Page 6 of 11 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 251 to 300 of 526

Thread: Božićni kolači 2012.

  1. #251
    mishekica's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,077

    Default

    Quote Originally Posted by genius View Post
    Iako ja pravim rafaelo bez mlijeka u prahu
    Može recept?

  2. #252
    genius's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ravnica
    Posts
    685

    Default

    Evo ga:
    rafaelo

    6 dl mlijeka
    2 pudinga od vanilije
    250 g margarina (ja stavim manje)
    200 g kokosa
    6 žl šećera (7-8 žl. ravnih ,volimo slađe)
    kokos za uvaljati gotove kuglice
    bademi ili prž. lješnjaci

    U mlijeko ukuhati puding s šećerom,dodati margarin i kokos. Žličicom (malom) oblikovati kuglice,kada se stisnu uvaljati u kokos.

  3. #253
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja radim i bez pudinga
    stavim bijelu čokoladu koja sve to poveže

  4. #254
    mishekica's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,077

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    stavim bijelu čokoladu koja sve to poveže
    Koliko?
    Ostatak postupka isti?

  5. #255
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ma zapravo radiš kako hoćeš
    uzmeš maslac
    staviš šećera (ja stavim puno manje nego u receptu)
    možeš i malo mljevenih keksa (čak i nekih s kokosom)
    staviš kokos
    i utrpaš čokolade toliko da ti smjesa bude laka za oblikovanje

    inače je i moj recept bio taj s mlijekom u prahu, ali je meni to gadljivo pa sam modificirala

  6. #256
    mishekica's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,077

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    inače je i moj recept bio taj s mlijekom u prahu, ali je meni to gadljivo pa sam modificirala


    Sad mi je palo na pamet nešto čudno kod mene - uopće mi nije bed eksperimentirati s bilo kakvim jelom, u pravilu se ne držim recepta i sve radim po osjećaju... Ali ne i s kolačima. Tu se nekako držim recepta k'o kokoš. Valjda mi je preveliki trošak ako ne uspije.

  7. #257
    genius's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ravnica
    Posts
    685

    Default

    I ja sam radila s bijelom kuverturom,bude odlično,ali nama je problem jer ja držim kolače u fližideru ,pa kad se zaletimo po kolačić na taj zube polomimo,bude jako tvrd,ali na sobnoj tem.je odličan.
    Pa sam se prebacila na ovaj receptić s pudingom jer nepodnosim mlijeko u prahu.

  8. #258
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ma kako?
    ja svoje držim u zamrzivaču
    i kad izvadim, doslovce minutica - dvije su potrebne da se normalno jede

  9. #259
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    i ja rafaelo radim s bijelom čokoladom, bez mlijeka u prahu..stoje i tjedan dana..na hladnom naravno

  10. #260
    genius's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ravnica
    Posts
    685

    Default

    Ja sam pravila s onom svarcu bijelom cokoladom. Kada je u flizideru tvrdo je.

  11. #261
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by pužić View Post
    i ja rafaelo radim s bijelom čokoladom, bez mlijeka u prahu..stoje i tjedan dana..na hladnom naravno
    mogu one stajati onoliko dugo koliko je rok trajanja maslacu
    tako da to nije problem
    a, ti si vaš sa kuverturom radila
    zapravo, onda mi je još čudnije što se smrzne jer je ona baš masna
    kad god koje kolače s njom radim, moram staviti manje čokolade

    ja sam radila s milkom

  12. #262
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    mogu one stajati onoliko dugo koliko je rok trajanja maslacu
    tako da to nije problem
    a, ti si vaš sa kuverturom radila
    zapravo, onda mi je još čudnije što se smrzne jer je ona baš masna
    kad god koje kolače s njom radim, moram staviti manje čokolade

    ja sam radila s milkom

    meni su super s onom čokoladom iz DM-a, mislim apri da si to u negdje na početku u osnovnom receptu navela. bijela s krispijem, ma mrak budu te kuglice

  13. #263
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    da, alnaturina bijela s krispijem
    to je najbolje
    al mi sad skupo

  14. #264
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Zakaj nitko ne voli mljeko u prahu? Mislim, nije da ga ja volim, ali ove kuglice su mi s tim baš odlične. I to pravim jednom godišnje! Ako!
    Isproban je recept, radim ga godinama i bojim se eksperimentirati. A ove moje su svi uvijek hvalili da su odlične.
    Hm!

  15. #265
    genius's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ravnica
    Posts
    685

    Default

    Ma imam i ja taj recept s mlij. u prahu i koristila sam ga do unazad godinu dana,ali uz rafaelo i neki drugi kolač radije biram ovo drugo,iako obožavam rafaelo i kokos. Meni se mlijeko zamjerilo u ratu,kada nismo bili u mogučnost kupiti obično mlijeko tj,svježe u Slavoniji (odnosno nismo mogli do trgovine), pa smo bili prisiljeni praviti ovo.
    Mogu ga pojest i jako je fini recept (drugima),ali otkako sam probala ovo s pudingom meni je više sjelo i od tada ih tako pravim.

  16. #266
    hatatitla's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    223

    Default

    Quote Originally Posted by princess puffy View Post
    brzi, jednostavni, efektni i ukusni
    i bez brašna

    KOLAČIĆI OD BAJAMA I NARANČA

    150 g samljevenih bajama
    100g šećera
    1 jaje
    1 vanil šećer
    1 naribana žlica naranče ili malo soka od naranče


    sve sastojke umijesiti i staviti u frižider do sutra ( ljepiti će se)

    raditi male loptice, uvaljati u kristal šećer i peći na 180 10 min
    princess puffy, jel u ove kolačiće stvarno ne ide ni maslac? uvalja se u kristal i onda peče? zvuče mi jako primamljivo ali nemam vremena za egzibicije koje nisam provjerila! HVALA!

  17. #267
    hatatitla's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    223

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Anemona, evo mog recepta za Tiffany kekse (staklene). Bazično tijesto je dobro za bilo kakve štehane kolačiće:

    TIFFANY KEKSI (OBOJENO STAKLO)

    500 g oštrog brašna
    1 margarin (250 g)
    150 g šećera
    1 vrećica vanilin šećera
    2 cijela jaja
    ½ vrećice praška za pecivo ili čak manje, npr. na vrh noža
    Limunova korica

    Po želji 1 žlica gorkog kakao praha, ako želite da keksi budu tamni ili šareni.

    ***
    1 vrećica tvrdih šarenih bombona (npr. 505 sa crtom)

    U brašno dodati prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer u prahu, limunovu koricu i jaja, te margarin koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi, pa umijesiti glatko tijesto. Oblikovati 2 valjka i pustiti da se ohladi cca pola sata u hladnjaku.

    Bombone usitniti batom za meso (u vrećici).
    Tijesto razvaljati na debljinu šibice ili malo deblje. Kalupom izrezati oblike s rupom u sredini i poredati u lim za pečenje obložen pek-papirom. Ako ih želite koristiti kao božićni ukras, treba izbušit rupicu za traku (slamkom).
    U srednji otvor dodati zdrobljene bombone. Peći na ne previsokoj temperaturi (cca 175°C) dok ne narastu i dok se bomboni ne otope i zapjene u unutarnjem otvoru (cca 15 min za jedan lim).
    Ostaviti kolačiće da se ohlade. Za to vrijeme rastopljeni bomboni će se stvrdnuti u sloj nalik na obojeno staklo, dakako jestivo!
    Ako želite da budu još ljepši, može se pred kraj pečenja u unutarnji otvor dodati malo šarenih šećernih perlica, pa vratiti u pećnicu tek toliko da se one zalijepe za prozirnu podlogu.
    peterlin, već sam bila pitala, al me preskočilo , što znače "štehani kolačići"? bilo koji rezani modlama? volila bi probat ove tiffany, mogu li ih radit s bilo kojim receptom za keksiće? bombone prije nego ih istučeš odvojiš po bojama,ili?

    i kad te već gnjavim, onaj tvoj recept za medenjake- kolika količina otprilike ispadne?

    hvala!!!

  18. #268
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Peterlin, ovi Tiffany keksi su mi baš super ideja.
    Mogu li dugo stajati? Par tjedana?


    Ja sam ipak odlučila napraviti neke kolače. Za početak ovaj:

    Kruh gospodične Poldi
    -5 jaja (posebno žumanjke i bjelanjke)
    -18 dkg šećera
    10 dkg naribane čokolade
    -soli i mljevenog cimeta na vrh noža (ja malo podebljam cimet)
    -vanilij šećer
    -10 dkg brašna
    -korica limuna
    -5 dkg masla (otopiti i ohladiti)
    -10 dkg mljevenih badema
    -10 dkg čokolade i malo masla za masnu glazuru
    -5 dkg prženih badema narezanih na listiće, za posip

    Dodavati sastojke navedenim redom, snijeg dodati na kraju. Peći oko 40-50 min na 190 u rebrastom kalupu. Okrenuti, preliti glazurom i posuti prženim bademima.

    Jako je sočan kolač, može dugo trajati, treba ga držati u frižideru, izvaditi 15 min prije konzumiranja. Mi ga jako volimo, uvijek radim duplu količinu, za dva kalupa.


    I keksi za flajš-mašinu kako ih je radila moja baka:
    -25 dkg maslaca
    -25 dkg šećera
    -25 dkg oraha (dvaput mljeveni)
    -2 jaja
    -75 dkg brašna
    -7 žlica mlijeka
    -pola praška za pecivo.

    Njih neću raditi ove godine, ali garantirano dobar recept ako koga zanima. Duuugo traju, jednom su nekim čudom osali u jednoj kutiji, našla sam ih u svibnju, bili su još fini.

    A svekar se danas izjasnio da će raditi orehnjaču. Samo nek ju radi.
    Last edited by Mojca; 18.12.2012 at 00:25.

  19. #269
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,979

    Default

    Mojca, jel bi mogao taj kruh bez orašastih plodova?

  20. #270
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Bez ovih za posip bi ziher mogao.

    Ne znam, nisam probala...
    Možda da dodaš brašna umjesto badema? Ili mljevinih pšeničnih klica ili Pettit beurre keks... ili one male keksiće koji nalikuju na njih ali su bez maslaca, mislim da se zovu Sport keksi (možda još najbolja ideja)? Ako probaš javikako je prošlo.

  21. #271
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    javila sam se mislim na prvoj stranici, od tad ne citam, jer nisam imala nista od cega bi radila kolace. sinoc nakon zubara odvukla sirotu djecu u kupovinu namirnica.
    majko moja, na sred ducana frka za wc pa sam sve ostavila i trk na wc.
    na blagajni svadjali su se ko ce vaditi iz kosare, stradali bademi, kojih sam najvise kupila, jer kolace uglavnom radim od njih (manje masni i nama drazi), tako da je vrecica se potrgala i dio badema zavrsio na podu, dio na onoj pokretnoj traci. sad imam nesto badema
    no ajde bar mogu poceti s paprenjacima i kranclama. to mi najvise oduzme vremena i ide mi najvise na zivce, jer tog napravim hrpu.
    kupila sam milerama za napraviti par madjarica. tako da cu jedno vece ispei samo kore, a filat cu prema potrebi. fil mi je za cas gotov.

    nadam se da vam se veceras pridruzujem i sa vecom srecom od ove na pocetku.

    nego kupila sam cokoladu za kuhanje iz Lidla, kakva je ona. dvoumila sam se izmedju dorine i ove, ali naravno da je cijena prevladala, a i njihove cokolade koje sam jela su bile OK.
    potom kupila sam i njihov kakao, pa se nadam ce je i on OK, onaj od Kandita mi je bio prilicno los. zadnje vrijeme niko nije isao van HR da me opskrbi sa kakaom koji obozavam, kao i sve kolace di ga ima.

  22. #272

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG
    Posts
    883

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    javila sam se mislim na prvoj stranici, od tad ne citam, jer nisam imala nista od cega bi radila kolace. sinoc nakon zubara odvukla sirotu djecu u kupovinu namirnica.
    majko moja, na sred ducana frka za wc pa sam sve ostavila i trk na wc.
    na blagajni svadjali su se ko ce vaditi iz kosare, stradali bademi, kojih sam najvise kupila, jer kolace uglavnom radim od njih (manje masni i nama drazi), tako da je vrecica se potrgala i dio badema zavrsio na podu, dio na onoj pokretnoj traci. sad imam nesto badema
    no ajde bar mogu poceti s paprenjacima i kranclama. to mi najvise oduzme vremena i ide mi najvise na zivce, jer tog napravim hrpu.
    kupila sam milerama za napraviti par madjarica. tako da cu jedno vece ispei samo kore, a filat cu prema potrebi. fil mi je za cas gotov.

    nadam se da vam se veceras pridruzujem i sa vecom srecom od ove na pocetku.

    nego kupila sam cokoladu za kuhanje iz Lidla, kakva je ona. dvoumila sam se izmedju dorine i ove, ali naravno da je cijena prevladala, a i njihove cokolade koje sam jela su bile OK.
    potom kupila sam i njihov kakao, pa se nadam ce je i on OK, onaj od Kandita mi je bio prilicno los. zadnje vrijeme niko nije isao van HR da me opskrbi sa kakaom koji obozavam, kao i sve kolace di ga ima.
    Lidlova čokolada mi je bolja od Dorine i to dosta.
    daj mi reci koji kakao naručuješ iz vana?

  23. #273
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    radim na poslu na kojem se dosta putuje, pa onda kad god neko ide van moja je zelja ili caj ili kakao.

  24. #274
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Ja zadnjih 3-4 godine ne koristim niti jednu drugu čoksu za kuhanje osim Lidlove. Predobra je!

    p.puffy, jel na koncu u one tvoje keksiće ide meko ili oštro brašno?

    Mojca, flajš-mašina - to bi bio onaj pištolj za istiskivanje kolačića?

  25. #275
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    drago mi je da cokolada ima dobre kritike, jer cijena joj je znacajno niza.

  26. #276
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Ja je doma uvijek imam barem 2kg, nek se nađe (jednom je neko kratko vrijeme nisu imali, odonda igram na sigurno). Pogotovo ak je na akciji, ubodem 4-5 komada.

  27. #277
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Nego, sinoć sam s curama napravila paketiće s onim p.puffy kolačićima, za tete, odmah su me tražile recept.

  28. #278
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    drago mi je da cokolada ima dobre kritike, jer cijena joj je znacajno niza.
    Za kuhanje mi je njihova najbolja! Isto imam zalihe, ali ne preogromne...

  29. #279

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG
    Posts
    883

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    radim na poslu na kojem se dosta putuje, pa onda kad god neko ide van moja je zelja ili caj ili kakao.
    I ja isto, zato te pitam koji kakao? I ja bi neki bolji

  30. #280
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Jelka View Post
    Ja zadnjih 3-4 godine ne koristim niti jednu drugu čoksu za kuhanje osim Lidlove. Predobra je!

    p.puffy, jel na koncu u one tvoje keksiće ide meko ili oštro brašno?

    Mojca, flajš-mašina - to bi bio onaj pištolj za istiskivanje kolačića?
    Flajš mašina je mašina za mljevenje mesa. Na nju se stavi šablona i onda se istiskuje tijesto koje izlazi u dugačkoj traci - evo ovako: http://www.coolinarika.com/recept/738184/

    Može se to isto tijesto koristiti i za špricu. Ne smije biti pretvrdo, ali to riješiš tako da ne bude iz frižidera nego na sobnoj temperaturi ako koristiš špricu (pištolj) za tijesto.

  31. #281
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Ok, fala!

  32. #282
    pužić's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,984

    Default

    krivo si citirala ne pravim ja s kuverturom..
    ja rafaelo pravim s bijelom milkom a sad ću probati s tom iz dm-a

  33. #283
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Ima OK kakaa u Metrou, samo je u pakiranju od 1 kg, talijanski, gorki kakao, odlican.

  34. #284
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Flajš mašina je mašina za mljevenje mesa. Na nju se stavi šablona i onda se istiskuje tijesto koje izlazi u dugačkoj traci - evo ovako: http://www.coolinarika.com/recept/738184/

    Može se to isto tijesto koristiti i za špricu. Ne smije biti pretvrdo, ali to riješiš tako da ne bude iz frižidera nego na sobnoj temperaturi ako koristiš špricu (pištolj) za tijesto.
    Mi za pištolj imamo drugi bakin recept:
    -60 dkg maslac
    -25 dkg šećera u prahu
    -4 bjelanjka
    -vanilij šećer
    -malo soli
    -limunova korica
    -rum (ja ga ne stavim)
    Po želji dodati čokoladu, orahe, lješnjake, kokos, kavu, mak, kakako. Ako se stavi kakao, za količinu kakaa treba smanjiti brašno. Orašaste plodove uvijek dva put meljem.

    Dobro izraditi maslac, dodati šećer i bjelanjke. Dobro izraditi, Dodati brašno, vanilij i sol, koricu i ostalo po želji.
    Peći na oko 180.

  35. #285

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    zagreb
    Posts
    2,822

    Default

    Quote Originally Posted by ana.m View Post
    Zakaj nitko ne voli mljeko u prahu? Mislim, nije da ga ja volim, ali ove kuglice su mi s tim baš odlične. I to pravim jednom godišnje! Ako!
    Isproban je recept, radim ga godinama i bojim se eksperimentirati. A ove moje su svi uvijek hvalili da su odlične.
    Hm!
    i ja isto radim sa mlijekom u prahu, takvi su mi najfiniji
    nego imam pitanje: koliko dugo mogu stajati takve kuglice rafaelo (na hladnom)?

  36. #286
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by pužić View Post
    krivo si citirala ne pravim ja s kuverturom..
    ja rafaelo pravim s bijelom milkom a sad ću probati s tom iz dm-a

    ma ne
    genius radi s kuverturom
    nisam dva citata stavljala, nije mi se dalo

    ana.m, ja baš ne mogu taj okus mlijeka u prahu
    zato ne pijem ni kupovna mlijeka, samo domaće
    ko što nekome domaće mlijeko smrdi "po kravama", tako meni taj prah ima preodvratan okus i miris i osjetim ga i u kolaču na kilometre

    zato sam promijenila recept

  37. #287
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by buba klara View Post
    nego imam pitanje: koliko dugo mogu stajati takve kuglice rafaelo (na hladnom)?
    koliki je rok trajanja maslacu
    jer je on od vih sastojaka najpokvarljiviji
    a i on može dugo

  38. #288

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    zagreb
    Posts
    2,822

    Default

    hvala!

  39. #289
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    danas sinko i ja krećemo u proizvodnju. krećemo s ovim-http://sweetsensation-monchi.blogspot.com/2010/01/cokoladna-medena-srca-chocolate-covered.html
    imam neobjasnjivu paranoju od pokvarene hrane, ali to može stajat do božića, ne?

  40. #290

  41. #291
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    moze, ali po izgledu mi se cini da nece

  42. #292
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Ja sam se dosjetila što napraviti da bude isto, a opet malo drugačije... Ideja je namijenjena ljubiteljima After Eight deserta.

    Mogla bih napraviti klasične hola kocke, ali u čokoladu staviti malo arome mentola (imam od farbanja slanog tijesta, he he he) i dobiti Hola after eight kocke !

    Stavljala sam već mentol u običnu glazuru i super je, a ovo još nisam probala. Superjednostavno, a moglo bi biti zanimljivo...

  43. #293
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    ajme paterlin ajde probaj, pa javi, ja cu sama pojesti cijeli protvanj.

  44. #294
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    joj, peterlinka, pa ne buš mi na mom podforumu kršitelja reklamirala :shock:

  45. #295
    zasad skulirana's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    na jugu
    Posts
    3,403

    Default

    aaaa,kako vi gulite kozicu sa ljesnjaka?
    sinoc sam ih preprzila na tavici (mozda previse ?) i onda u krpu onako vruce i rolala i rolala....
    otpao je dio ali jos je ful ostalo....pa sam ih onda mlatila batom da ih malo usitnim,i tu je otisao dio kozice ali jos je ostalo masu...i sad su onda jos vise gorki kako se preprzila kozica.....

  46. #296
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    joj, peterlinka, pa ne buš mi na mom podforumu kršitelja reklamirala :shock:
    vidis zato cu ja pojesti protvanj cijeli, jer sam zeljnaaaaaaaaaaaaa

  47. #297

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    vidis zato cu ja pojesti protvanj cijeli, jer sam zeljnaaaaaaaaaaaaa
    jedi ledene kocke od kraša
    meni je to finije od onogštosenesmijespominjati

  48. #298
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    pa jedem, ali zamisli jos to doma napravis, ajme samo da ne dobijem od

  49. #299
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Quote Originally Posted by zasad skulirana View Post
    aaaa,kako vi gulite kozicu sa ljesnjaka?
    sinoc sam ih preprzila na tavici (mozda previse ?) i onda u krpu onako vruce i rolala i rolala....
    otpao je dio ali jos je ful ostalo....pa sam ih onda mlatila batom da ih malo usitnim,i tu je otisao dio kozice ali jos je ostalo masu...i sad su onda jos vise gorki kako se preprzila kozica.....
    Nije ni meni neki dan otišlo sve rulenjem. Ali nakon pola sata, kad su se lješnjaci već ohladili, s noktom je išlo jaaako lagano, ostalo mooožda 10% neoguljenih.

  50. #300

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG
    Posts
    883

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Za kuhanje mi je njihova najbolja! Isto imam zalihe, ali ne preogromne...
    A ova tamna za jelo je još i bolja, isto Lidlova. Od četvrtka je i na akciji http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...4182_29894.htm

Page 6 of 11 FirstFirst ... 45678 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •