-
Meni su te ja-poruke i ja želim-ti želiš stvari totalno nefunkcionalne. Zašto moja želja vrijedi više od njihove? Zašto je moje "umorna sam" bitnije od mmovog "ne da mi se"?
Meni to sliči na jednu veliku igru i filozofiranje oko svakodnevice koja je zapravo jako jednostavna.
Postoje pravila ponašanja, ne zato što sam ja tako rekla/ja želim nego jer su neke stvari ispravne za nas. A ogoljeno gledano ispravno je sve što nam olakšava zajednički život.
U jednom se slažem s beti3, malo dijete nas ne bi trebalo izbaciti iz cipela, jer to govori o nama, ne o njemu. Onog trena kad sredimo stvari sa sobom kao čudom se rješava i djetetov konflikt.
Djeca traže roditelje, ne partnere ni prijatelje. A treba i prvo odgojiti sebe da bi mogli odgajati njih.
Bubilo, konkretne primjere sam imala (od jutra do sutra), dok god su me izbacivali iz cipela oni su i trajali. Onog trena kad sam nabacila smješak (isto od jutra do sutra, pretvorio se u tik) i smanjila ton stvari su se bitno počele popravljati. Ali da, teško je i iscrpljujuće reagirati ispravno a ne kako bi žellio.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma