Savjet ne dilim, a ni riječi utjehe nemam...jedino da s tobom dijelim istu sudbinu.
Ja imam trogodišnjeg malog gnjavatora...oko kojeg se cili svit okreća.
Iako razmazeno bija je divno, pametno, napredno, razigrano i veselo dite....ovome divnome pridjevu je isteka rok trajanja

jos prije rodenja njegove male (sada tromjesecne seke ).
Naime moj ivano je prije godinu dana dobija rodaka...ispocetka sve 5, al kad je rodak napunija nekih po godine sve se okrenulo naopako...ivano je posta divlji, ljubomoran je, oduzima mu igracke, udara ga, gnjavi ga...ma svasta mu radi.
Al otkako je on dosa u ivanov svit ivano takvo ponasanje pokazuje i prema drugoj manjoj dici, sta inace nije bija slucaj.
Ja se sgrozavam takvog ponasanja...a i drugi roditelji me u parkicu popriko gledaju u smislu kako imam neodgojeno dite koje ne zna granice.
Mi jako puno pricamo s njim, uvik smo mu se maximalno posvecivali, radimo u potpunosti na njegovom odgoju u cilju da ima divno djetinjstvo i da izraste u dobrog, samostalnog, pametnog covika.
Cilu trudnocu smo mu pricali o sestrici koja dolazi i on je bija odusevljen...da napomenem da je on ubiti jedno iskreno dite puno osjecaja i da pokazuje ljubav na jako intezivan nacin.
Naravno poduceni iskustvom sa malim rodakom znali smo da zivot s malom bebom nece proci ka podmazan..stalno nailazimo na prepreke uzrokovane "gnjavatorskim " ponasanjem mog ivana.
Zvucim grubo al neznam kako bi inace nazavala takvo ponasanje.
On ju strasno voli, mazi ju, ljubi, grli,nasmijava ju, daje joj svoje igracke, piva pismice i brine se za nju kad zaplace...al svo vrime jedva ceka priliku da ju povuce, da ju ubode prstricem, da ju grubo stisne...baci igracku na nju, preklopi ju dekicom il da legne svom duzinom priko nje.
Ne ispustam ih iz vida ni minute jer bi se u sekund mogla dogodit nekakva nezgoda.
I sve to skupa mi je totalno nespojivo i neshvatljivo...cas joj sapuce "di si ti princezo moja?!?" a vec minut nakon toga sljedi ubod njegovim prsticem u njen obraz/oko....
Nas odnos se nije ništa prominija dolaskom emme na svit osim šta imam manje vrimena za ivana nego inace...ja mu se posvecujem kad god mogu.
Al iskreno mislim da taj pad u zajednickom vrimenu nije pridonja tom njegovom ponasanju jer je ponasanje vec bilo vezano za njegovog rodaka kad je mene moj ivano ima u potpunosti.
Nikako nisam pametna kako tom njegovom "grubom gnjavatorskom" ponasanju stat na kraj...kako se nosit s tim...x razgovora smo imali i sve on kuzi...kazne ne pale jer se on odma izvini a prvom prilikom ponovi to isto ponasanje.
Znam da je tek dite od 3godine ali ja sam totalno izivcirana stalnim ponavljanjem jedno te istoga....heeeelp!