Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: Gruba je prema bebi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi sigurna da nemas previsoka ocekivanja oko "gruba"? Mozda ne kuzi koliko je gruba.
    Moj mladji je sad dvije godine pa se srecom vec zna prilicno dobro obraniti (a bogme i uzvratiti) no kad je bio beba se ne sjecam neke prevelike drame. Naravno, seka je bila malo pregruba po nasem ukusu ali sam se jako trudila shvatiti da li je namjerno ili se zaboravila, zaigrala i sl. Ako sam zakljucila da nije namjerno samo bi je podsjetila da treba mrvu njeznije, a ako je namjerno bila gruba onda smo je pitali jel hoce da i mi njoj tako ili je isla u kaznu.

Ali iskreno, mi smo neke stvari radili drugacije. Za pocetak nisam je uopce previse gnjavila u trudnoci pricama o bebi. Rekli smo joj naravno, vidjela trbuh, znala da beba raste unutra i uglavnom smo samo radili na smanjivanju ocekivanja npr da cim se rodi se nece moci odmah igrati u parkicu i sl. I kad se rodila nismo govorili "Pazi beba je mala" nego "Vidi kako si ti veeelika seka a on mala mala beba" i sl, dali smo joj da ga nosi (kad je poceo drzati glavu), da se igra s njegovim igrackama u njegovom gymu, kinderbetu, da je ona beba kojoj mijenjamo pelene, nosimo na ramenu dok slini itd. I isla je u vrtic, tamo bi se izdivljala i naigrala a i nije joj braco na maminim rukama bio stalno pred ocima. I sto je mislim isto bitno, naci to vrijeme kad je beba prakticno nevidljiva pa starije dijete imama svu maminu paznju.

I nekako je srecom(?) tu ljubomoru i negativne emocije odlucila usmjeriti prema meni ogromnom kolicinom inata, prkosa, neposluha, divljanja i sl, beba je bila njen mali obozavani braco kojeg ona pazi i mazi, ponekad pregrubo ali s najboljom namjerom. I sad se bas lijepo igraju, nestanu u spavacoj i nema ih pola sata a ja uzivam u miru bez mamamkanja

Mi ivanu stalno maglasavamo kako njega najvise volimo ( naravno da ih oboje podjednako volimo...to je samo prica za njega ), naglasavmo kako nam je super da je on veeeliki djecak...vidi kako beba ne moze ovo a ti mozes, joj vidi kako je mala samo place, a kako ti vec sve sam znas i kako se mozes igrat s prijateljima...u svemu isticemo pozitivnost njega kao velikog djecaka, velikog brace.
    Dakako minja pelene samnom , kupja ju, ljuljuska, mazi, pazi...i nekad u zaletu osjecaja ju "grubo" zagrli, poljubi....al tocno vidim kako x-puta namjerno udari emmu, potegne ju grubo za rucicu il nozicu, il kako svom jednogodisnjem rodaku podmetne nogu...njemu je to sve smisno, ameni su to znaci ciste ljubomore koja me dovodi do mog unutarnjeg ludila. Govorim unutarnjeg na nebi pomisli da sam neka psycho mama koja se iskaljuje na nevinom malom ditetu

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Onavi prvotno napisa Vidi poruku
    Mi ivanu stalno maglasavamo kako njega najvise volimo ( naravno da ih oboje podjednako volimo...to je samo prica za njega ), naglasavmo kako nam je super da je on veeeliki djecak...vidi kako beba ne moze ovo a ti mozes, joj vidi kako je mala samo place, a kako ti vec sve sam znas i kako se mozes igrat s prijateljima...u svemu isticemo pozitivnost njega kao velikog djecaka, velikog brace.
    Dakako minja pelene samnom , kupja ju, ljuljuska, mazi, pazi...i nekad u zaletu osjecaja ju "grubo" zagrli, poljubi....al tocno vidim kako x-puta namjerno udari emmu, potegne ju grubo za rucicu il nozicu, il kako svom jednogodisnjem rodaku podmetne nogu...njemu je to sve smisno, ameni su to znaci ciste ljubomore koja me dovodi do mog unutarnjeg ludila. Govorim unutarnjeg na nebi pomisli da sam neka psycho mama koja se iskaljuje na nevinom malom ditetu

Ja nikada ne bi rekla djetetu da ga volim više od onog drugog neovisno o čemu se radilo, jer jednostavno nije istina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •