Jedva sam našla ovu temu. Ne otvara mi ju ni u današnjim postovima, ni u praćenim temama, čak sam stavila dio naslova u tražilicu i kaže da nema tih riječi, pa sam išla u profil tražiti svoje postove. I našla konačno. Nije mi jasno što se događa.

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
uf.
nikad mi nije bilo jasno zašto se inteligencija drži vrlinom, a ljepota (vanjska) - ne. a jedno i drugo je više-manje bogom dano.
A zamisli kad je netko inteligentan, pa još i lijep, auuuu. Koji su to geni!

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Ja mislim da je malo promašeno ovdje na forumu mislit da si poseban jer imaš IQ za Mensu. Ima ovdje takvih podosta, takvo je to okruženje. Tako je i meni na poslu. Stvarno bi bilo smiješno da ja nekome dođem i kažem: znaš, ja sam ti jako pametna pa razmišljam drugačije od većine, sigurno me zato ne razumiješ.
A tko misli da je posebna ako ima visok IQ?
A što se tiče ove zadnje rečenice, naravno da nećeš tako reći, nikome, ali da ćeš ponekad tako misliti...hoćeš, zar ne? I još ćeš se potruditi da ti govor bude takav da te svi razumiju.

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
Ne znam što pokušavaš implicirati. Da ne držim do njih jer imam niski IQ?
Za tvoju informaciju, rješavala sam ga nekoliko puta, što u školi, što samonicijativno. Rezultatima sam osobno zadovoljna, ali neću ih govoriti javno jer mi je malo toga toliko seljačko koliko hvaljenje svojim IQ-om.
Meni osobno takav način testiranja leži, ali isto tako znam nekoliko osoba koje smatram iznimno inteligentnima, nadahnutima i kreativnima, a koji nemaju zavidni score na IQ testu iz prostog razloga što taki testovi preferiraju jedan način razmišljanja (koji se isto tako može naučiti te nije bogom dan). Zato ne držim previše do IQ testova. Smatram da govore nešto malo o čovjeku, ali ne zbilja ne previše.

A inteligencija meni osobno nije jedan od bitnijih parametara pomoću kojeg procjenjujem čovjeka, pogotovo ne ona koja se mjeri IQ testom. Puno mi je bitnije poštenje, suosjećanje, milosrđe, toplina, hrabrost itd.
Ne, ne impliciram, ma zašto me tako percipiraš? Nikako ne bih mogla pomisliti da imaš niski IQ, pa po tvojim postovima, koji su jedino što znam o tebi, mislim sasvim suprotno. Ne samo pamet, nego i znanje imaš. Stvarno mi je žao da si tako nešto pročitala u mojim riječima.

Prijašnje postove sam napisala vođena mišlju kako ovdje dozvoljavate, ma ne samo dozvoljavate, nego čak potičete raznolikost i javno obznanjivanje te raznolikosti. Pa zašto bi se pamet morala skrivati. Zašto se u društvu ne smije reći da imaš veliki IQ bez da dobiješ podsmješljive poglede? Zar je to sramota? A kako vidim i po postovima ovdje, je. I pazim da slučajno ne napišem svoj, jer ću opet dobiti podsmijeh i izgon iz društva. Kao da je biti inteligentan sramota (pogotovo ako ju izmjeriš, inteligenciju mislim.)