Jao, jao što sve ovdje upravo pročitah! Doslovno sam se upitala "ko je tu lud" , il ja koja dan danas zatvaram dovod plina (za u kuhinju) kad me nema doma, da djeca ne bi štogod po šporetu, a bez mene eksperimentirala, il ove čija djeca spremaju doručak s 3??

I onda sam se sjetila primjera dok su mi djeca bila sasvim malo 0-15 mjeseci...pa mame pričaju, razmjenjuju iskustva...i jedna kaže "moje već sjedi", druga "o, a moje hoda" itditd....a ja luda...moja nit je sjedila kad njihova djeca, nit je hodala kad njihova djeca... Dok nisam shvatila u čemu je stvar, ja sam rekla "moja sjedi" tek kad je ona uspjela sama sebe dovesti iz ležećeg u sjedeći položaj tj posjest se, a druga mama je rekla da joj dijete sjedi kad ga je ona posjela i s 3 strane podbočila jastucima... Ja sam rekla "moje dijete hoda" kad se ona sama ustala, odvojila, sama, od bilo kakavog oslonca i hodala, a druga mama je rekla "moje hoda" kad ga je ona pridržavala s obje ruke, tj poluvukla

Tako i s ovim kuhanjem, sve je stvar osobne percepcije, ja iskreno ne vjerujem da dijete od 3 radi sebi doručak, no možda ta mama smatra da je otvorit policu, uzet pecivo i odnijet ga na stol te jesti, da ono "priprema doručak"..za mene je "pripreme doručka" samostalno pečenje jaja ili pripremanje palačinki, podgrijavanje mlijeka, točenje...sve to
Isto tako sumnjam da dijete od 4-5 može samostalno pripremati palačinke, pa čak i samo okretati ih - zajedno s maminom rukom da, to je već nešto drugo..