LDN Napro propisuje za liječenje neplodnosti u slučaju kada je uzrok autoimune prirode (npr. endometrioza, PCOS,i dr.)
jer oni smatraju da neplodnost u mnogim slučajevima ima istu podlogu kao druge autoimune bolesti npr. lupus ili RA.
Što se kvalitete jajnih stanica tiče, Napro najčešće propisuje stvari o kojima govori i Hanumica Fata (micronized DHEA, q10 ubiquinol, + svašta još)
- imaš u knjizi Hanumice Fate linkove na hrpu studija.
Uglavnom, sve ono što je opće prihvaćeno i što propisuje glavnina Fertility klinika u svijetu u slučaju POA-e i žena starije reproduktivne dobi.
A što se razlike između MPO i Napro tiče, u Napro-u kažu da oni traže uzrok (srž) neplodnosti te neplodnost smatraju kroničnom bolešću (ili skupom poremećaja)
pa je tako i lijeće. Kod njih idiopati, skoro nikada ne ostanu idiopati.
Osim toga, nitko ti u Napro ne obećava da mogu riješiti sve probleme neplodnosti (npr. neprohodne jajovode ili azoospermiju) i ako je to problem, šalju te dalje.
Što se asteno/oligo/terato spermija tiče - to je već druga priča. Tu se isto rukovode sa novijim saznanjima o poboljšanju kvalitete sperm., ali i gledaju par u cjelini.
Znam npr. više parova koji su došli sa dijagnozom asteno/oligo a sa ženom je bilo kao "sve 5", da bi na kraju ispalo da sa ženom nije "sve 5" i kad su
optimizirali ženinu plodnost, ostvarili su T.
Napro je fertility klinika kao i svaka druga, sa svojim specifičnostima.
Specifično je primjerice to što su njima ref. vrijednosti lab. nalaza dosta drugačije nego što ih npr. tumače naši reproduktivci.
Specifično je i što dosta istražuju problem imunologije, raznih intolerancija i dr.
Što se skepse prema Napro-u tiće, potpisujem sve što je Sanja rekla.
U Hr doista ima puno parova koji se lijeće kod Napro-a i zato mislim da treba postojati
jedna tema na ovom forumu gdje ćemo moći razmjenjivati iskustva. Tako je na mnogim stranim forumima.
Svi mi koji smo odabrali ovu metodu, znamo zašto smo je odabrali. Poštovanje te slobode odabira je iskaz pristojnosti i demokratičnosti.