Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

A što se tiče neprimjerenih, šovinističkih, nekulturnih ispada pojedinaca - ne znam kako to lijepo sročiti, ali nemamo svi jednake manire i opću kulturu. Sigurna sam da netko iz bečkog salona ili iz neke fine privatne engleske škole zna i uvrijedit, a da to zvuči splendid... i isto tako netko tko možda nema štiha zvuči primitivno čak i kad možda, kao što Pikula objašnjava u svom gornjem postu, hoće reći nešto što, ruku na srce, ide na korist ljudima i našoj djeci i zajednici kao takvoj. Ja sam sigurna da zauzeti biskupi i dužnosnici opomenu ljude da drže dostojanstvo i da ističu ljubav, a ne razlike, da grade na zajedništvu, a ne raskolu, ali isto tako treba znati da ne može svaki svećenik imati 24 satni nadzor svog duhovnika, biskupa ili nekog nadležnog. Ljudi rade po svojoj savjesti, ponese ih slabost, nekultura, neodgoj, nedostatak možda rasta i molitve, sve je to realnost.

Čovjeka zaboli kad vidi neke svećenike, ali s druge strane ako smo imalo ponizni, sigurni smo da i druge mi zabolimo. Pa praštamo jedni drugima. Da je moglo drugačije, ne bi Isus došao na zemlju, bio razapet, ispljuvan, i usred toga ponavljao - praštajte sve, pa i ovo - jer ne znaju što čine. Doista ne znaju, i ne znamo. Ne vidimo. Nitko od nas jasno ne vidi sve razine kojima ranjavamo druge, sebe i uopće ne živimo na razini koju potencijalno imamo u sebi. To je taj grijeh. Kaže u Bibiji - da Bog odluči paliti gradove ako u njima nema par pravednih - pa nitko ne bi ostao. Nema tu crte, praštamo svima, a sankcioniramo prema zakonu...
    Posljednje uređivanje od Ifigenija : 05.01.2012. at 15:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •