- 

VBAC u Vinogradskoj

Bok,
postavila sam prije nekoliko tjedana pitanja vezana uz VBAC u Vinogradskoj, ali samo sam od jedne cure dobila odgovor na pp a ona nije imala VBAC, pa se javljam opet.
 Ako imam tko kakvih friših informacija, molim da podijeli...
Anyway, danas sam imala priliku razgovarati s dr. Košec - pitah ju za tretman rodilja na drugom porodu ako je prvi put bio carski, te za pratnju na porodu.
Dakle, što se tiče VBAC-a, na navršeni 39. tjedan (ako do poroda nije došlo prije toga) radi se procjena težine bebe i ako je beba teška 4 kg i više, ide se na carski. Ako je beba lakša, čeka se prirodni početak početak poroda i nema indukcije. E sad, ja sam tu shvatila da se nakon 39-tog tjedna, a u slučaju VBAC-a, ostaje u bolnici, gdje se čeka da porod počne sam od sebe - da bi sve bilo pod nadzorom - što je meni malo 
. Jesam li ja pogrešno shvatila (nadam se da jesam!)? Oni mene ne mogu zadržati u bolnici ako ja to ne želim, a s bebom i trudnoćom je sve ok, jel tako? Ja ću radije svaki dan dolaziti na preglede u Zg nego ostajati u bolnici i čekati tamo da porod "prirodno počne".
Što se tiče pratnje na porodu, odgovor je bio da ne mora suprug - može npr. sestra ili prijateljica (ja bi doulu koju bi prošvercala pod sestru/prijateljicu
), uz uvjet da je ta osoba tamo radi vas, pravi vam društvo, priča s vama i sl. a ne miješa se u medicinske postupke i odluke medicinskog osoblja.

Pravila pisanja postova

- Ne možete otvoriti novu temu

- Ne možete ostaviti odgovor

- Ne možete stavljati privitke

- Ne možete uređivati svoje postove

-  

Pravila foruma