Marna, ako te dobro shvaćam i ti smatraš da je ovo izvučeno van konteksta i sudi se cijeloj stvari nekim svjetovnim kriterijima koji nemaju puno veze s onim ulozima i kanonima od kojih cijeli sukob i polazi, a sve to da se zabavi narod i proda koji primjerak novina više?
Ako je tako, slažem se.
Ne znam točno što je Grubišića navelo da postupi kako je postupio,možda je to potrebno, stvarno ne znam. Bog djeluje na razne načine. Vrijeme će pokazati. Na nama je da molimo da bude najbolje kako treba biti i da bude na dobro ovoj zemlji, štogod da bude.
Kako god bilo, ne brine me Crkva. Više me brinu mediji i što rade iz ljudi, događaja i društva. Glavu stavljam na panj da je omjer dobra i zla između Crkve i Medija nemjerljivo na strani Crkve u smislu da Crkva radi puno, puno dobra, i da joj se dogodi pokoji gorak incident koji dobije neproporcionalnu pažnju.
S druge strane mediji bombardiraju ljude nekorisnim, zlim, zluradim, zlonamjernim i izopačenim sadržajima bez kraja i konca, bez respekta za ikoga, pa čak i osjetljive dječje oči. Nema tog termina, prostora, koji bi bio pošteđen boleština, trailera sa nekim psihoticima, ruf an i slično sadržajima.
Tako da mi je ova situacija točno ilustracija onoga - prvo pometi pred svojim vratima.
Sukobila se dva čovjeka na dvije pozicije, jedan potegnuo svoju savjest, drugi potegnuo Kanonsko pravo, a obojica se slažu oko svih mogućih ljudskih vrlina, i vrlo vjerovatno će se sve to izgladiti i biti u redu - neš ti vijesti! Naspram svih nepriličnih slika i idiotskih vijesti i iživljavanja nad kojekakvim patologijama ljudi od kojih se prave zvijezde, nad prostorom datim ispraznim likovima, naspram svog užasa ekonomije i nepravde od tog sukoba radit neki zaključak o tome da je i Crkva jednak užas kao mediji s politikom i javnim prostorom? Kod mene neće proć![]()