Stranica 65 od 112 PrviPrvi ... 1555636465666775 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,201 do 3,250 od 5595

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

evo sto od nalaza treba
    Posljednje uređivanje od sanjalica82 : 28.10.2012. at 08:21

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ja sam bila 24.10 na upis u novi postupak za 4mj. trenutno se upisuje za 4 i 5 mjesec koliko sam vidjela

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

sanjalice, hvala ti

kad su ti dali ovaj papir sa potrebnim papirima?

sitno je i ne mogu pročitati da li traže hormone?
    uspjela sam vidjeti da na papiru piše pravno i psihološko savjetovanje koje nije obvezno od srpnja kada je na snagu stupio novi zakon.

???!!!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

za prvi postupak u 9mj. cak je sestra posebno trazila te papire i rekla je da je ok...tad je novi zakon vec bio na snazi

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ovo je identični papir kao i prije novog zakona, ako uspijem dobro pročitati.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da, je! Ne mogu vjerovati, isti kao prije novog zakona.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

papir su mi dali u 4mj. na postupak sam isla u 9mj. donjela sam sve papire u 8mj kad je zakon bio na snazi i sestra je posebno trazila to misljenje psihologa i odvjetnika. mislim da to nismo imali da bi bilo upitno. najbolje nazovi petrovu ili tamo odi i raspitaj se..neki kazu da to treba imat, drugi ne...

Helena5 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ja sam u 9mj donjela sve te papire,i isto smo obavili pp savjetovanje,mislim da ne treba ne bi zadrzali taj papir. Ali provjeri za svaki slučaj

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zakonom NE treba, možeš ako želiš, ali nije nužno. Ista stvar se događala sa štopericom u prirodnjaku, ako ti ga bolnica izda tad ti se računao cijeli postupak (jedan od 6), dok nije jedna forumašica zatražila od HZZO na pismeno da taj lijek ne spada u to i da ti ga je bolnica dužna dati, bez ikakve naknade ili smanjena broja postupaka. I ja sam ga jednom kupila, druge pute sam dolazila s tim izlistom i svi su šutili. Tako i ovo s psihologom i pravnikom. 3mj. nakon izlaska novog zakona?!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pravno i psihološko savjetovanje prije medicinski pomognute oplodnje
    Članak 13.

(1) Prije provedbe postupaka homologne oplodnje bračnim, odnosno izvanbračnim drugovima može se omogućiti psihološko ili psihoterapijsko savjetovanje.

(2) Pravno i psihološko ili psihoterapijsko savjetovanje obvezno se provodi prije postupka heterologne oplodnje. (donacija)

Znači, nije obavezno za homolognu oplodnju, a jest za donacije.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Petrova, vidim, i dalje ima neka svoja pravila. Ovaj papir s uputama što treba pribaviti prije postupka je STARI. Ne samo da upućuju pacijente na PP savjetovanje, ne samo da opet izvode malverzacije sa štopericama i lijekovima, nego su očito i dijagnoze počeli postavljati pomoći kristalne kugle. Vidim da je masa novih cura koje ulaze u postupak bez ijednog vađenog hormona ili s nalazima starim više od godine dana. Što je sljedeće? Dijeljenje stimulacija bez ikakvog UZV pregleda?
    Nemojte si to dopustiti, ne samo što može jako utjecati na uspješnost postupka, nego je i izuzetno opasno igrati se tako sa zdravljem. Protokoli koji nisu dobro određeni itekako vam mogu stvoriti probleme. Znam, jer sam i sama zbog istog slučaja odležala tjedan dana u bolnici.

A liječnicima koji nas i dalje vjerojatno čitaju mogu samo poručiti, kako vas nije sram? Počnite već jednom raditi ono što vam je posao i prestanite se prema pacijentima odnositi kao prema ovcama iz jednog te istog stada.

Cure, vrijeme je da se same počnete što više informirati. Toplo preporučam, osim ovog pdf-a, slobodno zaviriti i na neke druge teme, pogledati možda neke starije primjere, malo pročačkati po rodinom portalu, a nije na odmet pogledati i http://potpomognutaoplodnja.info/ bez obzira što stranica nije dugo ažurirana.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Neki dan sam pricala sa frendicom koja je sestra u Petrovoj ali na drugom odjelu i velim joj za taj papir kako sam vidjela da ga i dalje daju zenama nakon konzultacija a da on vise ne vrijedi. I lijepo meni kaze ta moja frendica onak u sali al dodje na istinu - kaj ti mislis da budu oni stampali novi dok se ne potrose sve zalihe starih? Eto... Bolje bi bilo da ubace nalaze hormona na papir kao obavezno (kad se vec doktori ne sjete traziti) a ne da se ja guska u ovim godinama cudom cudim kad citam kakve sve nalaze rade zene prije IVF-a jer mene nitko nikud nije slao. I onda kazu dr. - nemojte puno istrazivati po internetu i forumima, tamo pise more svakakvih bedastoca...a ja bi uvenula da vas nisam nasla i ostala bi tuka kakva sam i bila! Sad sam malo ljutko

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sneki a koji ti je dr. to rekao da ne čitaš po forumima jer ovdje piše more bedastoća?
    Oni ne vole da ljudi budu informirani i u toku sa novim zakonom jer mogu od pacijenata raditi budale, nažalost.

Helena5 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ovo što ste rekli sve stoji, mene su stavili u postupak po nalazima starim od 4-6god. hormone sam dio vadila 2006, a neke 2009 kao i imunološke pretrage. Ne znam samo zašto im je toliki problem ponoviti pretrage..... A što se tiče UZV pregelda, nitko me nije ni pogledao do 8 dc i stimulacije što je žalosno......

Ftičica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

jutro!
    iz zagreba sam. nakon kaj mi je soc.gin rekla da nam je pametno ići u petrovu jer se već godinama trudimo, došla sam tamo početkom 9mjeseca sa izvađenim hormonima 3-5 dan ciklusa, papom, hormonima štitnjače i sgramom... i onda sam napravila u petrovoj CB, a kaj se tiče HSG dr. Š je rekel da bumo to radili nakon kaj vidi CB nalaze.. baš me zanima kaj bu mi za 2tjedna rekel na kontroli sa cb nalazima...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ajme cure...
    Psihološko i pravno savjetovanje-NE TREBA!

Psihološko i pravno savjetovanje-nije uvjet ulaska u mpo postupak. Tko želi-može, ali dobrovoljno.
    Psihološko i pravno savjetovanje vas traže, ali ne traže ono što je bito-nalaze ženskih hormona!

Ne mogu vjerovati o kakvoj apsurdnoj situaciji se radi, to je žalosno, to je za plakati...
    Traže vas da gubite svoje dragocjeno vrijeme i živce posjećujući psihijatre i pavnike prije postupka, ali vas ne traže da napravite ono što je bitno:
    FSH, LH, estradiol, prolaktin, testosteron, progesteron, AMH, TSH...

Stimuliraju vas na pamet, a šanse za uspjeh u takvoj stimulaciji bez uvida u stanje hormona su bitno smanjene.
    Stimulacija bez uvida u bazični hormonski status žene, ne samo da smanjuje postotak uspješnosti mpo već i izlaže ženu dodatnim rizicima i nuspojavama liječenja neplodnosti.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 28.10.2012. at 10:21

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ocito neki lijecnici u petrovoj vole pacijente ovce, molim bez da mislite da vrijedam, ali mozda samo za razmisliti po cemu je to lose biti informiran.
    trebbam li ja svojom neupucenoscu hraniti ego svojem lijecniku?
    ili vec opterecena moralnim, etickim i inim dvojbama paziti da ne narusim njegovo bogovsko ja
    ma ljudi nismo ovce pa to i dokazimo i informirajmo se

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

E ovako pošto sam ja bila na postupku u 10. mjesecu, da vam kažem mi nismo imali potvrdu pravnika i psihologa. Prvo nama je doktorica rekla kad smo trebali ići u 4. mjesecu da to donesemo do postupka, al da to njoj nije bitno da je to čisto da zadovolje birokraciju, i da može od bilo kojeg odvjetnika i psihologa. I kad smo pošli u 10. išli smo do našeg odvjetnika da nam napravi potvrdu al on to nije znao. I tako smo mi došli bez tih potvrda računajući na to da ćemo ih izvaditi u Zagrebu dok pođemo na aspiraciju, i uglavnom jedno jutro ja sam zvala pravnicu na Šalati i ona mi je rekla da to više ne treba, da tko mi je to tražio, ja sam lijepo gospođi objasnila da nije niko nego da ja imam stare papire po kojima sam sređivala dokumentaciju. Tako da ako vas neko to traži slobodno se pozovite na pravnicu sa Šalate. I sestra Irena kad je pregledala svu dokumentaciju što sam im predala pred postupak nije to tražila.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

I iskreno mislim da sve te nalaze hormona i svega ostalog treba da vam napravi vaš gin., mislim ja kad sam došla u prosincu do doc. Pavičić sa svim nalazima i lijepo joj to predočila, jer moj gin. je predlagao prvo inseminaciju, žena je odmah lijepo rekla ''sa vašim nalazima to je gubljenje vremena imate šanse da zanesete kao i prirodno znači skoro nikakve'' i odmah me je zapisala na IVF.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ovakav identični protokol sam u 8 . mjesecu dobila i ja. P i P više ne treba. Mene to nitko nije tražio. Dok sam tražila za uputnice molila sam i svog socijalnog i za hormone. Nakon svih obavljenih pretraga bila sam u 9. mj. kod Strelca po ljekove, koji je od mojih papira tražio samo mariborski protokol-pošto me on operirao i vidio sve moje nalaze. Nakon toga sam išla sestri po terapiju- ona me jedina tražila nalaz od hormona sreća da sam imala lanjski pa si je sapisala stanje od lani i dala mi ljekove i objsnila mi jos jednom terapiju. Moj savijet ako idete prvi put, pitajte ih kaj od ljekova mora stajati u frižideru.Jer to im očito promakne.Nemote se bojati pitati sve kaj zanima i muči jer su plačeni da vam odgovore. Niti ja nisam bila dan a uvzu dok sam došla po lijekove, ali imala sam tu prednost kaj me pregledao mjesec dana prije s obzirom da me operirao pa je znao moje stanje.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Takvi komentari dr. iz Petrove da pacijenti ne trebaju biti informirani nisu rijetkost,ali su u današnje vrijeme skroz izvan konteksta,a stimulacije bez pregleda i osnovnih hormona zaista nemaju nikakvog smisla. Takav rad napamet,uz šablonizirane stimulacijske sheme vrlo često završi sa potrošenim postupkom koji nije optimalno odrađen. Pri tom se naravno troši dragocjeno vrijeme i ugrožava zdravlje pacijentica,trošak takve stimulacije nije zanemariv,a to se ne bi smjelo dešavati u Referentnom centru za liječenje neplodnosti.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Iskreno nije mi jasno što se sa time dobiva? kako čitam vaš postove jednio tko me iz Petrove je zbilja stalo do pacijenata je dr Baldani ona navodno sve objašnjava i veli stvarno stanje i kaj sve treba napraviti.

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Moram se uključiti. Da, doktorima jednostavno ide na živce ako se netko malo sam upućuje. Mislim da su pacijenti često i sami informiraniji od liječnika. Ja sam na više mjesta dobila blentavi tupi pogled kad sam rekla da sam našla podatak da tsh moram biti manji od 2 za začeće i pitala je li stvarno tako. Moja dr opće medicine o tome pojma nema, moja soc ginekologica apsolutno nije zagrebla u moju problematiku. Otišla sam privatno i sad sam na terapiji eutiroxom. Kad sam gin rekla da ne možemo ostvariti trudnoću, rekla je neka se opustimo i pijemo vino, a briseve sam joj sama rekla nek mi napravi. Ona ih uopće nije spomenula, nikad. Ma mislim, nabrajati mogu ohoho. Moja šogorica je medicinska sestra, viša, i zna da se interesiram za svašta. Njen komentar je bio:[I]Najviše mrzim one koji čitaju[I] A i sama je zanijela uz klomifene.
    Imam želju jednog dana kad završi moja priča u smislu da postanem roditelj, otvoriti neko savjetovalište za ljude koji se suoče s istim problemom, a naprosto ne znaju otkud krenuti. Naravno, prvo bih im rekla da čitaju Rodu. Sorry na baljezganju, ali malo sam ogorčena valjda.

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj strijelac prvotno napisa Vidi poruku
    I iskreno mislim da sve te nalaze hormona i svega ostalog treba da vam napravi vaš gin.,
    Oprosti strijelac, ali si potpuno u krivome, jer tvojom logikom ne bi trebalo uopće imati (sub)specijalizaciju iz humane reprodukcije - ginekolozi općeg smjera bi mogli rješavati sve. Primarni ginekolog može poslati napraviti nalaze kako bi imao relevantne podatke kako i kamo dalje uputiti pacijenticu, i to je sve. MPO je nijansirana priča koja obuhvaća i nekoliko zasebnih grana medicine - urologija, andologija, imunologija, endokrina.... Jedno je dijagnostička obrada, a drugo priprema za MPO. Uostalom svi znamo kako se nalazi razlikuju od labosa do labosa - Petrova prva ne prihvaća npr. spermiogram iz druge institucije ( s jednim izuzetkom).

O liječnicima koji žele tuke za pacijentice, dapače potiču neinformiranost i neznanje, imam posebno mišljenje. Vjerojatno od svoje veličine nisu sposobni prihvatiti jednostavnu istinu da je informiran pacijent dio rješenja, najbolja prevencija nuspojava i u konačnici ušteda vremena. Na ovome forumu imamo x primjera kad su stvari otišle krivo, a da pacijentice nisu bile obavještene o osnovnim nuspojavama i postupanjem, i upravo su ovdje dobile pravu informaciju. Koliko tek žena ima izvan foruma koje se nisu imale gdje informirati???!

A što se konkretno Petrove tiče, nemojmo zaboraviti napuhani, arogantan stav dr. Vrčića kad je našoj Jeleni bezobrazno odbrusio kao nije završila medicini, pa valjda nije kompetentna debatirati s njim. Zanimljivo, radilo se o ograničenju broja oplođenih jajnih stanica, a Vrčić je vikao "6 JE DOVOLJNO" (prije smo imali 3, pa 8, pa sad 12 - a sve i dalje u suprotnosti napucima europske strukovne organizacije ). U konačnici, sam je svoje "znanje" popljuvao.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Runa ništa ne baljezgaš samo iznošiš činjenice.Ne brini i ja sam dobila komentar a to vi čitate forume?Žalosno je to da su to osobe trebale biti nama od pomoći a ne od odmoći. Čitala sam kakve su sve ljude doživjeli dok se još moralo na p i p - sramota Drago mi je da postoji takav jedan forum da možemo isložiti stvarno stanje. Žao mi je i što poneke žene misle da sve kaj im kaže doktor je svetinja i ne trude se istraživati dalje nego žive u neznanju. Da se razumijemo nikoga ne osuđujem moramo početi mjenjari neke stvari i početi ih na neki način osvještavati.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ocito da sam ja jedina koju je dr.poslao vaditi neke hormone 2 dc i taj dan je trebala zapoceti stimulacija..kako je utvrdeno.da.mi je P4 bio previsok,stimulacija je odgodena..
    Pitam se,koliko ima zena koje su usle.u stimulaciju sa neodgovarajucom razinom hormona?! Koliko ima neuspjelih postupaka bas zbog toga?! Sramotno!

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam prvi postupak imala 02/2012 i kad sam došla sestra iva me tražila apsolutno sve nalaze..sve hormone, spermiogram, rh, briseve, ma sve sve..tada još i p&p..sve mi je trebalo...tako da ja imam potpuno drugačije iskustvo..sada sam kod drugog doktora prof. R. i isto me pitao za sve hormone, koliko su stari, hsg, morala sam vaditi amh i poslao me na 3d da sve eliminira...i jako sam zadovoljna sa postupanjem prema meni, odgovara na sva moja pitanja, naravno da nije sretan što čitamo forume, jer tamo svašta piše i pogrešno i ispravno tako da...i same smo svjesne tih činjenica....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

clover i koji je tvoj zaključak da ne treba čitati forume jer se tu mogu naći između ostalih i pogrešne informacije?
    A doktori su naslućujem uvijek upravu i isključivo njih treba slušati u svemu?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

moje iskustvo sa prof R.
    prvo je trazio sgram, a kasnije sve hormone. odmah mi je rekao da odem endokrinologu i to sam napravila. prije nego sto sam isla u postupak dr. stelec mi je dao samo upute i protokol za davanje hormona, moj dr je bio na godisnjem. nije ni pogledao novi nalaz endokrinologa. zbog toga je prof bio i malo ljut jer sa visokim TSH nisam ni trebala ici u postupak.

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    Ftičica od kuda si? Ja sam propuhivanje radila u svojoj matičnoj bolnici pošto sam iz Varaždina , za zagreb ne znam u vžu se radi rengenski.A da li postoji opravdani zdravstveni razlog da morš napraviti hsg? Koje pretrage si uoće obavljala do sada? Ja sam sve briseve napravila kod svojeg socijalnog ginekologa. U Petrovoj 3 ako je to adresa republičkog laba- tamo sam jedino vadila makere sifilisa, kiva i side, pošto u Vžu nemaju za sve to reagense. Kad ides ponovno u postupak?
    A socijalni ginic bi trebao biti upoznat sa tvojom situacijm i zato molim te da ga tražiš sve upunice za kaj god ti treba. Nema se on kaj buniti.
    Samo sam ti htjela napisati da sad očito imaju sve reagens kod nas u Vž-u jer smo mi sve vadili kod nas na transfuziji ove godine u 3.mjesecu. pa da znaš ako će ti opet možda trebati.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sanjalica82 prvotno napisa Vidi poruku
    prije nego sto sam isla u postupak dr. stelec mi je dao samo upute i protokol za davanje hormona, moj dr je bio na godisnjem. nije ni pogledao novi nalaz endokrinologa. zbog toga je prof bio i malo ljut jer sa visokim TSH nisam ni trebala ici u postupak.
    Ovo prvo boldano pripisujem velikoj bahatosti, kao i onda kad sam ga na jednom transferu pitala hoću li dobiti sličicu (što je već u nekim klinikama bilo skroz normalno) dobila sam odgovor da kad izađem iz Klinike nek odem do Murtićeve galerije pa ću je tamo dobiti.
    Drugo boldano - e, ovome služe razmjene informacija, forumi kao što je ovaj! Da si to tada znala vjerujem da ne bi dopustila da se bodeš a znaš da je skoro pa besmisleno.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    clover i koji je tvoj zaključak da ne treba čitati forume jer se tu mogu naći između ostalih i pogrešne informacije?
    A doktori su naslućujem uvijek upravu i isključivo njih treba slušati u svemu?
    Naravno da ću vas uvijek čitati i pitati za savjet, jer ste mi pomogli i stvarno hvala na svemu, samo sam htjela reći da npr. prije hsg sam naravno čitala forum i totalno se uplašila jer je pisalo da to boli, da je užasno i sl., a meni je stvarno bilo ok, tako da sve treba uzeti sa malo rezerve..što se pretraga koje treba obaviti tiče -> forum je i više nego koristan....

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A dobro pitanje boli je stvarno nešto subjektivno ne znači da je informacija bila lažna ili pogrešna (mene je isto bolio taj HSG rtg ne UZV da budemo precizniji). Isto kao i punkcije neku su ovakve, neke onakve...hoću reći ne vjerujem da ljudi namjerno tu šire laži kako bi nekog prestrašili nego su to njihovi dojmovi i ne treba se po njima ravnati.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Curke , ako niste zadovoljne s ljecnicima MPO-a, zasto ih ne mjenjate za druge?

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    A dobro pitanje boli je stvarno nešto subjektivno ne znači da je informacija bila lažna ili pogrešna (mene je isto bolio taj HSG rtg ne UZV da budemo precizniji). Isto kao i punkcije neku su ovakve, neke onakve...hoću reći ne vjerujem da ljudi namjerno tu šire laži kako bi nekog prestrašili nego su to njihovi dojmovi i ne treba se po njima ravnati.
    Puno je toga subjektivno, slazem se.
    Ja sam svoju punkciju prespavala, probudila se sat vremena kasnije, nista me cjeli postupak nije boljelo, ali mi je transfer bio otezan.Izveo mi ga je tek prof. Vrcic, drugi nisu mogli.

A sto se tice citanja foruma i subjektivnosti, svasta sam radila, povadila hormone, cak mislila i na hsg...sve sto sam procitala...a nista nije bilo potrebno.Isto je i s ljecnicima, nekome jedan odgovara, drugome ne.
    Nisu generalno svi svima losi, samo treba pronaci odmah na konzultacijama nekoga tko vam odgovara.
    Ja sam prosetala privatno do par njih i odlucila se za jednog i nije mi zao.

Melem33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Ocito da sam ja jedina koju je dr.poslao vaditi neke hormone 2 dc i taj dan je trebala zapoceti stimulacija..kako je utvrdeno.da.mi je P4 bio previsok,stimulacija je odgodena..
    Pitam se,koliko ima zena koje su usle.u stimulaciju sa neodgovarajucom razinom hormona?! Koliko ima neuspjelih postupaka bas zbog toga?! Sramotno!
    Ja sam vadila progesteron 2dc, iako sam ga vadila i prije.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Melem33 zato sto smo bile kod istog dr.a on to trazi,dok drugi ocito ne...

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Više mi ništa nije jasno. Mislim u istoj smo bolnici navodno sve. Svaki od tih doktora tera svoju politiku izgleda. Boli mi smo jedno malo selo nisu imali prije mjesec dana reagense za hormone- a glavna smo bolnica za sjevernozapadni dio hrv. čakovečka i koprivnička bolnica šalju nama pacijente pošto one pojedine stvari ne rade. ja dr ne mislim mjenajati jer sam ih vec dosta promjenila .

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Očito u Petrovoj svaki doktor vodi svoju politiku. Mene je dr Pavičić prije postupka pregledala, uzv, uz one pretrage sa liste poslala da vadim sve hormone, AMH, štitnjaču... Izuzetno ljubazna i spremna odgovoriti na sva pitanja.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ne znam kako da ubacim sliku pa cu samo napisati,,, mi smo prije 10 dana dobili papir... Ne treba nikakvo savjetovanje ni pravnik... Sto se tice hormona to mi je uzas jel ne mogu vjerovati da su dr. toliko bezobrazni... Imam osjecaj da rijetko tko uspije od prve a sve se vise bojim da je to zbog ovakvih stvari

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

E libilice kad smo kod uspjeha od prve, meni je moj gin. rekao da su rijetki slučajevi koji uspiju od prve pa da se ne razočaram ako ne bude niš, nije mi znao objasniti zašto samo da su statistike takve. A čovjek se jako trudi oko parova koji ne mogu imati djecu i znam ih nekoliko kojima je baš on pomogao tj. pratio ih je i savjetovao i ostali su trudni, kod mene je nažalost problem i kod mene i kod mm, tako da nam nema pomoći bez IVF. I stvarno ja sam imala sreće sa odabirom i gin. i poslije doc. Pavičić u Petrovoj jer je stvarno divna , tako da kad sam čula da ženama njihovi gin. ne žele uopće dati uputnice niti poslati na ikave daljnje pretrage s riječima da ne mora svako imati djecu, ostala sam zgrožena, i još ne mogu da vjerujem da ima i takvih gin.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno MPO-uspijeti iz prve, uspijeti iz en-tog pokušaja li ne uspijeti

oko 60% parova uspije ostvariti trudnoću unutar 4 stimulirana pokušaja. znači, za te parove šansa uspjeha u prvom pokušaji je oko 25%, što i nije tako malo... i na forumu susrećemo parove koji su uspjeli od prvog puta...

inače, u MPO najveće su šanse uspjeha u prvih nekoliko postupaka.
    ako par ima iza sebe velik broj neuspjelih pokušaja, njihove šanse za uspjeh se ne povećavaju svakim novim pokušajem. jer je velik broj neuspjelih pokušaja naposto indicira da postoji problem kojeg medicina ne zna i ne može riješiti ili zaobići. na žalost to je tako.

kod liječenja neplodnosti, na našu žalost, nema garancije uspjeha. ma kolliko god se mi trudili, ili koliko god puno puta pokušavali, ne znači i da ćemo uspjeti ostvariti roditeljstvo.

u mpo pričama, upornost ne znači uvijek i uspjeh.
    mada imamo na forumu i uspjeha nakon jako velikog broja pokušaja (npr. 12. ili npr 15. postupak uspješan), ali to je tek pravi izuzetak, to je puno rjeđe nego uspjeh iz prvog postupka.

črkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

mene je osobno dr.tražio apsolutno sve nove nalaze prije postupka. od pape i briseva, hormona i amh.
    sad se spremam prvo za AIH, a u dvanaestom IVF.
    hoće mi netko molim vas objasniti što mi treba za bolnicu na taj dan? jel trebam uzeti spavaćicu i papuče i takve stvari i koliko sam postupak traje?

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Za AIH ti ne treba ništa. Postupak traje vrlo kratko i ostaneš ležati na stolu 30min i ideš doma Sretno
    Za IVF ti treba spavaćica, šlapice, ogrtač..

črkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala ti clover

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam vam od danas trudnica- nosim blizance hehe..
    Znaci transfer obavljen,dvije blastociste vracene,nemamo nista za zamrznuti..

Oni koji imaju sta zamrznuti potpisu papir da se sa time slatu i to je to..oboje ga moraju potpisati..

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam vam od danas trudnica- nosim blizance hehe..
    Znaci transfer obavljen,dvije blastociste vracene,nemamo nista za zamrznuti..

Oni koji imaju sta zamrznuti potpisu papir da se sa time slatu i to je to..oboje ga moraju potpisati..
    bravo za blizance,još samo da to potvrdimo za negdje 2tj na beti i to je to!
    žao mi je da nema ništa za zamrznuti nakon tolko jajašaca..al ~~~~~~~~~~~~ da vam ni nebude trebalo

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da,bilo je 10 js,i to sve zrele..7 se oplodilo,ali 5 stalo s razvojem..

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Milasova čuvaj ih sad lijepo u toplome i uskoro se pridruži nama na forumu trudnice ali tamo pod dvojke Šaljemo Vam velike puse!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •