Stranica 74 od 105 PrviPrvi ... 2464727374757684 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,651 do 3,700 od 5226

Tema: Što čitate 2.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravila sam dodat jednog na cinjenicu da jos nisam jayne eyre procitala!
    dodajem još jednog što ne znam napisat jane eyre

Angie, nisi luda! al za početak ću se ipak površno počastit novom frizurom

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

http://www.newyorker.com/magazine/20...c-of-bad-taste

Link na odlomak iz novog Franzenovog romana.

Novog Stanisica sam nedavno probala citati i odustala :/
    Iako zadnja dva mjeseca imam odlicnu koncentraciju za citanje taj mi roman nikako nije isao.

Ali neki drugi jesu, pa preporucam vec spominjane Novu finsku gramatiku i trilogiju - Velika biljeznica, Dokaz i Treca laz te novog Baricca - Mr. Gwyn, starog Vonneguta - Koljevka za macu, prvi tom Knausgaardove Moje borbe, kao i netipican ciklit - Gdje si otisla Bernadette.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam to probala čitati, ali sam odustala. Ne ide mi engleska literatura tog vremena...To moraš voljeti. Moja prijateljica to obožava (kao i knjige Jane Austen) a ja sam se mučila i odustala.

S vremenom i s godinama čovjek shvati da nema svrhe patiti se s literaturom (a bome i filmovima) koji nam ne pašu.
    X. Mislim, ja sam to vjerojatno i čitala jer sam morala, ali sam zaboravila - nije mi bilo kao Jelinek, ali niti kao nešto što me jako dira...dok je Thomas Mann bio dio službene literature i na njega sam se palila jako. Dakle - go for it, betty, definitivno barem nije "opasno" .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.08.2015. at 16:27

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema sanse da bih citala Jane Eyre da nisam studirala engl. knjizevnost. Opcenito mi se sve iz tog viktorijanskog perioda cinilo skroz nezanimljivo (osim Orkanskih visova i Middlemarcha). Onda, kad cujes teoriju o tim romanima na predavanjima, kad ti objasne simboliku i drustveni kontekst, skuzis da bas i nije toliko nezanimljivo. Doduse, Jane mi je zanimljiva i super kao lik, roman mi i dalje nije nesto.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jane Eyre mi se svojedobno jako svidjela, prvenstveno zbog glavnog lika, ali i zbog još nekih detalja u samom romanu. Orkanske visove sam prožvakala u tinejdžerskoj dobi i uopće ih se više ne sjećam.

Inače, pročitala sam "Bračni zaplet", interesantan roman. Osim uvjerljivog opisa bipolarnog poremećaja (opet ta psihijatrija ), oduševio me prikaz laboratorija u Pilgrim Lakeu i nobelovke Diane MacGregor, u stvarnosti Barbare McClintock u Cold Spring Harboru Mala i zapravo nebitna epizoda u cijelom romanu, ali baš mi se svidjelo kako ju je prikazao, izbjegavajući stvarne osobe i mjesta, a ipak uz dovoljno aluzija da je lako zaključiti o kome se radi.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tanja, bas sam se pitala tko je ta znanstvenica i zasto je uopce spomenuta u romanu. Mislila sam da ce imati nekakav utjecaj na tijek radnje ili na likove, na kraju mi uopce nije bila jasna njena uloga.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Betty, ni meni!

Jane Erye sam nedavno ostavila nakon stotinjak stranica, nismo se sazivjele, iako sam Jane Austen bas s gustom citala.

Anamar, bas me cudi ovo za Stanisica! Jako sam se veselila novom romanu.

Ja sam ovo ljeto bas puno citala, sad sam nekako u ne bas dobrom raspolozenju za citanje pa ne forsiram. Ili sam odabrala krivu knjigu. Ne znam.

Mani mi je bila teska, ali odusevila me i divna mi je ta knjia.

Tezak je i Novak, ali izvrstan.

Ako ste za teze, meni je ovo ljeto jak utisak ostavila knjiga Potamnjivanje, izdanje Disputa: http://www.disput.hr/katalog-knjiga/...potamnjivanje/

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tanja, bas sam se pitala tko je ta znanstvenica i zasto je uopce spomenuta u romanu. Mislila sam da ce imati nekakav utjecaj na tijek radnje ili na likove, na kraju mi uopce nije bila jasna njena uloga.
    Bračni zaplet još nisam pročitala, ali čini mi se kao da Eugenides ima potrebu malo objasniti i znanstvenu stranu neke priče, jer tako i u Srednjem spolu malo više pažnje poklanja onom liječniku u NY kod kojeg je Caliope bila na pregledu, objašnjava njegov utjecaj i područje zanimanja. Poslije sam pročitala također da je taj lik inspiriran stvarnim doktorom.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Počela sam s Andreom Gideom, Vatikanski podrumi. Zasad izvrsno, krasan stil.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vjerojatno za dočaravanje atmosfere i kao kontrast ostalim kompetitivnim znanstvenicima u istom laboratoriju. I da ukaže na neravnopravan položaj žena čak i u to "napredno" vrijeme. Pretpostavljam da je to, ne vidim joj drugu funkciju.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Počela sam s Andreom Gideom, Vatikanski podrumi. Zasad izvrsno, krasan stil.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam jesam li već napisala ili ne, pročitala sam Četiri godišnja doba Nikole Batušića.
    Meni se svidjela, onak' je retro, nostalgična, s tim mladenačkim putovanjima iz ondašnje Juge u inozemstvo, sa nekim danas poznatim facama, s ljubavlju prema umjetnosti i glazbi...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

George Taber: Pariška presuda
    za sve koje interesira vinska scena u svijetu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

počela "Djevojka u vlaku"
    zasad obećava

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Frank Westerman: Ararat

Za svaku preporuku ljudima koji vole publicistiku. Mislila sam da je putopis, ali sam se nasadila isto kao i autori ovog teksta: http://www.mvinfo.hr/knjiga/6692/ararat

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ararat zvuči vrlo zanimljivo, u duhu rasprave na slobodnomisliteljicama

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ararat zvuči vrlo zanimljivo, u duhu rasprave na slobodnomisliteljicama
    Ima tu i drugih zanimljivih stvari, pogotovo sada dok je u tijeku sirijska izbjeglička kriza. Pred kraj knjige, jedan od kurdskih vodiča predviđa baš takav rasplet situacije (iako nije konkretno Sirija spomenuta) i s tog stanovišta knjiga zvuči kao proročanstvo koje se obistinilo. Nema tu ništa mistično - radi se samo o poznavanju situacije u tom dijelu svijeta i šire. Čovjek je prilično realno ekstrapolirao što će biti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ima tu i drugih zanimljivih stvari, pogotovo sada dok je u tijeku sirijska izbjeglička kriza. Pred kraj knjige, jedan od kurdskih vodiča predviđa baš takav rasplet situacije (iako nije konkretno Sirija spomenuta) i s tog stanovišta knjiga zvuči kao proročanstvo koje se obistinilo. Nema tu ništa mistično - radi se samo o poznavanju situacije u tom dijelu svijeta i šire. Čovjek je prilično realno ekstrapolirao što će biti.
    Nisam napomenula - original je objavljen 2008 (mislim).

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I inače jako volim Franka Westermanna, još od "Inženjera duša", tako da mi Arafat svakako ide na popis.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, da - posudila Traktat o ljuštenju graha http://bestseller.jutarnji.hr/trakta...ustenju-graha/, ali loš mi je timing - nakon Westermana, to mi je presporo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja nesto sporo citam Korekcije, ali pase mi tempo.
    Htjela sam pitati je netko citao Najljuca jela tatarske kuhinje, naime, cula sam pohvale za tu knjigu s vise strana.
    http://www.booksa.hr/knjige/proza/na...tarske-kuhinje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Htjela sam pitati je netko citao Najljuca jela tatarske kuhinje, naime, cula sam pohvale za tu knjigu s vise strana.
    http://www.booksa.hr/knjige/proza/na...tarske-kuhinje
    Čitala sam je prošlog ljeta, ali baš ti i ne mogu dati pohvalnu preporuku za tu knjigu

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ajde dajte mi preporuku,spremam se u knjižnicu upravo vratiti Šalkovića Ne primamo vilenjake ( super prije spavanja,u dvije veceri se procita) i Mitchelov Tisucu jeseni - za svaku preporuku
    Dakle,da pređem na stvar B-) treba mi nesto za kisni vikend kojem je pethodio stresni tjedan i kojem slijedi mega stresni jos jedan tjedan
    Za napuniti baterije jednostavno rečeno

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jesi citala treci nastavak Bridget Jones, Mad about the Boy?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peterlin, izašao je i 5. Will Trent, ali ga ima tek u dvije knjižnice
    http://katalog.kgz.hr/pagesResults/b...edId=433002811

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde dajte mi preporuku,spremam se u knjižnicu upravo vratiti Šalkovića Ne primamo vilenjake ( super prije spavanja,u dvije veceri se procita) i Mitchelov Tisucu jeseni - za svaku preporuku
    Dakle,da pređem na stvar B-) treba mi nesto za kisni vikend kojem je pethodio stresni tjedan i kojem slijedi mega stresni jos jedan tjedan
    Za napuniti baterije jednostavno rečeno
    Upravo sam pročitala za redom tri baš takve knjige. Čitke, pametne, zabavne,lijepe, sa dovoljno humora, pitko pisane da ih u dahu pročitaš:

Graeme Simsion: Projekt žena
    Jamie Ford: Hotel na uglu gorkog i slatkog
    Ante Tomić: Veličanstveni poskokovi

Za napuniti baterije.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ove dvije prve nisam čitala, al' "Veličanstvene poskokove" jesam, no nisu me toliko razveselili ko "Čudo u Poskokovoj Dragi" .

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se isto spremala uzeti "Poskokove" ali znači da ne očekujem da ću se opet naglas smijati kao na Jozinu puru

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jozina pura na sto načina je bila besmrtna...
    Ovdje ima par štoseva, ali ništa urnebesno, i sve je malo aktualizirano, čitaj ispolitizirano ...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da, Poskokovi su drugačiji. Ali, čita se u dahu, zanimljivo.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala cure

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Flopi, meni je super i John Green. Greska u nasim zvijezdama. Malo sam plakala, ali bas s uzivanjem citala jedan vikend. Ne znam jel bio kisni ili vruc. Znam samo da nismo isli uopce van :D

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, izašao je i 5. Will Trent, ali ga ima tek u dvije knjižnice
    http://katalog.kgz.hr/pagesResults/b...edId=433002811
    Super, fala... budu oni to nabavili, moram pitati za tu knjigu samo da osoblju kvartovske knjižnice bacim bubu u uho.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prijavak pročitane Alice Munro: Služba, družba, prošnja, ljubav brak.
    Odlično, baš mi se svidjelo.
    Referencu sam pokupila mislim odavde, čini mi se da se tu pisalo o tome, al' ne da mi se tražiti...
    Uglavnom, obično-neobične kratke priče, vrlo lijepo napisane, zanimljive, tople...
    Pa, flopice, ako nisi čitala, toplo preporučujem, premda moram naglasiti da ovo nije chick lit, pripovijesti su zapravo jako refleksivne...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Čitala sam sluzbu,druzbu <3
    Anci zapisat cu ovo, hvala

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Flopi, meni je super i John Green. Greska u nasim zvijezdama. Malo sam plakala, ali bas s uzivanjem citala jedan vikend. Ne znam jel bio kisni ili vruc. Znam samo da nismo isli uopce van :D
    a ja mislila da je to teenagerska knjiga
    (moja m. je prije dvije godine bila navalila na toga Greena)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa je!
    Ja sam nedavno procitala sve tri, greske, gradove od papira i alasku

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa je!
    Ja sam nedavno procitala sve tri, greske, gradove od papira i alasku
    onda dobro
    bolje da si se ti pomladila, nego da mislim da sam ja otišla na kvasinu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Preporučam Roberta Perišića "Područje bez signala" - meni odlično.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Preporučam Roberta Perišića "Područje bez signala" - meni odlično.
    Baš sam ga neki dan donijela iz knjižnice, počela čitati, ali nekako mi je spor tempo i nije mi baš išlo Pa sam se prebacila na drugi knjižnični ulov istog dana, roman Sofi Oksanen "Kad su golubice nestale". Znači, kažeš da je Perišić dobar, da mu dam još jednu šansu (dok nisam zaboravila tih par poglavlja)?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Baš sam ga neki dan donijela iz knjižnice, počela čitati, ali nekako mi je spor tempo i nije mi baš išlo Pa sam se prebacila na drugi knjižnični ulov istog dana, roman Sofi Oksanen "Kad su golubice nestale". Znači, kažeš da je Perišić dobar, da mu dam još jednu šansu (dok nisam zaboravila tih par poglavlja)?
    Spor ? Meni nije, a mene moji Dalmoši, u gradu di se pozdravljaju sa "Pomalo!" pogrdno zovu "Strilica" . Zezam se, daj mu šansu, meni je izvrstan, nahvalila ga i kritika naša. Genijalna mi je jedna fora sa zamišljanjem slike "Dolazak investitora", urezat će mi se kao neki Huxleyjevi dijelovi. Ali, ja ti nisam pristalica mučenja - ako ti se ne sviđa, nemoj se mučit, badava tuđa mišljenja i pohvale, ti si ta koja određuje jel' ti dobro ili ne.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E da, došla sam do tog "dolaska investitora", i meni se taj detalj svidio, i zbog još nekih stvari bih mu dala šansu. A vjerojatno sam i navečer dosta umorna, pa mi čitanje ovih dana teže ide - čim se zalaufa nastava u muzičkoj, evo meni vremena za čitanje u normalno doba dana, dok čekam dijete da ga odvezem doma

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

čim se zalaufa nastava u muzičkoj, evo meni vremena za čitanje u normalno doba dana, dok čekam dijete da ga odvezem doma

Kvotam ovo!

Danas mene ceka pola sata samoce. Rekla sam muzu da ne dolazi s posla pred muzicku jer zelim malo biti sama i citati.

Inace, jako sam spora sva i iako mi se knjiga koju citam jako svidja, polako to ide...
    Ubije me rujan!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kvotam ovo!
    I ja!
    Sad kad navalim... upravo smo bili na potvrdi upisa u (ovdje) 6. razred baleta, ima nastavu SVAKI dan po 1:30h - ima da citam, i citam, i citam... (a ni knjiznica mi nije daleko )

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ponovo procitala Dan Brownov "Inferno" - vodila sam E. u Firencu (izmedju ostalih gradova, napravili smo morsko-unutrasnju turu po Emiliji-Romagni i Toscani u zadnja dva tjedna), i uglavnom trebala mi je knjiga jer sam htjela nesto provjeriti, pa kad sam krenula, procitala sam sve.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

preporucam roman Nebo i pakao, islandskog autora Stefanssona. tema je tezak zivot Islandjana pocetkom 20. stoljeca, a stil divan, vrlo poetski.
    Posljednje uređivanje od anamar : 16.09.2015. at 21:10

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

takodjer i Zemlju otaca, Nine Bunjevac, crtani roman o okolnostima, povijesnim i obiteljskim u kojima je autoricin otac postao clan srpske teroristicke organizacije u Kanadi u drugoj polovici 20. stoljeca.
    prica je vrlo dramaticna, a crtez ubojito precizan.

nedavno sam pogledala odlican film Oblaci nad Sils Marijom, koji opisuje odnos glumice i njene mlade asistd

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

stalno mi istice edit, a pisem s moba.

nedavno sam pogledala taj film o neobicnom odnosu glumice i njene mlade asistentice, pa me to ponukalo da posudim knjigu Zimsko drvo zbog slicne fabule. rijec je o fikcionalnoj biografiji Grete Garbo. tek sam pocela citati.
    javit cu dojmove.
    Posljednje uređivanje od anamar : 16.09.2015. at 21:26

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitala s puno muke Perišićevo "Područje bez signala". Znam da ga je kritika nahvalila, ali meni ništa u toj knjizi nije sjelo kao naročito dobro. Doduše, ne mogu reći ni da mi je nešto u njoj naročito loše. Naprosto mi je sve skupa predugačko, prerazvučeno, preneodređeno, i s previše grananja osnovne fabularne niti. Ti fabularni rukavci odvlače pažnju, a ne doprinose konkretno tijeku radnje ili razvoju glavnih likova.
    Da sam znala da će mi ta knjiga biti toliko naporna, mislim da bih odustala nakon prvih 2-3 poglavlja, ovako mi se stalno činilo - ajde još malo, možda baš sad krene ono pravo... i prevarila sam se.
    Ima doduše u toj knjizi dobrih trenutaka i dobrih zapažanja, ali sve se to utopilo u moru onog manje zanimljivog (da ne kažem dosadnog ).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pročitala s puno muke Perišićevo "Područje bez signala". Znam da ga je kritika nahvalila, ali meni ništa u toj knjizi nije sjelo kao naročito dobro. Doduše, ne mogu reći ni da mi je nešto u njoj naročito loše. Naprosto mi je sve skupa predugačko, prerazvučeno, preneodređeno, i s previše grananja osnovne fabularne niti. Ti fabularni rukavci odvlače pažnju, a ne doprinose konkretno tijeku radnje ili razvoju glavnih likova.
    Da sam znala da će mi ta knjiga biti toliko naporna, mislim da bih odustala nakon prvih 2-3 poglavlja, ovako mi se stalno činilo - ajde još malo, možda baš sad krene ono pravo... i prevarila sam se.
    Ima doduše u toj knjizi dobrih trenutaka i dobrih zapažanja, ali sve se to utopilo u moru onog manje zanimljivog (da ne kažem dosadnog ).
    Pročitala i ja, drugi dio knjige malo je pokvario dojam, ali svejedno moja preporuka - dobro, ja sam poznata površnjakuša (ina33-nanizanka-ček da vam kažem-aha, zaboravila itd.) tako da ja automatski prelijećem preko dosadnih dijelova (a ima ih - npr. meni je to bilo ono sve što je bilo u glavi onoga s psom, pa dio pisama njegove kćeri).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.09.2015. at 12:50

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •