Stranica 136 od 288 PrviPrvi ... 3686126134135136137138146186236 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,751 do 6,800 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Cure, želim nam svima da nas što manje boli i da sve bude ok. Ja sam u zadnje vrijeme primjetila da me ponekad više boli kad se curka okrene nekako nozicama prema dolje (to osjetim po lupanju u donjem dijelu trbuha) nego kad me lupka iznad pupka. Ja sam si to protumačila da mi vjerovatno nešto dolje jače pritisne kada je tako okrenuta pa me onda jače boli taj dio... Frendici je dr prilikom bolova u donjem dijelu trbuha rekao da joj to može biti i bol zbog rastezanja ligamenata koji drže maternicu... Uglavnom, kad osjetim bol više odmaram i čekam da prođe a i inače nisam osjetila bh kontrakcije pa si sve ovo protumačim kao normalno.

Sretno svima!!!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo da se javim, iz nase privat klinike smo dobili savjet da odemo na hitnu, otisli i naravno da je sve ok osim sto se cure guraju da budu na istom mjestu, a ne znaju da to mamu boli, tulumare, a dr je reko da je strah normalan, pogotovo nakon tako tesko ostvarene trudnoce, nadam se da ce sad neko vrijeme biti mir
    svima zelim isto-mirno do kraja, a onda novi tulumi

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mare,neka si otisla i uvjerila se da je sve ok

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

mare, baš mi je drago da si sad mirnija i da znaš da se to samo tvoj curke bore za mjesto!
    Moja se danas već 2 puta skroz izokretala pa sam imala bolno popodne i ugodnu veče... (iako, ona ima više mjesta nego tvoje dvije srećice... no njima je sigurno ljepše u društvu!)

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj patuljchica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, slažem se da treba provjeriti sa doktorom, a ne se samodijagnosticirati... ...ali...
    Samo da malo ublažim paniku koja se, vidim, počela širiti ...
    Sve što je Mury opisala (osim proljeva) imala sam i ja, kroz veći dio trudnoće... i rodila u terminu zdravu bebu...
    meni su objasnili da se maternica može kontrahirati i od samog pritiska bebe o stijenke (?), a da razni bolovi, štreckanja i pikanja su posljedica namještanja bebe i njezinog rasta.
    Kaj se tiče boli u preponama - kad god sam po danu bila aktivnija (više hodala, puno sjedila za stolom ili sl), naveče me bi osjetila bolove u preponama...
    I da... ja sam nosila "samo" jednu bebu, koja je rođena sa 3080g (dakle, nije bila prevelika), a u trudnoći sam dobila 7 kg (dakle, ni ja nisam bila prevelika ) - pa sad mame duplića... normalno da vam je teško!

Ugl, slušajte svoje tijelo, odmarajte i neforsirajte se! I ako vam se čini da nešto nije u redu - provjerite s doktorom, ali bez panike!
    Sretno majčice!
    Evo ja cu te skroz potpisati....Posebno ovo oko proliva....Meni je tako poceo prvi porodjaj...40+0 nedelja....I gotovo svaka menstruacija mi tako pocinje...Kada je Mury izjavila da je na prolivu to mi je nekako zaparalo usi...ali nisam znala da to moze biti cesto i kod drugih zena Mury,zao mi je ,uzasno puno)...mislila sam da je to samo slucaj kod mene...
    Sto se tice prepona prestale su me boljeti prije jedno 10 tak dana...tako je bilo i u prvoj trudnoci....bole pa prestanu....po opet u krug....Mislim da je jako bitno osluskivati svoje tjelo....i udovoljavati mu...Mada mi je teze ovaj put...malo zbog godina,malo zato sto imam vec jednog jako zivahnog 5-godisnjaka i tako...

Nekako se molim da izguram nekih 30 nedelja....sada sam 26+ 4 ....pa onda polako....uz Boziju pomoc bice sve dobro...

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Svima naravno zelim sto mirnije trudnoce....i puno snage i strpljenja naravno...

I mene je tvoj pregled malo umirio Mare....idem i ja u cetvrtak...bice sve dobro aBda

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mare super da je sve ok,uuivaj sad sa svojim bebicama

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja povremeno svratim na forum i prvo pogledam što ima s marinim curkama, koliko broji još...cijeli forum željno iščekuje te curke a one već tulum napravile ) drži se mare, normalno je da svi prođemo strahove, ali uvijek je dobro i provjeriti s dr da se uvjeriš da je sve ok. kad su meni bila krvarenja, napadaj kamenca, lažni trudovi i išla sam na hitni prijem nijedan dr nije rekao da sam dosadna već čim vide ivf odmah kažu da je strah opravdan i neminovan jer se ''pomučimo'' za svoju trudnoću pa možda i previše brinemo i osluškujemo svaki znak. to je sve normalno. drži se, biti će to sve uredu!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mare nisam mogla bolju vijest pročitati uz buđenje.

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

mare

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mare, srceka mala
    Vidis, i meni se mrva nekad upre pa to bude bolno, nisam se ni sjetila da bi to moglo bit, a one su dvije pa je jos intenzivnije kod tebe. Moja buba i ja budne od 2 sata. Ona ko mala zvjerkica, a ja nemogu spavat.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajde mare nek si bila na pregledu, sad je cijeli forum odahnuo

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mare tako sam i mislila da će bit

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mare

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mare41

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mare

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

odlicne vijesti mare!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mare nema do našeg mira, drago mi je da je sve ok!

legal kakva je situacija kod tebe? stalo krvarenje?

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i kod nas je sve ok... veliki smo 5.1cm
    lakse se dise..korak po korak..

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mare, spodoba

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Uh, i mene isprepadale kontrakcije i pritisak sličan PMS-u pa ujutro idem izvanredno doktoru. Nadam se da pušem na hladno

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mare, spodoba drago mi je da je sve u redu i sretno do kraja!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

anddu, da puhnes hladno ko ja!
    spodoba, kiss!
    cure drage, zahvaljujemo moje cure i ja

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Sandra1971 prvotno napisa Vidi poruku
    Mare, spodoba

ja sam sutra popodne na kontroli,na UZV ide i mm i kčer da vide malu vrtirepku...

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mi danas idemo vidjeti Mini Moe
    Jedva čekamo!
    A vrijeme nam prebrzo leti! Kao da sam jučer ovdje pisala o svojoj beti, prvoj, pa drugoj, pa srčeku, pa pregledima, ultrazvucima...

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Sanda1977, Moe uživajte!!!!

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

i ja sam sutra na pregledu u biti ja moram svakih 7 dana,jer mi frajer silji po cerviksu,gura se van uhh
    sretno curke svima na pregledu

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam sutra na pregledu u biti ja moram svakih 7 dana,jer mi frajer silji po cerviksu,gura se van uhh
    sretno curke svima na pregledu
    nas dvije smo sutra na stolici,hehehe

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    mare nema do našeg mira, drago mi je da je sve ok!

legal kakva je situacija kod tebe? stalo krvarenje?
    jutros se probudila bloody mary. sto me prestravilo jer je u pon sve lijepo stalo. oko podne krenula ona neka bol kao pred m sa grcevima koji idu prema pubicnoj kost, ne znam kako to objasnit. naravno da nisam mogla izdrzat i mm me odveo u bolnicu na pregled. bolnica mi je doslovno 3 min autom.
    malci su dobro. ne znaju razlog krvarenja. bio je jedan mlad i drag doktor. rekla sam mu da me malo uhvatila panika i da znam da sam trebala doma lezati a ne biti tu kod njega. na sto je on rekao da ce me hvatati panika sve dok ne rodim i da to nije nista cudno. uglavnom, nastavak terapije i strogog mirovanja (sto iskljucuje posjete doktoru).
    e, na uzv pise da su po mjerama malci 12+2 a zapravo su 11+5. jeli inace cesta ta razlika?

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

anddu ajde ti na pregled. spoznaja da je sve ok cuda radi za psihu a samim tim i tijelo.
    kiss

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

legal te razlike u mjerama su normalne, meni je dr. rekao da je njima kad je plod tako mali ponekad teško točno u milimetar izmijeriti tako da od tuda i te razlike
    moja curka nikad po veličini mjerenja na uzv nije bila u dan, nekad 2-3 dana manja, zadnji put 4 dana veća
    drži se i miruj i sve će biti ok

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Legal,kad god primjetis nesto sto nije uobicajno odmah kod doktora..tako sam ja svaki put kad bi prokrvarila bez ustrucavanja na hitnu..samo sto su mene svaki put zadrzali..
    Hrabria su ta malena bica,izborit ce se oni..ti samo miruj i vjeruj u njih..

Anddu,vjerujem da ces sutra biti mirnija..sretno!

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hope31, legal, Sanda1977, milasova8, Moe, spodoba, Mare41, anddu i svim drugim našim trudnicama želim samo da se dobro odmaraju, maze trbuščiće i mrvice i misle samo na bebaće i kako će biti sve ok....čuvajte se i čuvajte bebolince... puno, puno sreće vam želim i mirnu trudnoću do kraja!!!!

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala cure , evo cak sam se usudila napraviti ticker, haha!
    i vi se cuvajte..legal, slazem se sa curama, primijetis li nesto sumnjivo bris kod doca za svaki slucaj!

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Sandra1971 prvotno napisa Vidi poruku
    Hope31, legal, Sanda1977, milasova8, Moe, spodoba, Mare41, anddu i svim drugim našim trudnicama želim samo da se dobro odmaraju, maze trbuščiće i mrvice i misle samo na bebaće i kako će biti sve ok....čuvajte se i čuvajte bebolince... puno, puno sreće vam želim i mirnu trudnoću do kraja!!!!
    Ma ti si jedna divna hrabra žena. Želim ti ispunjenje snova što prije!

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Moe prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ti si jedna divna hrabra žena. Želim ti ispunjenje snova što prije!
    Ma i ako ne uspijem, ostajem tu pratiti sve vas i sve druge hrabre žene dok god mogu tipkati

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sandra, hvalasta kaze mini moe?

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

sandra hvala ti,zelim ti od srca da sto prije mazis svoju mrvicu u trbuhu

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hej curkice moje,
    samo sam vas došla pozdraviti...i vaše bebice naravno.
    Kod mene ništa posebno...rastemo i lupkamo mamu sve jače a ona uživa u svakoj sekundi.
    Moj dečkić već sad pokazuje tko će bit gazda dok je sestrica prava mala nježnica.
    Čuvajte mi se sve i želim vam što ljepše i mirnije trudničke dane.
    Pusa

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mini Moe vam svima šalje velike pozdrave, i zahvaljuje na podršci svih ovih njenih 6.5 mjeseci!

Tijekom pregleda je ruku prebacila ispred glave i igrala se s pupčanom vrpcom. Sva je simpatična tako sklupčana i zaigrana. Obzirom se ovaj put nije dala lijepo ufotkati za obiteljski album , a ne sjećam se da sam zadnji pisala "report" s pregleda, pa evo od zadnji put fotka ako niste vidjeli: frajerica se sva zabrinuta drži za glavu... mislim da ju brinu vječita pitanja odraslih - "kog više voliš - mamu ili tatu?", ne zna ni sama što da odgovori kad se rodi, pa razmišlja Ali - ne sumnjam da je mudrica, i da će dati pravi odgovor kada za to dođe vrijeme

Svi organi su kako treba, lijepo napreduje, i spremna ulazi u zadnju trećinu svog života pod maminim srcem. U 4 tjedna je narasla s 753 grama na 1490. I čini se da se u životu planira baviti košarkom ili manekenstvom, a ko zna - možda planira zamijeniti Blanku u skokovima . Noge su joj 3 tjedna naprednije dužinom od tjedana trudnoće.

Sad ovaj manje bitni dio:
    Mama se osjeća odlično, osim nekih hodanja po doktorima zadnjih 2-3 tjedna.. naime - jedne noći sam se probudila pidžame mokre do koljena. Ne znajući što je, otišla sam na pregled, pa vađenje krvi, pa je CRP rastao, pa novi pregled u Petrovoj (s napomenom - ponesi stvari ako ćeš trebati biti hospitalizirana), pa opet novo vađenje krvi - CRP i dalje raste, pa novi pregled.. i tako tjedan dva dok nismo s antibioticima riješili upalu grla i snizili CRP (koji je rastao od upale grla), i sa 3 pregleda kod različitih liječnika i amnisure testom utvrdili da ipak ne otječe plodna voda, nego da sam ja sanjala kako idem piškiti Sva sreća!
    Zahvaljujem osoblju Petrove bolnice i Betaplusa što su me s velikom dozom opreza i pažnje detaljno pregledali i pobrinuli se za mene i Mini Moe!

Nadam se da vas nisam puno ugnjavila. Želim vam svima uredne trudnoće i brz porod, i veseli dječji osmijeh u obiteljskom okruženju.
    Sve trudilice koje čitaju puno pozdravljam i želim da ne posustanete od cilja, jer sreća samo što nije naišla iza ugla!
    Ljubim vas!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mini Moe kako je lijepa fotkica
    Bab Niki i Patriku
    A jesi ti pisala kako ne možeš spavati sad je i mene to snašlo budim se prije 6 ujutro

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mimi, i ja se budim oko 6. Prije toga 1-2 puta tokom noći na wc
    nekad malo odspavam preko dana, nekad ne...ma sve su to slatke muke.
    Neki dan su me dječica tolko lupala da sam se ustala iz kreveta jer kad počnem hodat onda se i oni malo smire.
    Uskoro ćeš i ti uživati u lupkanju male srećice.

Moe, prelijepa priča i još ljepša sličica.
    Uživajte.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Moe
    Ostale cure veliki
    Nikako meni doći u glavu da više ne pripadam ovoj temi , još uvijek bih čitala samo ovu temu na forumu, a onda pogledam svoj mali zgužvani trbuh i sjetim se onih prekrasnih lupkanja kojih više nema...
    Posljednje uređivanje od Mury : 27.03.2013. at 10:15

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mini Moe . Pusa maloj ljepotici i samo i dalje uzivajte i rastite.

~~~~~~~~~~ hope31 i Sandi za njihova danasnja druzenja sa mrvicama, neka sve bude tip-top!

legal samo ti peglaj lijevi bok, a mrvice neka bujaju u tebi (meni je to bila dobra vizualizacija za lezanje), dok ne nadjacaju mozebitni hematom pa ces uskoro i ti, kao milasova, pisati o predivnom 2. tromjesecju.

Sto se velicine ploda tice, Klempo je od pocetka bar 5-6 dana u plusu, sad na zadnjem pregledu i 15! U pocetku je za to kriva nesavrsenost u mjerenju, sad vec i genetika igra i sve je to b.o.

svim ostalim trudnicama i njihovim veselim stanarima.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Joj Mury srce mi slama na to i stvarno nije fer da itko doživi takav gubitak
    nadam se ipak da ćeš se oporaviti i opet biti dio ove zajednice

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pozdrav ljepotice,,,,,prvo svim curama koje su na "ležanju" želim da sve bude ok i da bebice rastu i lupkaju ......
    Moe i Bab prekrasno za vaše bebice ljubite ih i mazite
    Spodoba prekrasan ticker i daj mi molim te upute kako napravit da piše "nešto" a ne link

ja se nisam javljala al redovito škicnem šta se tu dešava,,,,malo sam čitajući vaša iskustva s ovim probadanjima, bolnicama i svim samu sebe ustrtarila da stalno neš boli , pa sam morala malo samu sebe sredit .......al svejedno mislim da ćemo svaka od nas do poroda paničariti, pogotovo prva trudnoća svako probadanje ne znaš jel maternica, jel beba il nešto gore a ne možemo svaki sekunde sjedit u doktora ova trudnoća je baš igra sa živcima hihihihi

deniii avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mury

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

mury

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mury, volim kad se javiš. Nekako si mi utjelovljenje snage žena u ovoj priči. Često te se sjetim ovih dana.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Mini Moe
    . Pusa maloj ljepotici i samo i dalje uzivajte i rastite.

~~~~~~~~~~ hope31 i Sandi za njihova danasnja druzenja sa mrvicama, neka sve bude tip-top!

legal samo ti peglaj lijevi bok, a mrvice neka bujaju u tebi (meni je to bila dobra vizualizacija za lezanje), dok ne nadjacaju mozebitni hematom pa ces uskoro i ti, kao milasova, pisati o predivnom 2. tromjesecju.

Sto se velicine ploda tice, Klempo je od pocetka bar 5-6 dana u plusu, sad na zadnjem pregledu i 15! U pocetku je za to kriva nesavrsenost u mjerenju, sad vec i genetika igra i sve je to b.o.

svim ostalim trudnicama i njihovim veselim stanarima.
    Hvala draga na vibricama,iskreno bas me strah danasnjeg pregleda,idem u pol 3 pa si slazem po glavi..moj pritisak je i dalje tu,kontrakcije isto letim stalno na lijevom boku al cim ustanem trbuh tvrd kao kamen,strah me jako ali iskreno se nadam da ce bit u redu...
    Moe,Bab uzivajte sa svojim mrvama i neka bude sve savrseno do kraja
    mury drzi se draga,zelim ti svu snagu ovog svijeta da izdrzite ovu bol

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •