Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ono što mene progaja već godinama jest pitaje: je li Marija nakon Isusa imala još biološke djece? Ne ono, "braće, sestre svi su moji" nego s Josipom je li rodila djecu nakon Isusa.
    Moje mišljenje je da je, čitam i na puno mjesta u Bibliji nalazim potvrde (neda mise sad citirati), ali Crkva kaže da nije i to je kao dogma...
    kaj vi velite?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što mene progaja već godinama jest pitaje: je li Marija nakon Isusa imala još biološke djece? Ne ono, "braće, sestre svi su moji" nego s Josipom je li rodila djecu nakon Isusa.
    Moje mišljenje je da je, čitam i na puno mjesta u Bibliji nalazim potvrde (neda mise sad citirati), ali Crkva kaže da nije i to je kao dogma...
    kaj vi velite?
    To smo već obradili na tko zna kojoj stranici ovog topica. Katolička crkva vjeruje da Marija i Josip nisu imali više djece, da su se posvetili duhovnom životu i Isusu. Protestanti (ako se ne varam) vjeruju da su imali uobičajen bračni život pa time možda i više djece. U skladu s tim, spominjanje Isusove braće u Novom zavjetu prvi tumače kao bratiće i rođake, a drugi kao biološku braću.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    Moje mišljenje je da je, čitam i na puno mjesta u Bibliji nalazim potvrde (neda mi se sad citirati), ali Crkva kaže da nije i to je kao dogma...
    kaj vi velite?
    U Bibliji se na nekim mjestima spominju Isusova braća, no to nije dovoljan argument, jer se taj naziv često upotrebljava za bliske rođake, odnosno bratiće. U izvještaju o Isusovom djetinjstvu, od rođenja, prikazanja u hramu i obrezanja, do dobi od 12 godina, kada je prvi puta propovijedao u hramu, spominje se kao jedini sin.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zdenka, jel mi to neku paralelku po temama? imam dojam da pišemo istovremeno

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    U Bibliji se na nekim mjestima spominju Isusova braća, no to nije dovoljan argument, jer se taj naziv često upotrebljava za bliske rođake, odnosno bratiće. U izvještaju o Isusovom djetinjstvu, od rođenja, prikazanja u hramu i obrezanja, do dobi od 12 godina, kada je prvi puta propovijedao u hramu, spominje se kao jedini sin.
    Malo sam dosadna, ali zanima me u kojem izvještaju?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •