Stranica 169 od 581 PrviPrvi ... 69119159167168169170171179219269 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,401 do 8,450 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

možete staviti ticker u potpis, tj.linkić, to je ovo što alkemičar i ja imamo....lilypie.com
    na toj stranici možete napravit i ubacit ovdje u potpis

curama u finalu ~~~~~~~~~~~~

tigrić, meni je GUK na tašte bio 5.1, znači mogu očekivat još i gestacijski dijabetes u potpisu

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

javljam novosti. sad me opet probolo ali samo na sekundu. znaci prvi put prije sat i pol i sad. nadam se da to nije to da su bh kontrakcije ili da beba nogom tuce

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Eto drage moje, i ja sam stavila termin poroda u potpis. Mislim da je to super ideja jer stvarno nije lako pratiti koja je koliko trudna. Danas ste se baš raspisale, jedva stignem sve pročitati
    Čeka nas puno bebica u skorije vrijeme. Držim fige svima
    Ivekica, kakva je situacija kod kuce?
    Posljednje uređivanje od Sanja_S : 22.01.2015. at 22:34

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

kiri-,mogu ja opet provjeriti,no meni su kasniji nalazi bili ok,ali doktorica kaže da to nema veze.dovoljan je taj prvi. Meni je to isto malo bezveze,ali ona je odmah na nalaz upisala dijagnozu.i možeš se fućkat.
    Javljaj novosti!

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Još uvijek se mali neda van... Trudovi su prisutni, ali nisu još u pravilnim razmacima. Sutra ponovo pregled pa ćemo vidjeti što kažu doktori. Čula sam da nije baš ugodno kad uzimaju uzorak plodne vode, a to me čeka ako se ništa ne pokrene za nekoliko dana. <3

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Cure moje, koji dan dan danas. Toliko stresa. S obzirom na sve još se dobro držim. Zaista je istina kad kažu da što te ne ubije, ojača te. Toliko sam imala loših iskustava zadnjih godina, da sada kada se i nešto loše desi, samo zahvalim bogu što smo svi živi i zdravi. Idem si skuhati kamilicu, treba mi

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Moj sin opet cijelo popodne igra nogomet, ne znam kako se još nije umorio Ako ćemo k'o prošlu noć, onda bu oko 4 mir. A tek su udarci malo osnažili, kaj bu još do kraja... ?!
    Posljednje uređivanje od stork : 22.01.2015. at 23:25

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

VAKI to uzimanje uzorka plodne vode nije nista strasno, sve zavisi od doktora. Ako je doktor njezan neces ni osjetiti, ali i opcenito nije strasno. Ja sam 2 tjedna isla svaki dan na to, a na dan kad su me zadrzali u bolnici to su mi 3 puta napravili, e onda sam mislila da cu se raspast jer sto je previse previse je. Ja sam nakon svakog od tih pregleda znala imat onako sluzave smedkaste iscjetke, ono imala sam dojam da bi mogla pola role potrosit, a to nikak obrisat do kraja. Al evo zene obicno nakon prvog tog pregleda i rode, a kod mene nije djelovalo ni nakon 15 puta haha.

Zene koji uzas, ja od tocno 3 ujutro budna i nebi zaspala da nebi. Bolje da sam otisla neki film gledat. A sad se i B poceo ritat.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Jarice, pa sto se dogodilo? Nemoj se zivcirati...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Vaki prvotno napisa Vidi poruku
    Još uvijek se mali neda van... Trudovi su prisutni, ali nisu još u pravilnim razmacima. Sutra ponovo pregled pa ćemo vidjeti što kažu doktori. Čula sam da nije baš ugodno kad uzimaju uzorak plodne vode, a to me čeka ako se ništa ne pokrene za nekoliko dana. <3
    Upadam ko padobranac samo da te ispravim: nitko ti neće uzmati uzorak plodne vode. Samo gledaju kakva je plodna voda (bistra/mliječna/obojena), ništa ne uzimaju.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vaki, nemaš razloga za brigu, nije ti to uzimanje uzorka plodne vode, ništa oni ne probijaju i ne vade.
    Samo tim amnioskopom sa jakim svjetlom pogledaju kroz plodnu vodu da provjere u kojem je stupnju mliječna (što je pokazatelj zrelosti ploda i bliženja poroda) i da nije beba već ispustila mekonij (prvu stolicu).
    Neugodno je jedino ako se radi nasilu prije nego je cerviks imalo otvoren.
    Meni je bilo brzo i bezbolno.

Edit:u međuvremenu je i MartinaP uletjela sa pojašnjenjem
    Posljednje uređivanje od maca papucarica : 23.01.2015. at 09:36

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

baš kako su cure rekle
    ne boli, malo je neugodno u tom kasnom stadij trudnoće i često ginekolozi znaju upozoriti da se nakon toga može desiti malo kratkotrajno krvarenje jer je dolje sve jako prokrvljeno sad pred porod
    znači, ako se pojavi malo krvi nakon pregleda, nema panike, ali ako nastavi ideš odmah u bolnicu naravno da provjere
    ja sam prvu trudnoću malo prenijela pa su mi 2x gledali plodnu (svaka 2 dana nakon termina) i 1x ništa, a 1x je bilo malo krvi
    umrla sam od straha, ali sreća pa me pripremio na to i brzo je prošlo
    nakon druge amnioskopije, to večer mi pukao vodenjak i ja otišla u rodilište <3
    Posljednje uređivanje od alkemicar : 23.01.2015. at 10:19

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

e, a što se tiče vitamina, ni sama ne znam
    moj ginekolog je stava da ako se normalno hranimo, dakle kuhano svaki dan, sa voćem, povrćem, proteinima... nema potrebe za vitaminskim dodacima prehrani

opet, čitam da u drugom i osobito trećem tromjesečju su pojačane potrebe za magnezijem, kalcijem i željezom, te omega kiselinama
    a ja npr sigurno ne unosim dovoljno omega kiselina
    i rado bih uvela neki dodatak vitaminski da budem mirna, ali savjetuju ne bez blagoslova doktora, a moj eto, nije nešto za to da se filamo nečim ako nema potrebe

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Baš sam pošla pogledat u nalazu krvi koliki mi je šečer; meni je 4,4....sve su to male razlike u svih nas..mislim da pretjeruju.
    Mene su jučer tako bolila leđa cijeli dan. Očito mi ovo sjedanje 8 sati na poslu uopće ne pomaže a kako je kiša vani već danima ne mogu ni protegnut noge. Radite li kakve vježbe u trudnoći ???

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja nisam znala da je 5,1 gornja granica za trudnice. uvijek sam mislila da su to one uobičajene ref.vrijednosti

bebeto, sjedenje na poslu ubija. ja sam sad na odmoru sreća, a kako je zima a posao u turizmu, ionako sam imala skraćeno vrijeme nekih 4-5 sati i svejedno bi me leđa rasturala i presjecalo preko stomka. doma mogu leći, protegnuti se ili štagod kad mi se hoće. na poslu baš i ne mogu
    planiraš li uzimati ranije kakve komplikacije zbog toga ili ideš do kraja pa kako bude?

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

baš sam sad izvukla svoje nalaze i šećer mi je bio 5,3
    ništa mi gin nije spominjao

znam da sam u urinu tada imala glukozu, a uopće je ne bih trebala imati i mene je to zabrinulo pa sam ga pitala
    on je rekao da obzirom je u krvi normalna, da ta u urinu ništa ne znači jer sam najvjerojatnije dan prije kasnije jela ili nešto slatko ili voće pa se višak izbaci kroz urin
    i bio je u pravu...tada sam još imala mučnine i nisam mogla slatko nikako, ali sam svaku večer uredno jela neko voće

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Jarice, pa sto se dogodilo? Nemoj se zivcirati...
    Vidjela baku, izgleda jako loše. To više nije ista osoba od prije mjesec dana. Doktorica mi rekla dase spremim da će baka otići, da ne bi bio preveliki stres za bebu kad se dogodi. I tu nije bilo dosta, onda me dodatni šok ulovio popodne. Ne smijem javno o tome, samo ću ti reći da smo imali posla s krim.policijom. Plače mi se

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Alkemičar, i ja radim u turizmu iako mi sada zimi turista nema ali zato imam papirologije ko u prici. Moram odradit neke izvjestaje kao odgovorna osoba i onda bi trebala nac zamjenu i obucit je da mogu poc mirna na GO i kasnije na porodiljni. Ne bi otvarala komplikacije jer mi i ovako plaća nije baš neka....

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj alkemicar prvotno napisa Vidi poruku
    e, a što se tiče vitamina, ni sama ne znam
    moj ginekolog je stava da ako se normalno hranimo, dakle kuhano svaki dan, sa voćem, povrćem, proteinima... nema potrebe za vitaminskim dodacima prehrani

opet, čitam da u drugom i osobito trećem tromjesečju su pojačane potrebe za magnezijem, kalcijem i željezom, te omega kiselinama
    a ja npr sigurno ne unosim dovoljno omega kiselina
    i rado bih uvela neki dodatak vitaminski da budem mirna, ali savjetuju ne bez blagoslova doktora, a moj eto, nije nešto za to da se filamo nečim ako nema potrebe
    Neki lijecnici su za vitamine, a neki nisu. Kak naletis. Nema tu jedinstvenog stava (osim za folnu) vec je to pitanje osobnog misljenja lijecnika. Ja smatram da to sto unosimo nije bebi dovoljno, a narocito jer, npr., voce iz konzuma nije sto je nekad bilo. Zato pijem vitamine, dr-icu sam samo obavijestila i ona se slozila. Al ak je sve u redu s bebom, mislim da joj nece nesto bit jer ne pijes vit.osim ovih navedenih. Na tebi je odluka.
    Ja sam alergicna na izvore omege, pa ju nit ne unosim. Ne nerviram se, nije ni moja mama to unosila pa su joj djeca dobro ispala.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Alkemičar, i ja radim u turizmu iako mi sada zimi turista nema ali zato imam papirologije ko u prici. Moram odradit neke izvjestaje kao odgovorna osoba i onda bi trebala nac zamjenu i obucit je da mogu poc mirna na GO i kasnije na porodiljni. Ne bi otvarala komplikacije jer mi i ovako plaća nije baš neka....
    Meni je velika razlika izmedu naknade i place, al uzivam u svakoim trenutku doma. Na cuvanju sam, izmedu ostalog, jer sam kronicar, da ne spominjem stres na poslu - os s kolektivom ili strankama. I ovo su mi najbolji trenuci do sada - mazim trbuscic, pricam s macom (beba prisluskuje i pamti moj glas) i apsolutno nis me ne nervira. Trebam cesce biti trudna.
    Posljednje uređivanje od Sadie : 23.01.2015. at 11:28

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Htjela sam vas pitati jel vi primjećujete povišen puls? Meni srce povremeno tak tuče... puls mi je preko 100, jel to normalno u trudnoći??

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da, normalno je
    mislim da ne bi smio preko 130 ići ako se dobro sjećam
    ali u trudnoći jako uno žena ima s tim problem
    a zamisli mene s dijagnozom lagane bradikardije (uobičajeno imam oko 50 otkicaja/min) kako osjetim to ubrzano lupanje
    samo što se ne srušim kad krene

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

bebeto draga, na komplikacijama je 100% naknada za plaće do 4257,00kn. to je limit...znači ako imaš plaću veću od 4257 toliko ćeš maximalno primit, što se meni i dalje isplati jer ispada negdje 80%, ja prezadovoljna

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

doro jutro!
    ja jakomskasno idem spavat i moram to promijenit. idem spavat oko 2, redovito sam budna jos i iza 3. onda su budenja svaka 2 sata i u 7 sam kao da je podne. od 7-9 ipo sam budna i onda zaspem, pa do 11..i onda spavanje opet popodne

meni srce isto zna jako lupat ali i prije mi se to dogadalo..sad bas primjetim, otkucaji budu iznad 100...jedan put su bilo 120 ali sam legla na 5 min, duboko disala i odma se smirilo.

meni nije jasno to za secer, zasto dr nije uzela u obzir gresku ili pretpostavila da si mozda zabunom nesvjesno nestop pojela to jutro.

jel vi znate koliko se iznos dobija na porodiljnom ovih zadnjih 40 dana ako sam prije bila na bolovanju od 830 kn jer nisam imala neprekidnih 6 mj?

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj kika222 prvotno napisa Vidi poruku
    Htjela sam vas pitati jel vi primjećujete povišen puls? Meni srce povremeno tak tuče... puls mi je preko 100, jel to normalno u trudnoći??

Sent from my SM-G800F using Tapatalk
    meni je i prije trudnoće bio 90-100, a tako je i sad, možda i malo iznad 100

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Tetagogolina hvala ti na informaciji, nisam znala, meni je plaća ravno 4 tis. jer si veću ne mogu isplaćivat (mali proračun) iako bi Zakonu za svoje radno mjesto trebala...a kako je sada sa tim komplikacijama, jeli treba ići na komisiju ako je na duži period ???
    Kika222 ja inače imam povišeni puls ( vpv sindrom ili preeksitaciju) a neki dan mi je puls bio preko 150 tzv.tahikardija ..trajalo je nekih dva sata...baš sam se bila prepala ali mi je ginekolog rekao da osim što je meni neugodno ne može štetit bebi...

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tetagogolina hvala ti na informaciji, nisam znala, meni je plaća ravno 4 tis. jer si veću ne mogu isplaćivat (mali proračun) iako bi Zakonu za svoje radno mjesto trebala...a kako je sada sa tim komplikacijama, jeli treba ići na komisiju ako je na duži period ???
    Kika222 ja inače imam povišeni puls ( vpv sindrom ili preeksitaciju) a neki dan mi je puls bio preko 150 tzv.tahikardija ..trajalo je nekih dva sata...baš sam se bila prepala ali mi je ginekolog rekao da osim što je meni neugodno ne može štetit bebi...
    nema više komisije, svi nalazi su u kompjuteru tvog soc.ginekologa koji ti otvara komplikacije i komisija može tražiti uvid u zdravstveni karton kod ginekologa ako imaju kakve sumnje.....bar smo se eto riješile komisije i čekanja tamo

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj kiri- prvotno napisa Vidi poruku
    doro jutro!
    ja jakomskasno idem spavat i moram to promijenit. idem spavat oko 2, redovito sam budna jos i iza 3. onda su budenja svaka 2 sata i u 7 sam kao da je podne. od 7-9 ipo sam budna i onda zaspem, pa do 11..i onda spavanje opet popodne
    i ja muku mucim sa spavanjem stalno. i ne znam uopce vise sta da radim... kontam da su i utrici tu krivi dosta? jedva cekam da se s kinem s njih i vratim svoj ritam

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Super, hvala ti na informacijama !!!

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Normalno je da srce brže tuče u trudnoći, isto kao i povišena tjelesna temperatura zbog veće prokrvljenosti organizma. Krene negdje u 2. mjesecu trudnoće.

Citiraj kiri- prvotno napisa Vidi poruku
    doro jutro!
    jel vi znate koliko se iznos dobija na porodiljnom ovih zadnjih 40 dana ako sam prije bila na bolovanju od 830 kn jer nisam imala neprekidnih 6 mj?
    Dobiva se plaća, zato se i nosi prosjek plaće. Tih 45 dana + prvih djetetovih 6 mjeseci, onda crkavica zadnjih 6 mjeseci (ne znam postoji li raspon iznosa za to razdoblje, al nije više od 2500).
    Ak imaš kakvih pitanja, uvijek možeš pitati na HZZO-u kad nosiš doznake.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ne, bar ja nisam isla, evo na komplikacijama sam od 27.11. dana kad sam potvrdila trudnocu beta nalzom, i bit cu skrooooz do kraja pa porodiljni, roditeljski bla kak se vise zovu i zapravo ne idem radit jos 1,5god

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    i ja muku mucim sa spavanjem stalno. i ne znam uopce vise sta da radim... kontam da su i utrici tu krivi dosta? jedva cekam da se s kinem s njih i vratim svoj ritam
    Nisu ti to utrići, trudnice uredno imaju nesanicu, vrlo čest simptom. Proći će s vremenom, pa se vratiti u zadnjem tromjesječju kad će ti biti teško udobno se namjestiti. Sad sam se opet počela buditi u 6 i zujim, al sam lijena dić se.
    Jednostavno se pomiri s time, uzmi knjigu ili film i lakše ćeš to izgurati.
    Ja se po noći još k tome i roštiljam, a mm je to išlo na živce i stalno mi je govori da se smirim. Sad se priviko i uopće ne kuži da izvodim vratolomije, s tim da se sad primim za njega da se lakše okrenem. Ajd, neka korist od nemirnih noći.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Jarice, drzi se. Znas i sama da moras biti jaka i stabilna zbog svoje bebe. Zivot je takav i ponekad nas jednostavno pogode nevolje jedna za drugom. Kako kazu, uvijek ti se dogodi samo ono sto mozes podnijeti i izdrzati. Ti si mama. Mozes sve

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

sadie hvala...ali ja sam radila samo 2ipo mj prije trudnoce..jer samo sezonski radim...pa ne znam...ja sam zadnji put donijela samo doznake, nisu me pitali za prosjek. a navodno se dobija prvih 6 mj djetetovih 1600 kn a kasnije nista po novom..ili sam ja krivo shvatila.

ma ta nesanica je normalna, ali ispada da se budim u podne a ja jadna neispavana i jedva cekam da rucam da mogu ic malo odspavat

recite mi sta je sa ng u zadnjih danima t? ja pijem donat jer mi odgovara ...umioruje stomak, nema grceva bla bla bla ali koliko je poametno piti donat mg zadnjih dana...jel moguce da on ublazi kontrakcije pa da ih ja tako ne osjetim..jer inace mi je za to bas odgovarao

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Jedno glupo pitanje
    Netko mi je bacio bubu u uho da ako odem na porodiljni 45 dana ranije umjesto 28 da mi je onda kraći porodiljni odnosno da onda nemam 6 mjeseci punu plaću nakon poroda nego manje. Ima li u tome istine ili ne?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ma kod mene je suprotno... ja STAAALNO spavam... nesanica par noci kad sam ful pod stresom bila.. ali zadnjih par dana nisam odspavala ful noc (23-11h!!) niti uobicajeno popodne (15-19h!!) i mrtva sam, odmah sam se i prehladila i osjecam umor i pospanost ko da nisam danima spavala, vec oko 19h mozak mi se iskljuci i ne funkcioniram... i inace volim spavat, al toliko... nikad

jarice.. nemam sta reci osim poslati veeliki zagrljaj

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

neistina.
    evo ja sam sad od Nove godine otvorila tih 45 dana, imaš na to pravo...
    MM je nosio na HZZO i rekli su mu da ću primat punu plaću idućih 6 mjeseci i ništa ti se ne skraćuje porodiljni.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam isto išla 45 dana prije u prošlim trudnoćama i vratila bi se na posal dan poslije djetetovog 1.rođendana, do tada mi je trajao porodiljni !

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Što se spavanja tiče, meni se navečer već oko 22h sklapaju oči, a nekad i ranije, tada stavim utriće, izvalim se na kauč da gledam nešto na tv, al oči se zatvaraju i duboko zaspem. E nekad onda čvrsto do 6h spavam i ne budim se, a tada isto satvljam utriće, malo odležim i dignem se. A zna mi se desit da se probudim oko 2.30, 3h po noći pa mi se onda neda zaspat, pa budem budna do 6h kad stavljam utr. i onda opet zaspem poslije njih do 9,10 ujutro.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

to i mene nekad zezne, probudim se na wc i onda budna lezim 2,3h pa ponovo zaspem... nocas sam prespavala alarm za utrice

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

jarice di si, jesi dobro? nemoj biti tužna... mene je TOLIKO toga u životu zeznulo da bih na kraju iz svega toga nešto naučila. i sad smo koma po pitanju financija iako ćemo se do termina oporaviti, ali sad zbilja brojimo sitno - kreditno smo nesposobni (još bolje) i nemamo minuse i koliko imamo - imamo. i kvit. a sve ove glupsone iz života - sve sam otfikarila. i okružila se sa par normalnih, dobrih ljudi. i super funkcioniramo.

nesanica? au a ja mislila da nekaj sa mnom ne štima....sad mi je lakše...

tetagogolina joj ne znam jel ok da ovako pitam, ali vidim tvoj potpis pa me malo zaštrecalo...kako to? što se desilo? kakv je postupak, što nakon...oprosti, jasno ti je zašto pitam, a možda će pomoći i drugima koji samo čitaju...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Jedno glupo pitanje
    Netko mi je bacio bubu u uho da ako odem na porodiljni 45 dana ranije umjesto 28 da mi je onda kraći porodiljni odnosno da onda nemam 6 mjeseci punu plaću nakon poroda nego manje. Ima li u tome istine ili ne?
    Nema veze s istinom. Mislim da čak moraš ići 45 dana prije termina (vjerojatno da ne bi poslodavci zakinuli trudnice). Znam jednu koja je išla jer je morala, inače bi se valjda porodila ispod radnog stola.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

mora se ići ja mislim 28 dana prije termina,a može se ići 45 dana prije, obično one koje su na komplikacijama i idu tako 45 dana prije. u biti ja mislim da se ne mora ni tih 28 dana prije i da faktički može do zadnjeg dana raditi, a da je obavezno samo 72 dana rodiljnog dopusta, onda žena ako želi može ići raditi. bila je jedna političarka, jel Kolinda il Škare Ožbolt, pojma nemam...koja se vratila tako.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Twinolina prvotno napisa Vidi poruku

tetagogolina joj ne znam jel ok da ovako pitam, ali vidim tvoj potpis pa me malo zaštrecalo...kako to? što se desilo? kakv je postupak, što nakon...oprosti, jasno ti je zašto pitam, a možda će pomoći i drugima koji samo čitaju...
    vraćene su mi dvije blastice i obe su se primile, imali smo 2 srčeka, a sa 12 tjedana je jedno prestalo kucati i nakon toga ništa, dr.je rekao da je slabiji odustao i da će se sam razgraditi ili će ga druga posteljica apsorbirati, kao u smislu taj odumrli ne smeta ovom preostalom.....
    Posljednje uređivanje od tetagogolina : 23.01.2015. at 19:53

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja još 10-tak dana i skidam se sa utrića i fragmina i počimam piti eleivt, dosad sam folacin (i njega jo 10 dana), sve po uputi mpo dr-a naravno. Jedva čekam, pogotovo fragmina se riješit jer mi je dosta bockanja i injekcija za cijeli život!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Što se tiče ovog noćnog roštiljanja, gledajte to s vedrije strane:

"Kažu da lijepe žene spavaju na leđima, pametne na trbuhu, mudre na lijevom boku, a dobre na desnom boku.
    A ja… ja se cijele noći prevrćem po krevetu…
    Jaooo majko, što me rodi ovako savršenu!?"

Što se mene tiče - zbogom pameti!

*

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Ja sam morala na porodiljni 28 dana prije termina, tako mi je rekao ginekolog!
    P. S. Hvala na info., mislila sam da će mi doslovce uzimat' uzorak plodne vode... Sad mi je lakše!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E, da - u vezi tih 28 ili 45 dana prije termina - ovaj put sam proučila sve što se moglo proučit, pitala ljude koji se kuže u pravo, inzistirala na tumačenju (jer na koncu ispada da ovisi isključivo o tome, odnosno da ti ginekolog može i ne mora otvorit porodiljni 45 dana prije, ako nisi ranije na bolovanju). Na kraju se ispostavilo da sam zapravo radila skoro do zadnjega, jer sam rodila ranije, i to po najvećim vrućinama u gradu. Naime, zadnja dva puta su me uvjerili da moram biti na bolovanju ranije da bi otvorila 45 dana prije, ali to nije istina. Imaš potpuno pravo otići na porodiljni 45 dana ranije, bez da si na ikakvim komplikacijama ako to tvoj dr. procijeni. Sad su mi otvorili bez problema tih 45, bez da sam ijedan dan ranije bila na bolovanju. Samo mi je gin. morala napisati preporuku i to je sve.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Twinolina bolje sam. Provala u pitanju, pokrali nas No, moglo je i gore. Nek' to bude najveće zlo koje nas je zadesilo.
    Sanja_S toliko sam toga prošla u životu, da me ova provala nije mogla shrvati. Kad su me zvali da mi jave, mislila sam da mi javljaju da mi je baka umrla. Tako da mi je u prvi mah to bila skoro pa dobra vijest ...crni humor.
    No, danas kad pomislim da je netko pratio članove moje obitelji i točno znao kad ih neće biti doma, planirao provalu u sred dana, grozno mi je.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

joj Jarice na šta smo došli, jel vjeruješ da sam još takvih priča čula...oteto-prokleto, neka im je, bitno da ste vi svi dobro! nemoj se radi toga sekirati, to su samo stvari....

tetagogolina žao mi je, nisam znala da se to može desiti u tom tjednu

stork veliš onda smo savršene!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •