Stranica 160 od 581 PrviPrvi ... 60110150158159160161162170210260 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,951 do 8,000 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    ivana.sky ima negdje na temi o utrogestanima (a imam i vlastito iskustvo!) kako utrići znaju isušiti pa zapravo dolje pecka i svrbi od toga. meni je dr rekla da to može biti od prevelike doze i kad sam smanjila s 3x2 na 3x1 stvarno se smirilo!
    Inače, počastite se, danas mi je roćkas
    O stork terminuso moja pa sretan ti rodjendan!! Sve najbolje ti zelim!!

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj littlemouse1 prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene opet...u 8 tt sam i sve je ok...beba se razvija,srce kuca...ali mene od jučer opet boli kao za mengu i imam iscjedak...nema krvi,ali je onako smećkast...izluđuje me,jer ne znam zašto se to događa...
    i meni je tako počelo,iscjedak pa ništa, pa opet, pa opet, mirovanje, utrići, a onda odjednom izljev i hematomčina, sad sam na strogom mirovanju i čekam da se povuče bez posljedica.....miruj, miruj i miruj

stork draga, sretan ti rođić
    Posljednje uređivanje od tetagogolina : 12.01.2015. at 10:56

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

littlemouse, miruj, javi se doktoru i držimo fige da sve bude dobro, a bit će dobro!

Stork sretan rođendan

tetagogolina, kako je kod tebe sada, jel još imaš iscjedak?

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Little mouse sretno! Ništa ne brigaj to se sve riješi.

Ivana.sky jel prestalo dolje?

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

sretan ročkas!!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Drage moje, ja se jutros probudila za na posao, oprala zube, umila se kad ono osjecaj kao da cu pasti u nesvjest i slabo. Povratila sam i sva se oznojila, pa sam isla nesto pojesti jer sam mislila da je to zato jer sam gladna. Vratim se natrag u wc, opet slabo, pa sam imala proljev. Odem se obuci, a ono imam dojam da ne mogu ni stajati na nogama. Cula sam se sa starijom sestrom koja mi je rekla da ostanem doma, pa sam javila na posao da mi je lose i od tad lezim u krevetu. Osjecam se tako koma i samo si mislim hoce li mi se sutra tako ponoviti
    Nadam se da ste mi vi bolje

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Sanja S, to mi zvuči možda kao crijevna viroza, iste simptome sam imala i ja prije cca mjesec dana. Ujutro se isto probudila za posao, jako sam se slabo osjećala, nemoć, mučnina i onda proljev a poslije i povraćanje. To mi je tajalo jedan cijeli dan i onda se smirilo, al sam dva dana nakon toga bila jako iscrpljena. Uglavnom, ako je povraćanje uz proljev i nemoć, vjerov. je crijevna viroza. I bolje da si ostala doma, miruj i nešto dijetalno jedi radi proljeva, dvopek, čaj od šipka i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Budem Hvala ti na savjetu Sara10.
    Trbuh me boli, imam neke grceve, ali nikako nemam dojam da ima veze s bebom i trudnocom.
    Littlemouse, drzim fige da sve prode u redu i javljaj novosti.

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Stork - sve najbolje za rođendan!
    Kako je lijepo slušati srce bebice, danas mi je bio prvi CTG. Doktorica veli da se još ništa nije pokrenulo, a termin se bliži pa mi je predložila intimu sa suprugom... A, ja se čuvam čitavu trudnoću misleći da mi je to zabranjeno zbog početnog mirovanja.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

evo samo da mahnem, valjda sam sad "legitimna" trudnica...danas bili na prvom uzv, kuca srčeko, sve ok, jajnici povećani naravno radi stimulacije...kontrola za tjedan dana...

mm uplašen i pita se kad ćemo znati jel bude sve u redu? ne znam kako da ga jadnička utješim...kad ćemo znati? hm...kad rodim, jedino tad...ali zato vjerujemo da će sve biti u redu i ne razmišljamo o glupostima! ja sam od početka pozitivna i vjerujem da je to puno utjecalo.

mene inače "peru" mučnine, još ne povraćam, u prvoj T sam dušu ispovraćala, negdje od 8.-9.-og tjedna mislim...

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Littlemouse di si mi ti?

za Sanju - po meni definitivno neka enteroviroza...nije strašno sigurna sam.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Vaki, baš lijepo, ti si nam onda slijedeća za porod jel tako, kada ti je termin (nisam vidila od prije ako si pisala)? Pa možda da probate ti i muž malo

Twinolina, nego šta nego si legitimna trudnica, super za i bravo za pozitivu. I ja sam od početka pozitivna i ne dam da me išta poremeti u tome. Nakon svega, želim uživat u ovim danima, tjednima, mjesecima i nadam se da će sve biti ok do kraja.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mah mah trudnicice, posebno onim nahladjenim...jeste li bolje ? Meni je evo 4 dan da se naljevam cajem i medom i jos uvijek nos curi ko blesav i grlo se crveni. Nisam jos posegnula za nikakvom kemijom..nadam se da ce proc samo od sebe. Inace koji caj pijete ?? Ja pijem metvicu domacu, nisam nigdje procitala da je stetna u trudnoci ??? Uzmem i 1 zlicicu meda od kadulje, znam da ona nije dobra ali od jedne zlicice dnevno nebi trebalo biti stete zar ne ??

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

mury
    sanja nadam see da ce ti bit bolje..odmaraj sta vise budes mogla
    cestitam novoj trudnici
    meni danas moja beba tako visoko stoji...da me zaboli kad se pokusavam namjestiti u krevetu..kao da se penje a bilo bi vrijeme da se spusta .. mozda se pokusava okrenit....ili je to sad beba veca od 3 kg pa normalno da smeta....ovih dana iman prvi ctg, a sve mi dode da vec sutra odem na pregled samo da mi kaze da je sve ok

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Kiri, hvala.. Evo jos uvijek lezim u krevetu :D Iako sam tek usla u drugo tromjesecje, mislim da je vecina trudnica na forumu takva da ne mogu docekati pregled. Mene ceka 20.1. , a zadnji mi je bio 5.12. Vec sam luda A i jedva cekam saznati spol, pa i zato

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

meni danas počeo curit čep....
    leđa bole za poludit
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 12.01.2015. at 15:27

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku

Ivana.sky jel prestalo dolje?
    ne, i jucer i danas sam u kamilici se natakala al danas je bas krenio i onaj sirasti iscjedak, sad cu naz dr. pa vidit s njom sta savjetuje

twinolina jos jednom cestitam, dobro nam dosla

optimisticna moglo bi to skoro?

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

svekrva kaže još danas, ja tvrdim sutra do podne će bit opran.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

evo vibrica ~~~~~~~~~~~~ nek sve bude u redu

dr. mi pustila recept za vaginalete i kremu (Gyno-Daktarin - prije dok sam bila na pilulama sam jako puno problema imala s gljivicama, a on mi je pomagao uvijek), kaze samo najmanje 1h razlike izmedju utrogestana i vaginalete navecer
    a ja si vec kontam da mi treba neka posudica sa danima i vremenima jer sam izgubljena u uzimanju silnih lijekova!
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 12.01.2015. at 16:10

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

ivana.sky ja sam ti muku mučila s candidom i e.coli u krug non stop (3 do 4 i čak 5 x godišnje) i onda sam poludila i uzela stvari u svoje ruke! čim bih osjetila da će se candida rasplamsat, a sigurna sam da TOČNO znate ONAJ osjećaj kad je još sve u redu, al znate da će počet već sutra svi simptomi....ugl kupila sam si Aromara Gyno-pro ulje i nakon higijene sam se dva put na dan mazala izvana i koliko sam mogla iznutra s tim. i Acidosalus vaginalete - super su jer su kombinacija beta glukana, gospine trave, propolisa i acidofilnih bakterija. Pila sam VIP probiotik i riješila se svega i ništa se nije vratilo. i sad u početku nakon ET sam osjetila kao da bi moglo opet pa sam odmah uzela gyno-pro i dva dana se mazala i da pokucam sve super!!!

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku

tetagogolina, kako je kod tebe sada, jel još imaš iscjedak?
    da, kažu dr. da bi mogao ići tjednima

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

optimistična, sretno moglo bi to skoro, mislim kako kome, ali uglavnom krene porod nedugo nakon ispadanja sluznog cepa...
    meni je sa prvim po noći počeo curiti, i taj slijedeći dan popodne u 15h sam drzala svoj zamotuljak u rukama
    (mojoj sestri pak je nakon 2-3 dana...)
    uglavnom, bliži ti se trenutak kad ces drzati svoju strucu u rukama, super!!!

ja jutros bila na pregledu, hvala Bogu, beba se okrenula!!! sad je glavom prema dole i sve je ok... protoci, plodna voda...
    radila mi je i prvi CTG (uredan), ja zatvorena, tako da nece tako skoro...vjerojatno oko termina, sto znaci jos cca 3 tjedna...Ima nesto više od 2,5kg, dr. racuna da ce biti beba od otprilike 3kg...
    narucena sam slijedeci tjedan na prvi pregled na SD

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

menu se moji iz vinogradske još nisu javili. Danas sam ponovila mail. Tak me to živcira.
    Inače,kupila sam još neke stvari za rodilište,2spavaćice pa sam valjda spremna. iako sam htjela spavaćice sa kratkim rukavima,jer se sjećam da je meni u rodilištu bilo tako vruće jer su grijali nenormalni a mene još hormoni prali da sam umirala u dugim rukavima. Tak mi je i sad doma.stalno sam bosa i u kratkim rukavima jer imam osjećaj da ću zakipiti!
    optimistična sretno!!

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

evo taman što sam ih pošpotala stigao mail iz bolnice. Termin mi je 22.01.!! malo mi se to čini dugo. (Zadnji pregled je bio 19.12.) tad ću već biti 36+6tt, ak sam dobro izračunala. A valjda je to ok. Neću se živcirati.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I meni 22.1. samo SD

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo počelo čišćenje, dobila sam proljev. Mislim da noćas neće bit ništa ali sutra idem na ctg i na pregled. Otvorila sam se ja još 100%. Sigurno sutra idem u rađaonu. Ionako sam pred par dana bila već 4cm otvorena. Umorna sam ko pas, prijepodne sam spavala, sad bih mogla ponovo. Većeras rano-rano u krevet....

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Optimistična naspavaj se!! Želim ti svu sreću svijeta, još malo

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

samo hrabro,odmaraj!

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Optimistična, naspavaj se i sretno!!!

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

buba klara,mi ćemo se utrkivati koja će duže čekati u TA!!

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Saro- termin mi je 15.01.2015., no još se ništa nije pokrenulo pa tko zna kada ćemo u rodilište. Malo me to brine jer ću svako malo na preglede, no sve je o.k. s bebicom pa me to tješi.
    Optimistična - sretno!

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Nešto ne razumijem,zašto ti uopće uzimaš utrogestane,spontana trudnoća Jel ?!?

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ovo sam pitala Ivanu sky? Preko mob.pišem pa .....

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Je spontana... preventive radi obzirom na sve, ne moze skodit, moze samo pomoc - tak mi dr.rekla

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ivana oprosti "obzirom na sve", na koliko postupaka si bila,koliko dugo pokušavate? Zanima me zato što nema potrebe za utrogestanom ako je sve OK i spontana trudnoća.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

2god, 1AIH... a ne znam, bolje sprijecit nego lijecit... utrogestan je preporuka mog mpo dr.bila iz kbc-a cim smo potvrdili trudnocu betom, ginekologinja je zbog njega i prepisala, a ja se nisam bunila jer mislim da ne steti nicem u organizmu... iskreno vise bi me strah bilo svega da ga nisam uzimala, pogotovo uz metformin i terapiju za stitnjacu mozda glupo zvuci al sam nekak sigurnija pa nisam ni ispitivala zasto i kako i moze li bez tog

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Mislis da n

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Mislis da nije bilo potrebe? Jel moze to skodit necemu?

Vald ce me sad na iducem pregledu skinit s njega, a i s metformina, rekli su oboje do cca 12tt

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moze skodit, jetri. Da je bilo nekog krvarenja, ajde, ali ovako - totalno bezveze, pogotovo u toj dozi (ako sam dobro shvatila uzimas 3x2 - toliko se daje kod ivf-a).
    Al sad bus jos zdurala koliko treba, nece ti nista biti.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

3x2 vaginalno, tako sam i poslije aih-a do bete...

Hm de mi pliz pojasni vezu s jetrom bubekica?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U jetri se metabolizira vecina lijekova, utrogestan opterecuje jetru, nista drugo.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Cak i kod vaginalnog uzimanja? Ne apsorbira li se on onda tamo "gdje treba" (maternica i lokalno) bez da ide u jetru?

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

U svakom slučaju nije bilo ama baš nikakve potrebe,imaš normalnu,spontanu trudnoću.Znači kad netko ostane trudan nakon 7,8 ili više postupaka to je za razumit.......

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Iako sam se nadala boljem današnjem danu (nakon što jučer nisam otišla na posao), na poslu sam ispovraćala lijepo wc jer nisam stigla do školjke. Povratila sam si po rukama, hlačama i čizmama i sad divno mirišem. Ja stvarno više ne znam ima li ovo smisla. Ozbiljno razmišljam o bar kratkom bolovanju

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Cak i kod vaginalnog uzimanja? Ne apsorbira li se on onda tamo "gdje treba" (maternica i lokalno) bez da ide u jetru?
    Absorbira se lokalno, ali metabolizira se u jetri.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

A Sanjo S, nisi trebala ni danas ići na posao kad se loše osjećaš, to ti je sve posljedica te viroze od jučer, tijelo je još iscrpljeno, a još si i trudna. Ne boj se neće ti nitko na poslu spomenik dignit zato što si došla radit iscrpljena (to vrijedi za sve nas) treba mislit na sebe i bebu, to je sada najbitnije. Moj savjet ti je uzmi bolovanje, doma odmaraj i miruj dok ti se skroz snaga ne vrati, ako ti netko može skuhat i donijet ručak i samo odmaraj.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Joj sara ja tek sad vidim tvoje pitanje,isti imam problema s probavom inače a u trudnoći pogotovo i tako sam pričala prijateljici i ona mi kaže uzmi od solgara prenatal i stvarno mi je pomogao probava postala redovita. Jutros sam odlučila da počinjem put folnu, onako za zagrijavanje!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Željkice, hvala na savjetu, evo otkad ne radim, baš mi se i probava popravila, opuštenija sam i jedem zdravo i probavljivo...
    Super Željkice za pripremu i folnu, jel to znači da bi uskoro mogla po smrzlića/e? Jedva čekam da kreneš...jesi počela radit?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Jesam jučer, a eto razmišljam u tom smjeru da idemo po smrzlice, mislila sam radit koji mjesec pa onda Al stanje u firmi je loše pa zato možda krenemo i prije, nisam spremna Al bit ću, ha ha.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Sara10, ovo danas me podsjetilo na one trudnicke mucnine i povracanje. Kao da nije viroza. Ujutro kad sam se probudila mi je bilo ok, zato sam isla na posao i onda me uhvatilo. Trebala bih kod svoje doktorice ako bih uzela par dana bolovanja? Nema veze ginekologica s tim? Pregled imam u utorak 20.1.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •