Pokazuje rezultate 1 do 50 od 209

Tema: kraj jednog psa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku

i drago mi je da je netko tko je imao životinje napisao da je usporedba djeteta i životinje promašeno, da se ne izrazim grublje
    nemam životinju, a da imam, vjerujem da bih se osjećala točno kako Mojca opisuje
    Čitaš površno, oprosti.

Ja nisam usporedila dijete i psa nego mogućnost i želju za eutanazijom člana obitelji koji uopće ne razumije o čemu se radi, bespomoćan je, ovisan o odraslima, a istim tim odraslima njegovo je ponašanje neprihvatljivo i teško za podnositi.

A što se prijetnji tiče-mislim da je upozorenje pretjerano i "puhanje na hladno". To što sam zgrožena ubojstvom zdravog psa ne znači da ću ikome prijetiti ili ići istraživati podatke dotične osobe. Njoj na dušu ide učinjeno. Što se, pak, upozoravanja na zakon tiče-zar nije bila tema u kojoj se pisalo o nezakonitnom iznajmljivanju apartmana pa se i tamo pisalo o mogućnosti prijave nezakonite rabote?? Normalno je da se nekog upozori na zakon. Kao što sam to svojedobno bila slobodna napraviti kod ilegalnih poroda kod kuće i zakonskog gonjena primalja koje rade na crno. Upozoriti ne znači prijetiti. Činjenica je da se za svaki čin koji se kosi sa zakonom može dobiti kazna. Zašto bi to bilo zabranjeno napisati??? Pitanje je retoričko.
    I stvarno mi nije jasno kako dio vas želi da ovo bude tema podrške nekom tko je dao ubiti živo stvorenje bez ikakvog razloga osim osobne komocije. Ako je tako-stvarno se odjavljujem jer tu podršku za takav okrutni čin nikome ne mogu pružiti. Mogu samo poželjeti da svi oni koji krše zakon na bilo koji način budu primjereno kažnjeni.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Čitaš površno, oprosti.

I stvarno mi nije jasno kako dio vas želi da ovo bude tema podrške nekom tko je dao ubiti živo stvorenje bez ikakvog razloga osim osobne komocije.
    Ali ovo nije tema podrške, barem je nisam tako shvatila ni doživjela.
    Samo što je moj stav, napisala sam i zašto, da vlasnici u mnogim slučajevima ne bi trebali biti jedini odgovorni i krivci niti za odgoj niti za napuštanje životinje u ovom slučaje evo i eutanazije,jer da nema toliko štenaca na "tržištu" i da se vodi računa koji pas, pasmina, odnosno štene je prikladno ili neprikladno za koju obitelj ili vlasnika, i azili bi bili vjerojatno poluprazni. A ako bi itko trebao poznavati pasminu koju uzgaja to je onda uzgajivač, od njih sve kreće, a ovdje se upravo radi koliko sam shvatila o rasnom psu, pa zato i stavljam naglasak na to.
    Previšese uzgaja, a premalo educira, još uvijek.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ovo nije tema podrške, barem je nisam tako shvatila ni doživjela.
    Samo što je moj stav, napisala sam i zašto, da vlasnici u mnogim slučajevima ne bi trebali biti jedini odgovorni i krivci niti za odgoj niti za napuštanje životinje u ovom slučaje evo i eutanazije,jer da nema toliko štenaca na "tržištu" i da se vodi računa koji pas, pasmina, odnosno štene je prikladno ili neprikladno za koju obitelj ili vlasnika, i azili bi bili vjerojatno poluprazni. A ako bi itko trebao poznavati pasminu koju uzgaja to je onda uzgajivač, od njih sve kreće, a ovdje se upravo radi koliko sam shvatila o rasnom psu, pa zato i stavljam naglasak na to.
    Previšese uzgaja, a premalo educira, još uvijek.
    Može se donekle tome stati na kraj ako je uzgajivaču stalo. Kolega ima prekrasne pse, prodaje ih samo ako procijeni da se osoba o njemu može brinuti na adekvatan način i prilikom prodaje sastavlja ugovor koji nosi klauzulu da u bilo koje doba može doći provjeriti kako se o psu brine. Ukoliko se ne poštuje dogovoreno ima pravo uzeti psa bez naknade novom vlasniku. I nema te love za koju bi štene prodao ako kupac ne želi potpisati takav ugovor. Naravno, riječ je o štencima koji se ne "štancaju".

A što se ostalog tiče-sumnjam po opisu iz prvog posta da se radilo o opasnom psu. To je tipičan primjer neodgajanja koji je vjerojatno kulminirao time da je dijete stiglo u obitelj: priča o Lunji i Mazi bez sretnog kraja.
    O kršenju zakona ne bih jer se po n-raznih tema dozvoljava isto. Od lažnih "čuvanja trudnoće", zapošljavanja u svrhu dobivanja porodiljne naknade, podrške necijepljenju, ilegalnim porodima.... Reagira se, ali prekasno i potpuno bez sankcija za one koji podršku ilegalnim radnjama daju. Je li itko baniran zbog toga? Razuvjerite me ako kažem da se to nikad nije dogodilo.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Može se donekle tome stati na kraj ako je uzgajivaču stalo. Kolega ima prekrasne pse, prodaje ih samo ako procijeni da se osoba o njemu može brinuti na adekvatan način i prilikom prodaje sastavlja ugovor koji nosi klauzulu da u bilo koje doba može doći provjeriti kako se o psu brine. Ukoliko se ne poštuje dogovoreno ima pravo uzeti psa bez naknade novom vlasniku. I nema te love za koju bi štene prodao ako kupac ne želi potpisati takav ugovor. Naravno, riječ je o štencima koji se ne "štancaju".
    Ne može u tom i jeste problem, ne postoji niti kotrola niti zakon koji provjerava prodaju štenaca od strane uzgajivača. Što se tiče pasmine ne mora se uopće raditi o potencijalno opasnoj pasmini, dovoljno je da se radi o psu čije potrebe s obzriom na pasminu ne mogu biti zadovoljene da nastane kuršlus i raspad sistema.

Pozdavi puno kolegu i poljubi ga u moje ime!

Ali on je kap u moru još uvijek, ne samo u Hrvatskoj, svugdje. Znam jako puno uzgajivača, preko 20 i na prst jedne ruke mogu nabrojati one koji rade ovo što radi tvoj kolega, zato ljubi ga puno!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kao što sam to svojedobno bila slobodna napraviti kod ilegalnih poroda kod kuće i zakonskog gonjena primalja koje rade na crno. Upozoriti ne znači prijetiti. Činjenica je da se za svaki čin koji se kosi sa zakonom može dobiti kazna. Zašto bi to bilo zabranjeno napisati??? Pitanje je retoričko.
    x

ne dozvoljava se objava o šeranju kopiranih DVD, ali upozorenje da je kažnjivo falsificirati karton za cjepivo, izazvao je salvu zgražanja (barem među forumašicama, osoblje je korektno postupilo).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •