Ama ja se s tim potpuno slažem, ni oni bujni grijesi

nisu primjereni za dob od 9 godina, no to što trebaju naučiti sve Božje zapovijedi, od kojih su im neke nejasne, meni ima istu težinu kao i učenje drugih informacija koje su im (možda) u tom trenutku suvišne.
Kod pripreme za ispovijed i dublje ulaženje u Božje zapovijedi su se i tako fokusirali na ono što djeca mogu pogriješiti, a onda i ispraviti - svađu s roditeljima, neispunjavanje obaveza, laganje, tučnjavu, ruganje itd. To je u njihovoj dobi primjereno.
Da se u školi (ili u crkvi) inzistiralo na nekakvim grešnim mislima, dodirima i sl. kao što je objavljeno na onom linku (iskreno, pitam se koliko je to autentično, možda isto toliko kao i dječak koji je morao obući haljinu u sklopu ZO) - da vidim da netko dječju spolnost i normalnu razvojnu fazu svodi na seksualnost gledanu kroz prizmu odrasle osobe, vjeruj da bih se digla na zadnje noge.
I kao što mislim da dijete treba krenuti u školu kad je zrelo i spremno, tako i razgovor o spolnosti po mom mišljenju treba slijediti djetetov razvoj i interes. A da ne govorim kako je meni kurikulum ostavio dojam vatrogasne metode a ne spolnosti koja je povezana s emocijama, al ajd, vjerujem da će učitelji taj dio odrađivati puno bolje nego što su autori složili.
I kod ZO mislim da je jedan od velikih problema (osim što su ga uvalili kad je školska godina već krenula, bez javne rasprave i peer review pristupa koji je ključan ako itko želi pričati o nekakvoj znanstvenosti) upravo taj što nitko od autora nije učitelj ni profesor koji radi s djecom.
Mislim, ovaj dio:
je po mom mišljenju potpuno promašen za dobar dio djece od 11-12 godina. Koliko djece te dobi osjeća baš ni manje ni više nego seksualnu privlačnost? Mogli su slobodno nadodati i pojam roditeljski instinkt, mislim da ga u toj dobi jednako osjećaju.