s obzirom da sam ja to rekla samo da obrazložim
umjesto "nužno zlo" reći ću onda da su, po mom mišljenju" jaslice nužnost
moram priznati za sam brzinski preletjela danas napisanih par stranica, pa nisam vidjela da je netko odgovorio
na leonisino pitanje što dijete od 6 mj, pa i od 12 mj može naučiti u jaslicama?
naravno da onaj tko nema drugo rješenje, da je zahvalan na njima
i ja vjerujem da su odgojiteljice u jaslicama brižne, da pružaju djeci nježnost, ljubav, brigu
da se maximalno bave s njima, da je dijete sito, na toplom, da mu je dobro
i naravno da to nije zlo, to je samo, očito loše, izabrana fraza
i jaslice su spas za zaposlene roditelje (daj Bože da u ovoj državi ima što više zaposlenih roditelja kojima jaslice trebaju)
ali ja spadam u one sebične, koji su besramno iskoristili svoju majku za ono što sam mislila da je dobrobit mog djeteta
jer sam htjela dijete poštedjeti ustajanja prije 6, ostavljanja u jaslicama u 6.30 (moje radno vrijeme je od 7 h, ali svaki drugi dan
a svaki drugi dan radim od 13-20.30 i nema jaslica ni vrtića koje bi meni osigurali čuvanje djeteta)
htjela sam poštedjeti dijete bolesti, i ne samo isključivo radi nje, nego i radi sebe, jer ja na bolovanje, bar onda, kada je ona bila u dobi od 1-3 god,
jednostavno nisam mogla ići
i meni je jasno da oni, čija su djeca išla u jaslice, "brane" svoj izbor
mada mi je to bezveze da se osjećaju dužnim nešto braniti
ali ja sam razgovarala s nekoliko pedijatara, svi su mi savjetovali baka servis
imam prijateljicu, odgojiteljicu u jaslicama/vrtiću čije su oboje djece od 3 godine bile kući s bakom
starije dijete je krenulo u jaslice i nakon nekoliko mjeseci i učestalih infekata, izvadili su dijete iz jaslica i sebično i besramno iskoristili baku
potenciram ovaj besram i sebičnost, kao kontru "nužnom zlu"
netko se vrijeđa na zlo, meni je malo bezveze čitati da za angažiranje bake treba biti besraman
da sam morala, naravno da bih dala dijete u jaslice (ako bih dobila mjesto)
nisam morala i za to sam beskrajno zahvalna svojoj majci
jesam besramna, ali ne i nezahvalna
a, aBd, da doživim svoju unučad, ja ću heklati, a za njih ću angažirati AM, ona će već imati iskustva od čivanja svoje unučadi
samo ću morati paziti da im puding ne kuha![]()