Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
ona nije taj tip
a zašto bi i bila
Ni moja nije "taj" tip. I čini mi se da kroz postove mame čija djeca ne kuhaju s 4 godine moraju braniti svoju djecu jer bi, kao, bilo normalno da kuhaju. Ispričavam se, ne znam tko je pisao da dijete s 4 kuha išta, ali meni u toj dobi nema što dijete raditi u kontaktu s ičim vrelim. Ma kako spretno bilo.

Moja sa 17 još uvijek samo podgrijava. I podgrijavat će sve dok ja mogu kuhati ili dok se ne odseli. Skuha si sama ručak ako je prisiljena po nekim svojim receptima, ali ne dozvoljava da je išta učim. I ja sam bila takva, nisam kuhala sve dok nisam odselila od kuće, jedno kratko vrijeme nisam bila najspretnija u tome, ali sam sve naučila i to ne onako kako je kuhala moja mama nego po svom ukusu. I mogu reći da danas jako dobro kuham, radim zimnicu i pečem izvrsne kolače. Ne znam kakva bih kuharica bila da sam kuhala od ranog djetinjstva, ali da me netko u toj dobi posjeo u kuhinju mislim da bih to zapamtila kao noćnu moru. Ako im se kuha-nek kuhaju, ako ne žele-neka ne kuhaju: postoji dostava za takve slučajeve, ručak u gostima, bilo što.... I tu, naravno, mislim samo na stariju djecu: mlađi koji još nemaju dovoljno razvijenu koordinaciju pokreta ni snagu mišića, a pogotovo ne snalaženje u frkovitim situacijama nemaju što raditi u kuhinji kao kuhari. Neka budu konzumenti skuhanog. Sorry, ali da moje djete s 4 god.samo lijeva vrelu vodu ( i to pogotovo za instant kakao napitak koji inače smatram kemijom i smećem) ne bih bila ni malo ponosna na djete, a još manje na sebe koja sam dozvolila da a) to uopće konzumira u toj dobi, b) na sebe koja sam dozvolila da se nađe u situaciji da se polije kipućom vodom. Tko god kaže da se nesreće ne događaju neka promisli još jednom prije nego što to kaže. Ne slučajno postoji veliki broj opečene djece upravo u svom domu u kojem su u tom trenutku bili prisutni roditelji.