Pokazuje rezultate 1 do 50 od 410

Tema: Jogurt i kiselo mlijeko

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    156

    Početno

    I ja radim probiotički jogurt po Davorovoj špranci . Nego, zanima me kakav je kefir (mliječni) u usporedbi s njim: jednak/bolji/lošiji? Našla sam na coolinarici da se kefir može spraviti kao i jogurt - od gotovog kefira kao startera i mlijeka, samo na sobnoj temperaturi (dakle, još jednostavnije). E sad, jel takav kefir - kefir, ili je manje vrijedan? Za mene bi takvo spravljanje kefira bilo idealno, za razliku od originalne procedure sa živom gljivom. Ja imam averziju od toga da mi doma raste gljiva koju bih morala obuzdavati da se ne raspojasa, pa dirati, prati, uh ...

  2. #2
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj Fish prvotno napisa Vidi poruku
    E sad, jel takav kefir - kefir, ili je manje vrijedan?
    To je kefir i sasvim je jednako vrijedan. Stvaraju ga simbiotske kolonije koje čine laktobakterije (rade mliječnu kiselinu), gljivice (rade alkohol) i acetobakterije (od alkohola stvaraju ocat. Ove kolonije vremenom narastu u zrnca i to je to.
    Ako gotovi kefir nije reskog okusa (ocat) onda je u njemu oko 1% alkohola.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    156

    Početno

    Super, probat ću onda koji put i kefir! Draže je meni bez vidljivih bića ...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •