hvala također.
A izgleda da će mi trebati puno sreće.
Kad je tebi vještačenje meni sredinom 10 mj
naravno javim.
Kaj si ti već predala papire?
mene inače ( mi u jukićevoj)traže po novom da predamo papire najkasnije do zadnjeg dana u mjesecu koji prethodi onome u kojem se vještaći, baš me zanima kad bu došlo rješenje predali smo ravno 31.8.,kao vještaćenje u rujnu.
domy možda i dobite prije nas kakvop rješenje,ne bi se čudila
evo mi dobili danas papir za produženje do 1mjeseca,papir pisan 26.9.
pa kak tak malo?kaj sad daju još na kraće, joj koje gluposti, samo gomilaju papirologiju, kao da će alergija tako malom djetetu proći u ta četiri mjeseca.
ja sam (ipak) predala papire za nastavak, i to 26.09.
ali predala sam bez novih papira od gastričke, jer smo naručeni tek za 19.10.
ali imam preporuku od neuropedijatra i nalaz sa hitne pedijatrijske jer je u 6.mj. imala puno sluzi i krvi u kakici, a mi na preporučenoj dijeti-ne km, jaja, orašasti i soja (na kraju alergija na sezam), pa se nadam da je to dosta za neko produljenje?
Jelena sada mi glupo zvuči ovo - čestitam jer ipak djeca imaju problem, ali u svemu ovome protkanom nepravdom i nelogičnostima nadam se da kužiš što sam htjela.
Pusa
naravno!
llella je možda mislila da je to za malca, a ni velikoj ne prolazi alergija,kaj si tražila skroz ili srv?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.10.2011. at 14:07
je mislila sam da je za maloga, a za curku-super, bar nešto.
tražila sam njegu, srv baš ne prolazi u firmi, nije baš takav tip posla.
ništ uživaj do rješenja , i sad kad rješiš gastričku odnesi i taj papir u hzzo, nek ti tam sklamaju
Pozdrav mame, mi smo nove tu i zanima me par informacija. Da li mogu direktno odnijeti papire za produljenje u Jukićevu ili moram u Remetinec, kam spadamo po adresi stanovanja. I di je ZMO u Novom Zagrebu? Valjda će mi teta to htjet sutra reć.
Imamo preporuku od imunologa, neuropedijatra, dermatologa, jedino nemamo od fizijatra, zaboravio je napisati. Dijagnoza imamo ohoho, al glavna nam je Dystoni i sad me frka da nam neće produljit...
Kaj ste vi pisale u onu molbu koju roditelj piše, samo da dijete treba njegu i nema ga tko čuvati, ili dugačko i široko, pozivanje za zakon itd...
Sorry na uletu, mislila sam da mi je sve jasno dok nisam sjela pisat molbu i zujim. Pozdrav od šmizlice i mene
Cure imam jedno pitanje i prilično mi je hitno jer moram odlučit kaj ću.
U prošlom rješenju nam je određeno vještačenje za 11. mjesec.
Danas sam dobila dopis iz Jukićeve da do kraja listopada moram predat papire ili tražit prekid.
E sad mene zanima ako ne tražim produženje do kad imam pravo bit doma. Kaj nije prije bilo da imaš pravo
bit doma do kraja mjeseca u kojem je zakazano vještačenje, dakle u mom konkretnom slučaju do 30.11. jer
meni po ovom njihovom dopisu ispada da bi prekid bio sa 31.10.
Probala sam ih zvat al mi se niko ne javlja.
Puno hvala.
ako piše da je vještaćenje u 11 mj. , tada se zahtjev mora predati do zadnjeg dana u 10 mj.
ako ne podnosiš zahtjev tada se podrazumjeva da ne želiš produžetak i nastupa prekid, dakle, oni su ti točno rekli.
ako ne popdneseš papire za produženej imaš pravo bit doma do kraja 11, ali i to moraš najavit.
Puno hvala na brzim odgovorima.
A kolko se u zdanje vrijeme cca čeka rješenje. Sumnjam da će mi produžit jer su joj nalazi puno bolji pa razmišljam dal da prekinem pa znam da idem
1.12. radit, a ak predam papire i čekam rješenje 2 mjeseca, onda mi je to ipak još mjesec dana više, al ak dođe za 15 dana, onda sam
pola mjeseca kraće doma.
Ja predajem u Samoboru i tu mi i vještače.
Sory kaj gnjavim al sam u totalnoj dilemi kaj da radim.
Pozdrav mame, imam pitanje, da li mogu odnjet direktno papire za produženje u Jukićevu, ili moram u Remetinec kak spadam po adresi?
Je li nužno i fotokopije osobne, nemamo istu adresu m i ja na osobnoj jer su promjenili naziv ulice, on je svoju sredio, ja nisam
U molbi koju ste same pisale, pozivale ste se na neki zakon, i pisale dugo i široko, ili čisto zamolile za produljenje jer djetetu nema tko provodit njegu?
Mi imamo Distoni, al od fizijatra nemam preporuku, nije nam napisao... Imam preporuku od imunologice, neuropedijatrice i dermatologice, valjda će nam dat nešto da možemo vježbat...
hvala na odgovorima, pozdrav od nas dvije
hvala na odgovoru...
mi čekali 43 dana ali to je bio zagreb-jukićeva
cure jel ima tko da je predavao za blizance ???
naime po novom zakonu se može prekinuti porodiljni i uzeti njega ...od 04.mj 2011,,ja sam predala sam ,pa čekam,,zvali su me u pon. sa malenom,,ali sve sam skeptična,,,,, mi mame blizanaca smo zakinute za taj financijski dio,,,,meni mala mora na vježbe svaki drughi dan i ne mogu ići raditi ,,,,
Puno hvala na odgovorima, predat ću pa što bude bude.
Znate li nekoga da je dobio produženje jer je beba nosila remenčiće za kukove?
Inače je predavala jedna cura za treće djete i nisu joj priznali,kao ona ovak i onak je doma, što i nije po zakonu.
Trebali bi odobriti, napose kaj je to tebi dosta financijski , s time da idešina vježbe,uz to trebala bi dobit i dd od 831 kn za to vježbajućedjete. javi se kaj buju rekli, reci da znaš da po zakonu imaš pravo na to , napose na dijagnozu.maloje žalosno da ti nitko već polgodine nije rekal ni a ni b.
hvala Jelena,,ma prave se budale,,čitala sam malo narodne novine ,,imam prava .....javim !!!
Dakle mene zanima kaj je sa doplatkom.
Ako slučajno dobijem produljenje ili ne dobijem dali njima moram javljati da sam dobila odnosno nisam dobila?
Kakva je procedura oko toga?
Koliko ja znam doplatak nije vezan za produženje njege, već je vezan za dijagnozu.
I mene zanima procedura kada prestane njega kako ostvariti pravo na doplatak.
Pa iskreno ne znam ali mislim da sam tek nakon što sam dobila njegu davala papire za doplatak jer su tražili i taj papir od produljenja njege.
pa me zato zanima kako to ide dalje sa tim?
e tu nisi nimalo u pravu, kad dobiješ odnosno ne dobiš produženje trebala bi se javiti svojoj teti koja te vodi u mirovinskom ( u zagrebu je to Žajina) . Moja ženska stalno "nanjuši" kad je skoro kraj i šalje dopisnicu da se javim kad dobijem rješenje, ali problem je u tome kao ona recimo misli da je komisija u rujnu, pošalje dopisnicu u rujnu , a ja recimo dobim papir tek u recimo listopadu,tak da je ja nazovem i vvelim da nisam još dobila, pa kad dobim pretežno za zadnje doba faksiram.neće te pretjerano mučit ako je to trebalo bit u sječnju jer tak i tak još trebaš dobit jednu dozu u veljači. I da imate uvijek pravo na taj zadnji mjesec, jer se dd isplačuje u nazad.
Ako nemaš pravo na njegu, ili srv bez obzira na dijagnozu , nemaš pravo na uvečani dd,jedino ako imašpravo na cenzusov. Postoji inače i neko njihovo vještaćenje,to je za osobe koje su nezaposleni ( itd) , ali jako nevoljko daju podatke, postoji mogućnost ak dete ima još i invalidninu ( to ide navodno prek CZZo)
Jelena čitala sam nedavno od jedne forumašice sa drugog foruma da se uvećani dd može dobiti od trenutka kada se postavi dijagnoza, npr ako je to u djetetovom 5-om mjesecu a ne tek nakon što se odobri njega.
Ne znam, još se ništa nisam raspitivala ali isto tako nisam sigurna da ču od "njih" na zavodu dobiti pravu informaciju jer kako čitam dosta toga ni oni ne znaju ili ne kažu.
Svaka informacija je dobrodošla![]()
berlin, ajde zanima me koje to i na koji način napravio može i na pp, jer imam i ja dodatnih kandidata za to, možeš mi dat ilink na to
Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.10.2011. at 09:31
Jelena poslat ću ti pp iako ne znam ništa konkretno.
Ok i kaj sad meni krajem mjeseca istiće njega, još nisam dobila odgovor za produljenje i niko mi nije poslao nikakvu dopisnicu.
Kaj bi ja trebala zvati u Žajinu i reči situaciju da mi je u tjeku postupak pa kad dobim papire da se javim
čekaj da ti dođe rješenje, pa ak ti se neko javi iz Žajine da ga zaskočiš, ili je moja jako revna.
Meni je referent koji me vodi u Žajinoj skinuo DD (s tim da sam ga ja zvala i rekla da još nisam dobila rješenje)
jer je vještačenje bilo zakazano za npr. 5 mjesec, ja sam rješenje dobila tek u 8. mjesecu,
uz obrazloženje da oni po višoj direktivi isplaćuju DD za onaj mjesec kad je bilo zakazano vještačenje, a za onaj iza više ne, osim ako im dostaviš
potvrdu od HZZO-a da je vještačenje u tijeku. Naravno da su mi isplatili zaostatke, ali mi je fakat bilo koma jer ipak nije mali iznos.
Drugi put sam ga zvala i zivkala čak i pravnu službu i rekli mi isto, pa sam tražila potvrdu na HZZO (Samobor) i jedva su se snašli tko će mi
napisat potvrdu (šefica poslovnice). Ja sam se pozvala i na to da je zakonski rok za donošenje rješenja 60 dana, ali me otpilio.
čekajte cure ako mi odobre njegu,trebam posebno tražiti taj doplatak od 800 kn ili to ide automatski zbog njega,ne kužim??? hvala
kad dobiš rjeešenje odmah hodi u žajinu za taj dd