Stranica 206 od 581 PrviPrvi ... 106156196204205206207208216256306 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,251 do 10,300 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj kiri- prvotno napisa Vidi poruku
    da li je neka od vas imala carski rez i koliko nakon toga ostala trudna?
    Adrianova mamica nakon 6mj

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Cestitke friskoj mamici!!

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Giussepe čestitam od srca ❤

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Giussepe čestitam na maloj srećici!!!!

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cestitke i od nas na malom deckicu...

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Kiri da, ja sam imala. Moje je iskustvo super, mislila sam da cu imat konstantne bolove oko reza kako se trbuh bude sirio, svi su moji mislili da cu vise od pola trudnoce provest na cuvanju u bolnici, a ja ko da ni nisam imala carski. Nist ne boli. Samo je pitanje kakav ce porod biti, hoce li mi dati prirodno ili nece. Mojoj ginekologinji nije bilo drago sto sam tako rano zatrudnila, al se brzo pomirila s tim, sta ce drugo. A ginekologinja u bolnici me je pravo oprala i izgrdila, no smirila se i ona.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja sam iduca. Nije mi svejedno. Mislim da cu biti hrabra sve dok ne krenu trudovi. Onda ce me ulovit panika hocu li ja to znat i napravit sve kak spada.
    Neki dan, na 37+0 mi je oteko 1 glezanj, iduci dan i drugi. Sad sam si ko mali medo s tim nogicama. Al opcenito nisam bucka (za to mi ni +23 kg nije dosta), samo imam trbuh.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Sadie, samo hrabro, gdje ćeš rodit?
    Ja svugdje čitam kako je ležeći ili poluležeći položaj najgori za rađanje, a u našim rodilištima se baš tako rađa (čast iznimkama gdje žena može birat).

Tko je slijedeći iza Sadie?

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Curke moje drage, hvala na savjetima. Ja se nekako uvijek cudim koliko zenski rod moze biti zloban! Isla bih ja odmah na porodiljni, ali problem je sto mi ugovor istice na kraju 4. mjeseca... sto se tice da li ce mi produziti ugovor ili ne, zaista me boli briga, jer je u Italiji puno bolje orgarizirano oko isplate naknada sa burze i porodiljnog.
    Ono sto si nemogu oprostiti je da sam se toliko izivcirala jucer da sam cijelu vecer osjecala bolove u trbuhu, takvu nervozu...i danas sam se probudila sva u grcu. pika me cijelo vrijeme unutra, mislim si da je to normalno jer se moja bibica rasteze i raste, ali ako mi se ne smiri, javit cu se ginekologici.. sada smo 13+5.
    I onda si opt razmisljam, ma ne zasluzuju one niti jedan moj zivac, niti jednu moju suzu, treba im se samo smijati u facu, to ih najvise boli. ali lako je reci, treba to i napraviti.

Giuseppe cestitam na malenom smotuljku!!!
    Posljednje uređivanje od ivchica30 : 25.03.2015. at 11:31

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja svugdje čitam kako je ležeći ili poluležeći položaj najgori za rađanje, a u našim rodilištima se baš tako rađa (čast iznimkama gdje žena može birat).
    i kod nas ne daju drugacije... uzas

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

To ti isto ko da ti je sila za wc i oni kazu da moras da kakis na lezecki

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

giussepe čestitam na velikom dečku!
    ivchica pokušaj se što manje nervirati, ako je moguće... i sama si svjesna koliko su to sirova razmišljanja. Ma nije vrijedno ni analiziranja a kamo li tvojih suza.

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Idem veceras kod svoje ginekologice da me pogleda, boli me dolje lijevo kao jajnik...
    Nadam se da ce sve biti u redu i da je moja bebica super unutra...
    Javim Vam se...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Cure hej imam pitanje a ne znam gdje da ga uglavim vise pa cu probati tu, pila sam do sada tablete pre natal ii kod nas u apoteci ih vise nema pa sam uzela sada elevit pronatal .. Dali postoji razlog zbog kojeg ne bih trebala piti te ili je svejedno.. Citam da su stvarno oke.. Vase misljenje ?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj djevojka00 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure hej imam pitanje a ne znam gdje da ga uglavim vise pa cu probati tu, pila sam do sada tablete pre natal ii kod nas u apoteci ih vise nema pa sam uzela sada elevit pronatal .. Dali postoji razlog zbog kojeg ne bih trebala piti te ili je svejedno.. Citam da su stvarno oke.. Vase misljenje ?
    Meni je dr rekla da je svejedno i da uzmem koje hoću, sve su dobre. Sastav im malo varira, ali u globalu nemreš fulat.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je dr rekla da je svejedno i da uzmem koje hoću, sve su dobre. Sastav im malo varira, ali u globalu nemreš fulat.
    Hvala
    Ti

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj djevojka00 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su jos u prosloj trudnoci rekli da su Elevit najbolje, ne mogu se sad sjetiti tocno zasto, pitat cu u mojoj ljekarni.

Sara, ja sam radala na Sv. Duhu na stolu koji se podigne skoro toliko da sjedis i taj polozaj mi je bio super.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kažu da su Elevit najbolje jer imaju najviše željeza

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    Kažu da su Elevit najbolje jer imaju najviše željeza
    Hvala vam curke i jos nesto sad sam papala sendvic s ljutim unakom kod nas sam uzela .. Onako nije jako jako ljut ali je ljut .. I popila jedan schweppes od narance do prije ovo nisam konzumiraala jer znam da nije bas dobro nadam se da nece nastetiti ali bas mi je dosla zelja ..

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ma nece nemas brige!
    ja sam isto prije cca 2 tjedna bila u kineskom i umak je bio toliko ljut da su mi oci ispale (a nisam trazila ljuto) i sve je bilo super, cak dapace i pasalo mi, inace ne bi to pojela nema sanse, mrzim ljuto! a gazirano bi stalno mogla pit!! al trudim se ne pretjerivat

p.s. dok ovo pisem jedem chili cips i isto mi usta bride
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 25.03.2015. at 20:18

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    ma nece nemas brige!
    ja sam isto prije cca 2 tjedna bila u kineskom i umak je bio toliko ljut da su mi oci ispale (a nisam trazila ljuto) i sve je bilo super, cak dapace i pasalo mi, inace ne bi to pojela nema sanse, mrzim ljuto!
    Draga ivana ti me uvijek utjesis hvalaa ti dusa siii ... Bas citam sve svoje i vidim koliki sam panicar. Strasno. A i ovo gazirano me brine ne bi trebala bas.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ma jooj svi smo ti mi tu panicari... tako ti je to, skaces na svaku sitnicu! nemoj hvalit nista, samo se lijepo opusti i uzivaj, a stagod te muci, mi smo tu
    sto se tice gaziranog mislim da nije to gazirano toliko problem, koliko je to sto su vecinom ti sokovi jako zasladjeni, a na secer recimo se treba paziti u trudnoci jer moze biti dosta stetan kasnije... ja si dam oduska pa popijem kad mi se pije i onda skacem od srece zbog mjehurica na nepcima ali nisam ko prije da bi uzela i stukla 2l kole u jednom danu

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mene je Elevit radi tog zeljeza jako zatvarao, nisam ga mogla piti.
    Uzela sam od Twinlaba prenatal i one su mi bile ok.
    I moj ginic veli sve je to tu negdje i uzmite prema zelji.
    U prosloj teudnoci Pregnital mi je recimo izazivao mucninu... Tako da kako kome sta pase...

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

I ja pijem twinlab. Stolica redovita, nikakvih problema.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kako je to individualno! Ja sam pocela prvo s twinlabom u prosloj trudnoci i jako su mi tesko padale na zeludac, a elevit mi pasu. Bitno je da nademo sto nam najbolje odgovara, ali je najvaznije zdravo papati.

E samo kao informacija svima, pitala ssm dr. u vezi kaslja, tj. moze li jaki, siloviti kasalj na neki nacin nauditi bebi. Rekao je da je beba sigurna u maternici i da za nju nema opasnosti, ali da kasalj, ukokiko je jak i dugotrajan, moze, zbog stalnog pritiska dolje, utjecati na skracivanje cerviksa i cak prijevremeno otvaranje. To je ipak rijetko i nema razloga panicarenju. Evo, ja se patim s uzasnim kasljem vec vise od dva i pol tjedna, a cerviks netaknut.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja ne pijem nikakve vitamine, moram piti heferol sa c vitaminom, a probava mi je od toga ziva koma, nikad gore nije bilo

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

pila folic plus do 12tt, pa solgarov prenatal i sad sam na dm-ovim a-z mama i magnezijevim tabletama (al njih pijem tipa 1 tjedno?! tj kad osjetim da me mal steze i grci i tak to)
    nisam imala problema ni sa jednim navedenim.. probava mi je ok, nije bilo mucnina ni zgaravica ni tegoba nekih... krvna slika super, zeljezo na visljoj granici pa nisam htjela elevit uzet...
    e pitanje: jel se treba pit i omega3 dodatno ako je se ne uzima u hrani puno?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo ....o strahovima
    Danas 28tt i strahujem ocu li sve pripremiti na vrime jer mi je ova trudnoca teza od prve.ko manijak radim popise.i cak sam planirala danas u apoteku.drugo je dijete pa nemam brige oko kreveta i komode...a i kolica sam nedavno prodala i kupila druga.
    Moram obaviti apoteku i dm.a robicu bebi jos nisam.stim ne zurim.

Ali opet neki strah zbog mog okp.sve mora biti tip top.izludit cu.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Mene je strah hoće li biti naglavce za porod, a sutra smo 31 tt. Užasavam se svih scenarija, osim prirodnog. U nedjelju je sjedio na desnoj strani. U pon na uzv sjedio na lijevoj, a do jučer za kontrolni fet echo napravio pol kruga i sad je glavica likevo dolje, guza kod desnog boka, a nogice pod desnim rebrima. Mali vesla za poludit!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    e pitanje: jel se treba pit i omega3 dodatno ako je se ne uzima u hrani puno?
    Kažu da je važna u 3. tromjesečju.
    Meni je iz tog razloga mpo doktor preporučio pregnazon complete jer ima odličan sastav omege.

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

evo i mene da se javim, jucer smo se gledali, ono sto me bolilo je najnormalnije... Rekla mi je ginicka da se netrebam nervirati sa nebitnim ljudima u svome zivotu, i tako sam odlucila od danas... Ugflavnom u 2 tjedna smo narasli 24 mm, sada smo 76 mm veliki...
    Pa rastu ko gljivice poslije kise! cak imam i jednu slicku di je dignuo/dignula ruku i izgleda kao da mi mase, savrseno, prelijepi feeling.
    Jos nismo vijeli sta smo, ali nema veze, za 2 tjedna imamo opet pregled, pa cemo vidjeti!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam tek nedavno pocela piti elevite.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ivchica super za dobre rezultate. Neka bude školska do kraja.
    Mene noćas nešto stezalo, bolilo...ne znam ni sama definirati da li sam osjećala maternicu ili crijeva. Hvala Bogu, prošlo je. Stavila sam si prvi puta onaj trudnički jastuk i pomoglo mi je.
    Što se tiče multivitamina, već sam prije rekla da meni je meni dr. zabranio Elevit jer sam bila blizu gornje granice željeza, a Elevit ga ima više od svih ostalih preparata. Bila sam koristilia Vita Mum od Kala. Kad sam htjela po novu dozu, ženica u apoteci mi je rekla da su ga u EU zabranili jer ima previsoke doze nečega u sebi. Twinlab mi je radio mučnine, tako da ga nisam htjela ni uzimati u ozbir. Kupila sam si neke nove, američke, za koje sam čitala hvalospjeve na netu. Zovu se Prenatalgyn i imaju jako dobar sastav, čak i omegu 3 i probiotike. Ne pijem njihove doze, jer ameri vole očito predoziranje...6 tableta dnevno. Ja ih pijem 3, ponekad zaobravim pa i dve dnevno. Trudim se jesti voća i povrća, valjda unesem i prirodno koji vitamin u sebe.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

kad sam bila trudna sa prvim djetetom proucavala sam i usporedjivala sve vitaminske pripravke i saznala da se uzimanje vitamina A ne preporuca u trudnoci zbog moguce otrovnosti velikih doza koje su povezane s poremecajima i ostecenjem djeteta i treba ga uzimati unutar preporucenih kolicina (a to je 2500 IU). Umjesto vitamina A preporuca se uzimanje Beta-karoten kojeg tijelo pretvara u vitamin A, puno je korisniji i nije povezan s toksicnoscu ( za vise detalja proguglajte Vitamin A u trudnoci ili stetnost vitamina A u trudnoci)

Elevit ima bas vitamin A i to 3600IU http://www.elevit.com.hr/scripts/pag...stav/index.php sto je previse i zato nije bas preporucljiv

tad s sam proucavala vise preparata i najbolji po omjeru svega sto treba trudnici i da nema vitamin A mi je ispao Solgarov Prenatal kojeg sam pila i tad, a pijem ga i u ovoj trudnoci http://www.solgar.hr/index.php?page=prenatal

twinlab je tada isto imao previse vitamina A, ali mislim da su su oni u medjuvremenu promjenili sastav i da je sad bolji tj. ima beta karoten

nadam se da nisam nikog prepala, ali mozda pomogne nekome ako tek bira sto ce piti
    I nadam se da nece pokrenuti rasprave " ja sam ga pila i sve je ok" jer ima i cura koje puse i piju u trudnoci i sve je ok, ali ponekad i nije... ovo je samo dobronamjerna informacija jer u ljekarnama cesto preferiraju odredjene brandove i ne kazu uvijek sve (a mozda i ne znaju)

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja sam do 12tt pila folacin (i puno prije trudnoće, skoro 2,5 godine sa kratkim pauzama jer smo se borili dugo), a nakon 12tt pijem samo Elevit po preporuci mog ginekologa kod kojeg vodim trudnoću i ja slijepo slušam njega.
    Da je Elevit štetan za plod, mislim da da nije točno jer ga onda ne bi preporučivali trudnicama i ne bi ga ginekolozi predlagali, a i na njemu piše da je samo za trudnice i dojilje.

Vala mala super da na Sv Duhu se može tako rađat što je lakše za ženu, blago tebi onda, pretp. da ćeš opet tu rodit!

Inače, ja sam 19+1, slijed. srijedu točno 20 tt, na pola puta, već! Osjećam malca, javlja mi se svako jutro dok ležim, prvi put sa 18 tt (možda čak i kraj 17 tjedna), sada već malo i intezivnije ga osjetim, ma predivno. Većina vas zna za taj osjećaj ovdje, a one koje još ne znaju, vidjet ćete tu radost!

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Cure evo mene posle par dana borbe sa kompjuterom koji je shtekao iz meni nepoznatih razloga pa mi je bilo grozno bilo sta vise od provjere mejla radit na njemu...
    Uspela sam malo da ispratim sta se desavalo i sad da se ne vracam na sve, najvaznije i najdraze mi je sto je Giuseppe rodila pa joj cestitam!
    Sadie ti si sledeca pa onda ja

Kod mene sve tece nekim svojim tokom. Dobro sam, opustena, nista me ne muci preterano a i to sto me mozda malo bolucka tu i tamo (kada karate kid krene u akciju i sl) prihvatam kao neminovnost, a nekad mi je cak i drago kad me mune nogicom (ili chime vec) onako manijacki
    Sledeca kontrola nam je 03.04. na 36+5, sad smo na 35+4, jos tjedan i 3 dana pa ulazimo u termin

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj malena19 prvotno napisa Vidi poruku
    kad sam bila trudna sa prvim djetetom proucavala sam i usporedjivala sve vitaminske pripravke i saznala da se uzimanje vitamina A ne preporuca u trudnoci zbog moguce otrovnosti velikih doza koje su povezane s poremecajima i ostecenjem djeteta i treba ga uzimati unutar preporucenih kolicina (a to je 2500 IU). Umjesto vitamina A preporuca se uzimanje Beta-karoten kojeg tijelo pretvara u vitamin A, puno je korisniji i nije povezan s toksicnoscu ( za vise detalja proguglajte Vitamin A u trudnoci ili stetnost vitamina A u trudnoci)

Elevit ima bas vitamin A i to 3600IU http://www.elevit.com.hr/scripts/pag...stav/index.php sto je previse i zato nije bas preporucljiv

tad s sam proucavala vise preparata i najbolji po omjeru svega sto treba trudnici i da nema vitamin A mi je ispao Solgarov Prenatal kojeg sam pila i tad, a pijem ga i u ovoj trudnoci http://www.solgar.hr/index.php?page=prenatal

twinlab je tada isto imao previse vitamina A, ali mislim da su su oni u medjuvremenu promjenili sastav i da je sad bolji tj. ima beta karoten

nadam se da nisam nikog prepala, ali mozda pomogne nekome ako tek bira sto ce piti
    I nadam se da nece pokrenuti rasprave " ja sam ga pila i sve je ok" jer ima i cura koje puse i piju u trudnoci i sve je ok, ali ponekad i nije... ovo je samo dobronamjerna informacija jer u ljekarnama cesto preferiraju odredjene brandove i ne kazu uvijek sve (a mozda i ne znaju)

Da se ne bi stvorila nepotrebna konfuzija. Elevit je u Hrvatskoj jedini preparat koji je registriran kao lijek, sto automatski povlaci puno stroze kontrole kvalitete i kvantitete prije izlaska na trziste od ostalih preparata koji su registrirani kao dodaci prehrani. I potpuno je apsurdno izjaviti da nije preporucljiv s obzirom da bas Elevit prolazi stroze kontrole od svih drugih dostupnih kod nas.

Otkud uopce ta dezinformacija o preporucenoj dozi A vitamina (isto guglanje pretpostavljam...) ?! Jer prema sluzbenoj FDA kategoriji rizika djelovanja lijekova u trudnoci, do 8000IU vitamina A, spada u kategoriju A, tj. bez rizika.

Svatko ima pravo na svoje misljenje, nacin na koji ce se informirati i shodno tome donijeti odluku sto ce koristiti, ali ne treba svoje krivo shvacene informacije nakon citanja par etiketa i guglanja predstavljati kao tvrdnje, jer nemaju veze sa realnoscu. A paralela sa pusenjem i alkoholom je

Na koncu svaka trudnica treba individualno procjeniti sto joj najbolje odgovara, jer bez obzira na puki sastav s etikete, postoji razlika u podnosenju preparata koja ovisi o samom organizmu. Kao sto se i vidi iz raznih komentara. Nekom stvaraju mucninu, nekom zatvor itd. Suma sumarum Elevit je jednako preporucljiv kao i ostali, nema straha od A vitamina, pianje je kako kome odgovara

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

aaria, potpisujem ovo sto si rekla, to je ono sto se nisam mogla sjetiti o Elevitu - jedini je registrirani lijek i definitivno nema nedozvoljene doze vitamina A.

zadarmamica, mi smo tu negdje po terminu i imamo vec jednog kikica. Ja kao i ti imam komodu i kinderbet, kadicu, posteljinu, dekice... ... a starih kolica se rjesavamo i uzimamo nova, kao i ti. Robicu sam prekopala od Pikulice i izdvojila sve sto mi je ok za decka, a nabavila sam i dosta nove i rabljene, tako da mi ostaje samo sve oprati i pospremiti u komodu, a to cu za nekih mjesec i pol. I od kozmetike uglavnom sve imamo, ostaje kupiti octenisept, pelene, mast i to je to. Osjecam se bas smireno u vezi toga. Imam osjecaj da bi sve bilo ok i da se sad rodi (nedaj boze!).

Sara10, Sv. Duh je definitivno moj izbor. Lezala sam tamo mjesecima cuvajuci trudnocu, a i moji dojmovi s poroda i babinjaca su vrlo ok. Najdraze mi je sto nije bilo ni spomena nekih postupaka koje nikako ne zelim, kao sto je drip, nalijeganje na trbuh i epiziotomija. Sve je bilo prirodno, stol za radanje mi je bio super, a poslije samog poroda Pikulicu su ostavili na mojim prsima koza na kozu, s muzem 2 sata u njeznom polumraku. Predivno iskustvo. Znam da nema garancije i da se na svakom porodu mogu dogoditi i neugodne situacije, no nikako ne bih isla drugdje.

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Vala Mala a zasto kupujes octenisept? Ja sam malo neupucena a bas ovih dana dokupljujem neophodne sitnice i pakujem torbu za rodiliste jer uglavnom sve "krupnije" imamo spremno...
    I jos pitanje za sve koje to znaju, da li trebam kupiti neku kremu za bradavice zbog dojenja i poneti je u rodiliste i ako da onda koju?

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ne treba ti nista za bradavice. Tvoje mlijeko je dovoljno..ako se dogode ranice mazati njime...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

meni je vise njih savjetovalo babylove DM-ovu mast za bradavice...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

sara, u Petrovoj. Nemaju stolicu, al svejedno tamo. Kad polako krenu trudnovi, doma cu hodati i cucati.

Sto se tice vitamina, moja sestricna je farmaceut. Kaze da bi pila samo Elevit ili Solgar, da ipak postoji razlika u kvaliteti, a ne samo u nazivu proizvodaca i cijeni. Sad sam na Solgaru vec neko vrijeme i drzat cu se njega. Belupo i NaturalWealth, recimo, ne bih nikad pila. Neke cure su rekle da im je Solgar dobar za probavu, iako ima zeljeza (TwinLab ga ima malo, zato sam popila samo 1 bocicu). Ja pijem jos i zeljezo i to na recept (Heferol). Uopce me ne zatvara. Probava mi je cak hiperaktivna da sam dobila blage hemice od silnog, jel, prometa. Pijte jogurte s bakterijama, puno povrca, nescafe bez kofeina. Dobar je i mg 300 (pila sam ga svaki 2.dan, bas zato sto mi je divljala pribava od njega). Mg vam je dobar i za razvoj bebinog mozga, tak da si ga slobodno dodajte. To mi je rekla ginica. A zeljezo obavezno pijte zadnjih mjesec dana (ne mislim na recept, vec ovo obicno). Tada beba dobiva od vas zalihu zeljeza koja ce joj trajati 4 mj.i zato je to jako vazno. Tak nam je rekla patronazna na tecaju.
    Nosim ih u rodiliste, zajedno sa zeljezom, analgeticima i normabelom. Uzet cu i arniku jer je ona dobra poslije poroda i operacija za oporavak rana.

Slucajno sam odabrala dm-ovu mast za bradavice. Znaci, dobro sam potrefila.

E, da. Kak imam slatke nogice. Ko hobit. Al dobro sam izdrzala, pocela sam oticati tek neki dan, a to se pocinje dogadati iza 27tt.
    Posljednje uređivanje od Sadie : 27.03.2015. at 01:01

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ja isto pijem heferol na recept jos od 4 mjeseca trudnoce (bila sam anemicna i pre trudnoce pa sam morala tako rano poceti) i ne zatvara me uopce. I isto sam pila solgarov prenatal ali mi je odvratan miris pa sam prestala piti jer se svakako dobro osjecam. Ako neka zeli prodajem to sto je ostalo (a ostalo je puno)
    I ja cu u rodiliste obavezno poneti heferol (zeljezo), a DM-ovu mast tek onako, neka se nadje jer sam sklonija prirodnim metodama pa cu probati ovo sto Giussepe predlaze sa svojim mljekom. Od ljekova nista drugo, ali zato caj od grckog sjemena za poslije poroda (pomaze vracanje materice i pospeshuje luchenje mljeka) i to je to.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

violinchek, octenisept za njegu pupkića nakon rodenja. Prije se preporucao puder, no on ulazi u pore i nije dobar za to.

Sto se tice ragada i njege bradavica, ja sam koristila purelan mast i spasila me. Pokusala sam s mlijekom, no za mene nije djelovalo.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 27.03.2015. at 01:39

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Nama je rekla patronazna da u zgb-u sva 4 rodilista imaju svoju politku njege pupka, a patronazne su se dogovorile za prasak. Vec sam ga kupila, to i gaze. Kaze da se nece stvarati gomilica starog praska jer se posipa skroz malo. Bude mi moja pokazala. Neki zagovaraju octenisept, neki vodu ili cak nista. Mi cemo ovako. Sigurno nije `nazadnije` od onog sto su nama mame radile. A i promatrat cu kak napreduje pupak. Mislila sam kupitii octenisept, ali ipak nisam. Ljekarna mi je prek puta pa stignem ak ce trebat.
    violinchek, ja bez analgetika ne prilazim rodilistu. Ipak to boli. Ionak ne mogu nigdje prenociti bez njih jer nikad ne znam hoce li me strefit migrena. Ja uopce ne osjetim okus Solgara. Strpam ga u usta, zalijem vodom i nis ne osjetim. Lijep je tamno rozi.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Violinchek prema pravilima foruma nije dozvoljeno prodavati lijekove, imaš na pdf-u "Potpomognuta oplodnja" temu "Poklanjam-tražim lijekove".
    Meni su za pupak rekli da se više ne koristi ni Bivacyn prah ni Octenisept ni hidrogen, tj. više se ne tretira ničim, samo se prekrije gazicom, a beba se od prvog dana može kupati u prokuhanoj vodi pa ne škodi ako se pupak namoči. Za ragade preporučaju Melem.
    Ja još nisam u fazi nabavke stvarčica iz apoteke i dm-a, tek se sobica uređuje, ali lagano me hvata panika da ne bum sve stigla, imam fealing kao da ću ranije morati u bolnicu.
    Posljednje uređivanje od stork : 27.03.2015. at 08:04

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sadie ako misliš dojiti nemoj piti normabel.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam imala problem s leđima i kad sam rekla da dojim, dr na hitnoj je rekla da ne smijem normabel jer se izlučuje u mlijeko.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Violinchek prvotno napisa Vidi poruku
    Vala Mala a zasto kupujes octenisept? Ja sam malo neupucena a bas ovih dana dokupljujem neophodne sitnice i pakujem torbu za rodiliste jer uglavnom sve "krupnije" imamo spremno...
    I jos pitanje za sve koje to znaju, da li trebam kupiti neku kremu za bradavice zbog dojenja i poneti je u rodiliste i ako da onda koju?
    Toplo preporučam Multi mum komprese za bradavice koje ih vlaže i čine manje osjetljivim te to početno dojenje bezbolnim.
    Ali najvažnije, proučiti što znači pravilan položaj djeteta na dojci i ne dopuštati da dijete krivo hvata bradavicu i tako siše! Em će napraviti ragade, em je takvo sisanje manje efikasno i neće nit lijepo dobivati niti navući dovoljno mlijeka, em se naviknu krivo hvatati...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja ne bih stavljala melem na bradavice jer njega beba ne smije jesti (ja ga ne bih jela!), a kako ga potpuno ukloniti!?
    Lanolin je masnoća iz ovčijeg krzna i satavom je najsličnija masnoći koju izlučuje naša koža, zato se preporuča nju koristiti.

A pupak je najbolje što manje močiti da se brže suši i otpadne, mada neće ništa strašno biti ako se namoči (u rodilištu ih tuširaju u običnoj tekućoj vodi, i ja sam svog ljetnog sina tako jer je bilo vruće, a pupkovina debela pa je trebalo 15 dana da otpadne).

Sretno svim finalistkinjama!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •