Pokazuje rezultate 1 do 50 od 176

Tema: NaPro FertilityCare

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    ova studija je rađena na 22 pacijenta i to za indukciju ovulacije

bubekica, ima li linkova na doaze da naltrexone djeluje na tzv kvalitetu js
    LDN Napro propisuje za liječenje neplodnosti u slučaju kada je uzrok autoimune prirode (npr. endometrioza, PCOS,i dr.)
    jer oni smatraju da neplodnost u mnogim slučajevima ima istu podlogu kao druge autoimune bolesti npr. lupus ili RA.

Što se kvalitete jajnih stanica tiče, Napro najčešće propisuje stvari o kojima govori i Hanumica Fata (micronized DHEA, q10 ubiquinol, + svašta još)
    - imaš u knjizi Hanumice Fate linkove na hrpu studija.
    Uglavnom, sve ono što je opće prihvaćeno i što propisuje glavnina Fertility klinika u svijetu u slučaju POA-e i žena starije reproduktivne dobi.

A što se razlike između MPO i Napro tiče, u Napro-u kažu da oni traže uzrok (srž) neplodnosti te neplodnost smatraju kroničnom bolešću (ili skupom poremećaja)
    pa je tako i lijeće. Kod njih idiopati, skoro nikada ne ostanu idiopati.

Osim toga, nitko ti u Napro ne obećava da mogu riješiti sve probleme neplodnosti (npr. neprohodne jajovode ili azoospermiju) i ako je to problem, šalju te dalje.

Što se asteno/oligo/terato spermija tiče - to je već druga priča. Tu se isto rukovode sa novijim saznanjima o poboljšanju kvalitete sperm., ali i gledaju par u cjelini.
    Znam npr. više parova koji su došli sa dijagnozom asteno/oligo a sa ženom je bilo kao "sve 5", da bi na kraju ispalo da sa ženom nije "sve 5" i kad su
    optimizirali ženinu plodnost, ostvarili su T.

Napro je fertility klinika kao i svaka druga, sa svojim specifičnostima.
    Specifično je primjerice to što su njima ref. vrijednosti lab. nalaza dosta drugačije nego što ih npr. tumače naši reproduktivci.

Specifično je i što dosta istražuju problem imunologije, raznih intolerancija i dr.

Što se skepse prema Napro-u tiće, potpisujem sve što je Sanja rekla.

U Hr doista ima puno parova koji se lijeće kod Napro-a i zato mislim da treba postojati
    jedna tema na ovom forumu gdje ćemo moći razmjenjivati iskustva. Tako je na mnogim stranim forumima.
    Svi mi koji smo odabrali ovu metodu, znamo zašto smo je odabrali. Poštovanje te slobode odabira je iskaz pristojnosti i demokratičnosti.

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Techna HVALA!

I ja sam uzimala LDN zbog sumnje na endometriozu, alergija koje sam imala i intolerancije na gluten koji mi je napravio dosta havarije u organizmu.
    DHEA je bio za jajne stanice.
    Nisam tražila znanstvene studije koje potvrđuju djelotvornost LDN-a kao što nisam tražila niti znanstvene studije koje potvrđuju djelotvornost aspirina kojeg pijem kad me boli glava!
    Uzimala sam Pregnyl kao štopericu 10 000 iu, pa zatim još na 5, 7 i 9 DPO po 2500 iu, rekli su mi da je to zbog smanjenog žutog tijela i niskog progesterona, ispričavam se na krivom izrazu, često pišem u brzini pa...

Inesz zašto misliš da je tvoje mišljenje o FC-u relevantno i da uopće nekoga zanima? Nebi htjela biti bezobrazna ali ako toliko vjeruješ u MPO onda nema smisla da uopće proučavaš ostale mogućnosti. Prvo si tvrdila da smo prate cikluse i ništa drugo, sad kad se ispostavilo da nije tako sad ti smeta Crkva i to što navodno puno naplaćuju, a to isto tako nije istina, a da i je, svatko od nas ima pravo izabrati kome će dati svoj novac, vrijeme i kome će vjerovati kad je u pitanju nešto tako delikatno kao što je nastanak novog života.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj techna prvotno napisa Vidi poruku
    LDN Napro propisuje za liječenje neplodnosti u slučaju kada je uzrok autoimune prirode (npr. endometrioza, PCOS,i dr.)
    jer oni smatraju da neplodnost u mnogim slučajevima ima istu podlogu kao druge autoimune bolesti npr. lupus ili RA.
    techna, uzrok PCOS-a nije autoimune prirode već je u pozadini ove endokrinopatija međudjelovanje više gena, točnije dvije grupe gena, koji djeluju na određene enzime.
    Jednako tako mi je neobjašnjivo na koji način Napro može dokazati manjak jednog ili više enzima u akrosomu spematozoida i kojom se metodom, osim naravno ICSI-a u IVF postupcima, može djelovati u tom slučaju.

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

tonili drugačiji referentni interval znači da FertilityCare doktori imaju drugačije granične vrijednosti za hormone, npr. meni su doktori u našim klinikama rekli da su mi hormoni super, a u FertilityCare-u su mi rekli da nisu dobri i dali mi terapiju. Neznam kako da to drugačije objasnim... i mene je to iznenadilo jer sa mislila da je to svugdje isto.
    Ako me pitaš koje vrijednosti su im drugačije to neznam, žao mi je!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •