Pokazuje rezultate 1 do 50 od 426

Tema: Zdrav razum versus pritisak drustva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sanja, baš lijep post, i prekrasna imena curica,
    a sve ovo što navodiš...

znala sam da je teško reći ne, meni je to bilo teško u OŠ i srednjoj školi kad su svi pušili, a ja sam bila dio te neke cool ekipe, ali nikako, nikako nisam htjela pušiti.
    Bila sam na sto muka kako im to objasniti, kako stalno odbijati, zašto, kad je to tako "cool i odraslo" i zašto samo meni oni izgledaju ko djeca sa štapićem koji dimi u ruci, a svima je super.

Tek negdje na faksu, ili nešto malo ranije, postaje cool bit poseban, njegovati poseban stil,a prije toga, naročito u osnovnoj školi, oni baš hoće biti dio stada.
    Kako tu djecu naučiti da očvrsnu, da znaju reći ne (eno moja bijednica je sudjelovala u onoj odurnoj igri jedan krug i tek onda je smogla snage otići, u početku nije znala šta bi, hoće biti dio ekipe, ne želi da se s njom izruguju, istovremeno joj je nelagodno to što rade, a ne zna kako se izvući, a da ne popuši ruganciju i optuživanje).

Kako tu djecu naučiti da budu čvrsti,
    dal' koristiti one stare fore - a je l' bi ti skočio i ako svi oni skaču sa zgrade pa kažu- ti si kukavica ako nećeš!? naći neke nove metode? Na sto muka sam koje, to zbilja nije lako.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    (eno moja bijednica je sudjelovala u onoj odurnoj igri jedan krug i tek onda je smogla snage otići, u početku nije znala šta bi, hoće biti dio ekipe, ne želi da se s njom izruguju, istovremeno joj je nelagodno to što rade, a ne zna kako se izvući, a da ne popuši ruganciju i optuživanje).
    Nemoj Nena tako teške riječi, evo ja sam, ako dopustiš, ponosna na tvoju kćer što je već nakon jednog kruga shvatila kamo to vodi i otišla.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj Nena tako teške riječi, evo ja sam, ako dopustiš, ponosna na tvoju kćer što je već nakon jednog kruga shvatila kamo to vodi i otišla.
    to je od milja, žalim ju, i sebe, tko će ju pripremiti na sve slične nadolazeće gluposti

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja, baš lijep post, i prekrasna imena curica,

Kako tu djecu naučiti da budu čvrsti,
    dal' koristiti one stare fore - a je l' bi ti skočio i ako svi oni skaču sa zgrade pa kažu- ti si kukavica ako nećeš!? naći neke nove metode? Na sto muka sam koje, to zbilja nije lako.
    Hvala, Nena.

A što se tiče pitanja kako naučiti djecu da budu čvrsta... Nemam pojma, to ćeš ti kao mama starije djece reći nama s mlađom. Pa meni je super što je tvoja curka ustala i otišla kad joj igra nije odgovarala! Mislim da i te kako imaš razloga biti ponosna!

Zapitkivanja u vezi pušenja sam i ja imala, od viših razreda osnovne nadalje... Pa zašto ne pušiš? A je l' stvaaaarno ne pušiš? Pa kako to? A najbolja mi je bila neka površna poznanica s faksa koja me je hvalila što sam prestala pušiti, jer se ona jako dobro sjeća mene s cigaretom (?!). I nikako uvjeriti ženu da se krivo sjeća.
    Posljednje uređivanje od Sanja : 13.10.2011. at 16:28

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    A najbolja mi je bila neka površna poznanica s faksa koja me je hvalila što sam prestala pušiti, jer se ona jako dobro sjeća mene s cigaretom (?!). I nikako uvjeriti ženu da se krivo sjeća.
    Ovo ti vjerujem sto posto jer se to meni događalo stalno, i to ne s površnim znancima nego s onima s kojima sam bila vječno po tulumima na kraju srednje škole, koji su bili dio jednog šireg kruga ljudi što sluša istu glazbu i zalazi na ista mjesta.
    Ljudi su me vječno, al' vječno, nudili cigaretom (pretpostavljajući da mi je nestalo, da sam svoje baš popušila, pa će mi iz pristojnosti ponuditi svoje, naročito muški). Tada više nije bilo nagovaranja jer bi svi jedva skupili lovu i za svoje.

Uvijek bi to bilo ovako- Oćeš?
    - Ne bih, ne pušim ja.
    -Otkad?
    - Nikad nisam pušila.
    -Nemoj za..bavat, ja sam mislio da ti pušiš !(a viđamo se redovito samo dvije-tri godine)

Poslije mi je jedan lik rekao da imam "prekul facu" da ne bih pušila, i još nešto vezano uz usta, ali to neću reći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •