Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
Mislim da nemaš niti osnova za poduzimanje koraka:

zakonski rok za žalbu na ocjenu iz vladanja davno je istekao.
E pa nije tako. Nemaš pravo žalbe, nego zahtjev za preispitivanje ocjene. Rok je 2 dana.

U prvom postu ti je obrazloženje iz odbijenice. Dalje mogu ministarstvu ili upravni sud.

Ocjena iz vladanja nije uvjetovana eventualnim pedagoškim mjerama odnosno nije preduvjet da bi netko imao dobro ili loše vladanje prethodna pedagoška mjera. Ocjenu iz vladanja predlaže razrednik, a razredno vijeće potvrđuje (jer se smatra da najbolje poznaje učenika te je najmjerodavniji za takvu procjenu).
Ima veze. Baš je komotno ne provoditi pedagoške mjere tijekom cijele godine, da se ne bi ispunio koji papir i obavijestilo roditelje da znaju na čemu su. Pitaj inspekciju da li bi takva ocjena bila utemeljena na zakonu i dr. aktima.

Donošenje pedagoških mjera već neko vrijeme (na svu sreću) nije upravni postupak i posljedično nije neophodno provođenje svih ovih koraka koje nabrajaš (Izmjene i dopune ZOOŠa).
Ajmo precizirati:
Članak 86.Zakona o odgoju i obr.:
(1) Pedagoške mjere opomene, ukora, strogog ukora i opomene pred isključenje izriču se kao mjere upozorenja i na njihovo izricanje učenik ili roditelj može uputiti prigovor ravnatelju škole.

U statutima škola koje sam ja čitala piše da se provodi upravni postupak.
A i da nije upravni postupak, opet po zakonu ima roditelj pravo na prigovor, a što podrazumijeva prethodnu obaviještenost, što je ono što meni nije pruženo.

U pravu si što se tiče kriterija ocjena iz vladanja - neujednačeni su i nedefinirani, ali ako ćemo ruku na srce, slična situacija je i sa ocjenama iz znanja.
To još nisam išla proučavati, ali vjerujem ti.