi

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moji klinci su u dobi od 8 godina išli spavati u 9.00, a sad idu u 9.30. Dozvoljavamo im da pogledaju neki film koji ih zanima, ako ne počinje kasno i ako sutradan nije radni dan. Ako neki njima zanimljivi film počinje kasnije, snimimo im, pa pogledaju preko vikenda. Zadnje što su gledali bio je Iron man i Oženih se vješticom. Ponekad pogledaju nešto od mase dječjih filmova i crtića koje imaju na DVD-u. Od serija, njihov je Malcolm u sredini - imaju dosta snimljenih epizoda i znaju to pogledati kad imaju vremena. Znali su pogledati još i neku ZF seriju, ne mogu se sjetit naziva. Ostale serije ne gledaju - ni sapunice, ni sitcome ni milijardu i jednu forenzičarsku seriju, a to ne gledamo ni mi. Navečer prije spavanja ne moraju nužno gledati TV - poigraju se nakon svih obaveza, pročitaju nešto, pričamo svi zajedno.

Čokolada, ovo o čemu pričaš se i nama događalo - da djeca u školi prepričavaju sadržaje nekih sapunica, a moji bleje. Prigovarali su ispočetka, ali brzo ih je pustilo. M. takve stvari uopće i ne zanimaju, a B. bi se navukla kad bi joj se dozvolilo, ali na sugestiju pristaje ne druge sadržaje.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mogla bih potpisati tanjin i zdenkin post. Doduše, naša najstarija kći ima određeno vrijeme za fb, i ja joj ne stavljam granice, s tim da, moram biti iskrena, ponekad joj ostane profil otvoren, pa ja malo škicnem, da vidim s kim se i na koji način dopisuje. Ali nikada joj to nisam rekla, pa čak kad bih nešto i vidjela, bila bih suptilna, ne bih odala izvor, nego onako malo naokolo, da joj skrenem pažnju. Sad za sad verbalna komunikacija, fotke i sve ostalo skroz ok. Što se tiče tv, moj 8-godišnjak ne gleda ništa osim crtića i dječijih filmova, ne interesuje ga, zaspi uveče oko 8 i 30. Par posljednjigh dana, kada dođe kući gleda nešto debilno na rtl-u, ono kao neki slučajevi iz prakse o nekim nesređenim porodičnim odnosima, to mu je ful interesantno, a ja ludim, i odmah prekidam. Beba ne gleda ništa, pa čak joj ni reklame nisu interesantne, jedino promotivni spot o opasnosti saobraćaja za djecu na novoj ili rtl gleda pažljivo.
    Mi inače puno pažnje poklanjamo stvaranju posebnosti kod svoje djece, znači da steknu samopuzdanje, da se ne boje pokazati svoje slabosti, da istaknu svoje vrline, ali nikada omalovažavajući druge. Pričamo neke lijepe ili poučne priče iz naših ili života naših bližnjih o milosrđu, poštivanju, brizi o životinjama, skromnosti, solidarnosti. Nekada pažljivo slušaju nekada ne, ali su u onim kritičnim situacijama uvijek pokazali da su savladali osnovno pravilo: budi onakav prema drugima kakav bi ti htio das drugi budu prema tebi. zato nam je kuća puna njihovih drugova, kolega iz škole, sad kod cure ostanu i preko noći, prave sebi pizze, uštipke palačinke. Mi smo vam pravo sijelo veselo, glasni, uporni i svoji.
    Posljednje uređivanje od eris : 13.10.2011. at 13:39

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    sve je to ok mima, ali zašto se seksaju?!
    Tu se sprdaš s mojim komentarom o tome kako djeca ne trebaju gledati sex i gad, a poslije napišeš da niti tvoji ne gledaju

Da nije Zdenka upala još bi ispalo da zagovaram sex isključivo radi reprodukcije.

I hvala ti na savjetu kako izbjegavaš gledanje serija. Zanimljiv je. Zato i pratim ovakve teme jer ćemo i mi biti u toj situaciji kroz koju godinu.

I ne kužim zašto se uporno podmeće da je jedina kontra "slobodoumnoj" ženi ona potlačena.

Nena se pitala od kud djeci one priče sa izleta. Ja mislim da je to sve viđeno na tv-u jer rijetko koji roditelj dozvoljava djeci da gledaju sex u živo, a negdje su to morali čuti i vidjeti.

I baš mi je žao onih djevojaka iz članka. Tko zna kakve će sve bolesti navući.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    E, ali! Ostali prvoškolci raspravljaju o popodnevnim i večernjim serijama - znaju sve glumce i sad se dijete osjeća zakinuto. Kakvi su trendovi u vašim obiteljima?
    Čoksa, koliko god će to sad možda zvučati kao prazna fraza, ali mislim da je upravo ovo pravi trenutak da naučiš A. da ne mora biti dijelom stada, tj. da i ona ima nešto (čitanje, ples, bilo kakav interes) što može ponuditi frendicama umjesto poznavanja likova iz sapunica. Za koju godinu će možda biti jedina koja neće htjeti probati cigaretu i tako dalje, da ne nabrajam... Nikad nije prerano za bildanje samopouzdanja i vježbanje individualizma.

Mi nemamo taj problem jer em nemamo telku, em niti u vrtiću niti u školi djeca uopće ne prate televizijski program (priča se samo o aktualnim crtićima i dječjim filmovima koji se vrte u kinu, ali nisam primijetila da se oni koji ih ne prate osjećaju izostavljeno). Dapače, mnogi roditelji idu toliko daleko da su im se djeca prvi put u životu srela s filmom kad su u prvom razredu išla sa školom u kino i mislim da bi se zgrozili kad bi čuli za sedmogodišnjake koji gledaju sapunice.

Što se tiče tvog konkretnog pitanja, obje su u krevetu između osam i pola devet, nakon toga još čitaju (tj. Fiona čita, a Flora lista knjige), gasimo svjetla i idu na spavanje (uz jedno pet dizanja "jer mi se piški" i "jaaaako sam žedna" ).
    Posljednje uređivanje od Sanja : 13.10.2011. at 14:33

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ni ja nisam smjela gledati Dinastiju a svi su je u razredu gledali i prepričavali sutradan
    i preživjela sam

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sanja, baš lijep post, i prekrasna imena curica,
    a sve ovo što navodiš...

znala sam da je teško reći ne, meni je to bilo teško u OŠ i srednjoj školi kad su svi pušili, a ja sam bila dio te neke cool ekipe, ali nikako, nikako nisam htjela pušiti.
    Bila sam na sto muka kako im to objasniti, kako stalno odbijati, zašto, kad je to tako "cool i odraslo" i zašto samo meni oni izgledaju ko djeca sa štapićem koji dimi u ruci, a svima je super.

Tek negdje na faksu, ili nešto malo ranije, postaje cool bit poseban, njegovati poseban stil,a prije toga, naročito u osnovnoj školi, oni baš hoće biti dio stada.
    Kako tu djecu naučiti da očvrsnu, da znaju reći ne (eno moja bijednica je sudjelovala u onoj odurnoj igri jedan krug i tek onda je smogla snage otići, u početku nije znala šta bi, hoće biti dio ekipe, ne želi da se s njom izruguju, istovremeno joj je nelagodno to što rade, a ne zna kako se izvući, a da ne popuši ruganciju i optuživanje).

Kako tu djecu naučiti da budu čvrsti,
    dal' koristiti one stare fore - a je l' bi ti skočio i ako svi oni skaču sa zgrade pa kažu- ti si kukavica ako nećeš!? naći neke nove metode? Na sto muka sam koje, to zbilja nije lako.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja nisam smjela gledati Dinastiju a svi su je u razredu gledali i prepričavali sutradan
    i preživjela sam
    Upravo sam ovo došla napisati!
    Ali sam ipak uspjela uhvatiti jednu epizodu, u nekoj popodnevnoj reprizi, gdje se Stephen ljubi s nekim muškarcem. Pa sam umrla od neugode i smijeha, a moji su baš super cool odreagirali. Tko zna, možda su moji današnji stavovi oblikovani i tim nekim neprimjerenim sadržajima koje sam skupa s njim avidjela.
    Sve se može gledati iz više uglova (što ne, ne znači da bih htjela svoje dijete posjesti da sa mnom gleda seks i grad ili tako nešto )

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i preživjela sam
    ne znaš kristl i aleksis?!

priznaj da ti ožiljici još nisu zarasli

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma i sad ih se prestrašim kad ih vidim s onim jastučićima na ramenima
    hvala bogu da to nisam morala gledati ko dijete!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    (eno moja bijednica je sudjelovala u onoj odurnoj igri jedan krug i tek onda je smogla snage otići, u početku nije znala šta bi, hoće biti dio ekipe, ne želi da se s njom izruguju, istovremeno joj je nelagodno to što rade, a ne zna kako se izvući, a da ne popuši ruganciju i optuživanje).
    Nemoj Nena tako teške riječi, evo ja sam, ako dopustiš, ponosna na tvoju kćer što je već nakon jednog kruga shvatila kamo to vodi i otišla.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ma i sad ih se prestrašim kad ih vidim s onim jastučićima na ramenima
    hvala bogu da to nisam morala gledati ko dijete!
    o ,hvala ti na podjsećanju,

svima nama koji smo živjeli (vrlo) ranu mladost u vrijeme te mode.. jastučići, šišmiš rukavi, traperice gdje se vide gležnjevi (a ispod bijele čarape, i to ne samo oni iz nekih krajeva),

pa mrkvaste hlače, a sa strane uzdužna crta, motiv (kako li se to zvalo, zaboravih), pa bedževi, pa fudbalerke, pa trajne ondulacije, debele obrve....široke hlače ljetne s motivom palmi, ....sjaj

treba nam izraziti kolektivnu sućut zato što imamo ogavne albume sa slikama iz mladosti

s modom koja sigurno neće doživjeti povratak koliko je bila jadna

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj Nena tako teške riječi, evo ja sam, ako dopustiš, ponosna na tvoju kćer što je već nakon jednog kruga shvatila kamo to vodi i otišla.
    to je od milja, žalim ju, i sebe, tko će ju pripremiti na sve slične nadolazeće gluposti

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bijah već u srednjoj školi kad je počela D., ponedjeljkom nitko nije išao na zbor da ne propusti epizodu, a u muzičkoj školi glavne su face bili trubači koji su u jednom dahu mogli izvesti glavnu temu sa špice . Eto, ne mora svaki utjecaj sapunice biti negativan.

Stranica 7 od 9 PrviPrvi ... 56789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •