Stranica 301 od 581 PrviPrvi ... 201251291299300301302303311351401 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,001 do 15,050 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Meni je gin Duphastone ukinuo u 23tt.
    Krenula sam s 4x1 do 14tt, zatim 3x1 do 18tt, 2x1 do 22tt i onda tjedan dana jedan dnevno.
    Meni ništa nije drugačije nakon njih, ali i ja često osjetim trbuh, kao da se u lopticu složi, stisne me. Ne znam jesu li to kontrakcije?
    Događa mi se dok stojim, npr.
    I u zadnjih tjedan dana su mi se opet počeli grčiti mišići listova, možda bih trebala povećati dozu mg. Sada uzimam 350mg šumeći. Uzima li koja onaj u vrećicama? Jer mi kod ovog uvijek ostane talog, možda niti ne uzmem punu dozu, nekad niti ne popijem do kraja.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Medeja,da to su bh kontrakcije.
    Pojačaj Mg, on djeluje povoljno i na grčeve u nogama i kontrakcije maternice. I ako možeš zamijeni šumeče nečim drugim,uvedi citrat po mogučnosti.
    Ovaj Mg u vrečicama kojeg samo istreseš na jezik ja npr ne volim zbog aspartama u sastavu. Al svako bira svoje. Pijem tvinlabove kapsule i dio ima u prenatalu,ukupno ga uzimam 575 mg dnevno. Mogla bi i više obzirom na broj bh.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Žužy a da te otpelju frizeru jednom tjedno na pranje kose i sušenje? Naravno pod uvjetom da ti se ne vrti čim zabaciš glavu na nazad, onda i to otpada.

Otkrila sam da mi Mg nema nikakvog efekta na kontrakcije. Probala sam unos doza raspona od 375-1000mg. Jedina razlika je koliko brzo sutradan otrčim na wc.
    Mislim da mi ništ više nema efekta na njih i samo je razlika kakav mi je dan. Prošlu noć je bilo par komada baš jakih, toliko da sam ih morala prodisavati.

Ives za brz oporavak!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Uh eryngium,zbilja su ti onda jake ma jake su ti cijelo vrijeme a sad pred kraj dok je i maternica veča...pitam se kak bu i meni. Evo jutros sam stavila dva utrića i moram priznati da ih nemam tolko ko zadnja dva dana. Ali bum vidla još. Ja sam znala uz ovaj Mg još si i suknuti donata kao za probavu al šipak...a kao samo njega jedna čaša tri dl dnevno,zadovoljava dnevne potrebe Mg.
    Kak stojiš sa spasmexom?

Ives,kako si danas?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Spasmex uzmem samo kad trebam odlučiti hoću li ići u bolnicu ili ostati doma. Za sad doma pobjeđuje. Ne smanji im se broj ali im smanji vrijeme trajanja. Na ove loše dane bi ga morala piti svakih par sati da efekt potraje ali to mi ne dolazi u obzir pa ga obično uzmem samo noću kad mi ne daju spavati.
    I svi oni savjeti koje sam čula da mogu smanjiti kontrakcije, tipa prošetati, promijeniti položaj i sl. to meni ništ ne djeluje. Al ok, kraj je blizu. Danas 34tt.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Još dva,tri tj i dosta spasmexa i bh nek olabave više
    Meni još ko da se smanje po čestoči dok pazim da idem pišat i dok mi se ne piša...ono dve,tri kapi dost da popusti pritisak u mjehuru.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Tako i meni, kad redovito praznim mjehur čak i kad mi nije neka potreba, kontrakcije su manje..
    Spasmex meni pomogne ali ga uzmem bas kad mi je onako dosta tesko, kako koji dan.
    Normabel mi pak ful pomogne i to znam uzet pola samo al to bas kad sam jaka koma jer sam skužila da mi se beba od njega dosta manje miče i kao lijenije pa ga izbjegavam.
    Danas mi je bas težak dan, imam neke grčeve u preponama i u koljenima , trbuh mi težak.. Ufff.. Mora valjda i takav doc.
    Eryngium ti si vec u sigurnoj zoni, samo opušteno!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma čim sam napunila 32tt sam lagano odahnula, sve dalje je extra super.
    Moj soc gin je izrazito protiv normabela. To je rekao da će mi dati samo ako budem imala par neprospavanih noći za redom. Kako ovo moje spavanje po sat i pol-dva u komadu računam kao spavanje onda mi ga nije propisao i sad mi više nije ni bitno.
    Di nam je Ives?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kak svaki dr drukčije misli..i odma je terapija različita kod žena sa sličnom dijagnozom.
    U našoj bolnici pak ne preferiraju spasmex dok normabele djele po potrebi,pogotovo ove od dva mg.
    Ženi s kojom sam bila u sobi su jedva dali jednoga dok je baš bila koma,a on ju je više smiril od normiča od pet mg. Nisam upučena u sastav pa nemrem usporediti,a i spasmexa nisam nikad popila pa neznam...ali normiči meni i ne djeluju nekaj. Bh su mi iste s njima il bez njih,a nit sam skužila da me onaj od pet mg nekaj smiril u bo dok sam ga popila...jedino kaj sam primjetila da nisam imala hot snove dok sam ih pila,a odma po prestanku uzimanja su opet počeli. E sad,možda psiha...
    Moja gin isto nije ljubitelj normabela.

I danas su mi bh slabije...sutra opet probavam sa 3x1.
    Oko 13h zovem dr da čujem komentar za nalaz...inače sam puuuno bolje,zvrti mi se ujutro dok sjednem na školjku i klasika,kod saginjanja.
    Ljepše mi je na višoj nadmorskoj visini

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Zašto su te kontrakcije češće kod nekih žena?
    Čitala sam da su one normalna pojava u trudnoći pa me zanima koliko moraju biti česte i intenzivne da se prepiše terapija poput Normabela ili Spasmexa?
    Ja ih isto osjećam od nekog 22tt, ali nisam sam iz čitanja shvatila da je to prirodno pa sad ne znam moram li naglašavati ginu na kontroli u srijedu da mi se događaju?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Medeja,kolko dnevno ih imaš? Aj izbroji jedan dan.
    Meni se trbuh počeo stvrdnjavati sa 16. tt. Normalno je,i svaka maternica 'vježba' cijelu trudnoču,samo neke žene eto osjete jače neke ne.
    A sve ovisi,kolko su točno česte,kolko su jake,nesmiju boleti..i ovisi i o mišljenju tvog gina o njima.
    Nekima je dovoljna dupla doza Mg pa se ublaže,nekima ništ.
    Rekla mi gin da imam tanku stjenku marernice,možda ih zato osjetim tolko..isto ko i mišeka,od 17+5 me lupa konkretno.
    eryngium,jel tebi gin rekao kaj o bh, otkud ti tolke?

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pa rekla bih do desetak dnevno. Stisne me, drži desetak sekundi pa pusti. Neke prehodam ako sam vani, ako sam doma naslonim se prema naprijed jer je neugodan osjećaj. Ne mogu reći da boli.
    Ali me zadnjih dana plaši što imam lagane menstrualne bolove ful dolje nisko.
    I imam osjećaj da je beba nisko jer nekad udarce osjetim i vidim kod stidne kosti. Kao da nabija po cerviksu, baš užasno. Onako mi dolje zna često zatreperiti ili zavibrirati, glupo objašnjavam znam, baš kod mjehura.

A ovaj mi magnezij ne pomaže kod grčenja listova, što bi pomogao kod kontrakcija.
    Reći ću sve to ginu pa ćemo čuti njegovo mišljenje.
    Ja jutros opet vadila krv, sutra ujutro idem po nalaze da vidim crp.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ti menstrualni bolovi bi mogli biti od bebe nisko i samog širenja zdjelice,no reci to sve ginu. Isto je i mene mučilo,i sve je prestalo kad se beba okrenula glavicom dolje i više me nije lupal s nogicama po cervixu,i svemu. Sad osjetim više vrpoljenje,nježnije,otkad je glavica dolje...ponekad i u samoj preponi,da se pitam kud tak nisko. A trbuh mi visoko.
    Desetak bh dnevno je čist ok.
    Držim fige da je crp dolje
    Posljednje uređivanje od žužy : 02.11.2015. at 13:30

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ola drage....kad ste počele Magnezij koristiti? Na svoju ruku ili preporuku DR?
    Moj GUK profil prošao ok, kaže dr da je samo nakon doručka probio na 7,1 , a ostalo je u granicama pa sam happy. Za 10 dana redovni uzv....
    Žužy kako tvoja vrtoglavica...

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Medeja,kolko dnevno ih imaš? Aj izbroji jedan dan.
    Meni se trbuh počeo stvrdnjavati sa 16. tt. Normalno je,i svaka maternica 'vježba' cijelu trudnoču,samo neke žene eto osjete jače neke ne.
    A sve ovisi,kolko su točno česte,kolko su jake,nesmiju boleti..i ovisi i o mišljenju tvog gina o njima.
    Nekima je dovoljna dupla doza Mg pa se ublaže,nekima ništ.
    Rekla mi gin da imam tanku stjenku marernice,možda ih zato osjetim tolko..isto ko i mišeka,od 17+5 me lupa konkretno.
    eryngium,jel tebi gin rekao kaj o bh, otkud ti tolke?
    Prvo je sumnjao na neku upalu pa kad su svi nalazi došli ok rekao mi je da očito imam hiperosjetljivu maternicu, ilitiga tako mi je grah pao. Nije spominjao tanku stijenku nit išta tome slično. Rekao je samo da to nisu bh i svugdje pod dijagnozu pisao kontrakcije i prijeteći prijevremeni porod.
    Sad na ctg-u dr. rekao 'o pa vi imate trudove, sad ćemo vidjeti na pregledu jesu li pravi'. Koliko kužim pravi su tek kad otvaraju a do tad su ako su ovakvi kao moji sve lažnjaci. Bh su valjda slabije, ne skraćuju cervix i valjda se drugačije prikažu na ctg-u. Iskreno, više nemam pojma.
    Bitno mi da smo se dogovorili ako postanu neizdrživo bolni, par sati budu u pravom ritmu ili se pojavi sukrvica ga zovem pa dođem. Inače bi mi savjetovao da dođem ako im se poveća broj ali kako ih ionako imam jako puno u to se ne možemo pouzdati.

Medeja, 10ak kontrakcija dnevno je sasvim ok. Za bh kažu da je normalno imati ih 3-4 u sat vremena. A što se bolova tiče, imam svakakvih, od bolova u preponi, leđima, trbušnoj stijenci površinski pa do ovih od kontrakcija koje prodišem. I sve nešto kao normalno. Tako da ti sve lijepo prijavi svome ginu i vidi s njim što je za tvoj slučaj normalno a što ne. Jer svaka je od nas priča za sebe. da crp bude nizak.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Tako i meni nije rekao da su bh nego je napisao lažni trudovi prije 37.tj trudnoće.
    Sve nekako mislim da su lažni trudovi isto sto i bh. Ne vidim razliku..
    Mene isto jucer šibali menstrualni bolovi al mislim da se to širi ..

Žužy, ja isto zadnjih tjedan dana osjetim kao laganije pokrete, vise migoljenje i onako valove po trbuhu nego udarce, vjerojatno kako se okrenula na glavu.. I isto nisko osjetim dole a trbuh mi visoko, sve mi nekako izgleda kao da je vodoravno Haha

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Meni je mali okrenut glavicom dolje od zadnjeg pregleda.
    Ali se često giba pa je moguće da se okrenuo.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lazni trudovi jesu laicki naziv BH kontrakcija. Nema drugih 'laznih' trudova. Ili radjas, ili ne radjas.

Tu se u pravilu ne propisuje normabel ni za sto, cak se vodi kao kontraindiciran. Malo mi je bilo smijesno kad mi je HR ginekolog kod kojeg sam bila na UZV u prvoj trudnoci (rano, izmedju 6 i 9 tjedana) kad smo bili u posjeti u Zagrebu, prepisao Lexaurine jer sam stara i jer namjeravam (kao pomalo poremecena, naravno :rolleyes: ) putovati avionom nazad u Ameriku.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

BH i jesu lažni trudovi,lažne kontrakcije. Zato se tak zovu jar nisu pravi,ne otvaraju. Sve drugo su 'the one'.
    zelimo_bebu,dobro je,puno bolje. Evo i gin mi odgovorila da je onaj nalaz krvi uredan.
    Rekla mi je i da do 28. tt imaju najviše mjesta u nutra pa se okreču svakak a onda več polako zauzimaju stav glavom dolje. Naravno,kako koji...neki ne a neki se pred porod okrenu.
    Naš je glavicom dolje od 26.-27. tt negdi mislim. Nadam se da bu tak i ostal.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Malo mi je bilo smijesno kad mi je HR ginekolog kod kojeg sam bila na UZV u prvoj trudnoci (rano, izmedju 6 i 9 tjedana) kad smo bili u posjeti u Zagrebu, prepisao Lexaurine jer sam stara i jer namjeravam (kao pomalo poremecena, naravno :rolleyes: ) putovati avionom nazad u Ameriku.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mi sutra punimo 15tj i željno iščekujemo neku skoru akciju, jer bušica je jos jedva vidljiva, ustvari tek navečer - ujutro još uvijek imam vidljive trbusnjake

Ives kako si?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

svaki put kad krenemo što koji doktor radi/ne radi sjetim se one "sto ljudi, sto ćudi. sto žena, dvjesto sisa."

ja sam isto uz one tablete dobila i normabel od 2mg kojeg ne pijem.
    ako mi već sama tableta djeluje na opuštanje maternice, što će mi normabel?
    možda ja ne vidim neku vezu zbog koje mi je propisan, ali čini mi se da je ipak "za svaki slučaj".
    i da ga se smatra kiki bombonima.
    u zadnjih 6 tjedana sam popila tri, i sva tri navečer jer nisam mogla zaspati od čudnih grčeva u rukama i nogama.
    uglavnom, na zadnjoj kontroli je sve bilo ok i bez njega, a ja fino skupljam kutije.
    (dobro će mi doći kad rodim. ili kad budem stara i neuračunljiva kao kaae )

mene zbunjuje kod ovoga da su bh lažni trudovi jer mene bh (ako je to uopće to zbunj) uopće ne bole i ne moram ovako
    kako vi opisujete, zastati i prodisavati ih. a lažne trudove zamišljam da baš bole leđa i maternica, kao pred mengu.
    svakako ću napisati opširan izvještaj i usporedvu kad rodim

ladyb, pa taman dok ja rodim, ti ćeš biti na pola puta, hihi

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

POzdrav curke!

ja od petka uzivam u udarcima nase mrvice!
    Za tjedan dana imam pregled i uzv...mislim da bi me sada dr mogla poslati na komplikacije, nije bas sretna sto idem raditi.. Radi li netko od vas?

Zna li netko kako je Ives?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

BH u principu ne bole i ne moraju se prodisavati. Neke zene ih imaju non stop, neke uopce. Trudovi koji traze prodisavanje valjda idu u opis radnog mjesta trudnoce s nekakvim komplikacijama. Same BH ukrute trbuh, posebno u gornjem dijelu, a onda nestanu uz promjenu polozaja, neko (hladno) pice, sto vec. Drugih laznih trudova nema, postoje samo pravi, ali oni koji spadaju u razna porodjajna doba - tipa vrlo ranog poroda, kad trudovi lako mogu prestati kad zaspis, otusiras se, itd, ili ih mozes prehodati bez prodisavanja i zastajkivanja. Nakon toga krece malo ozbiljnija situacija, a na kraju, jel, radjas.

Mene ledja nisu boljela ni uz koje trudove, a ni maternica. Mada ja ne znam kako boli pred mengu. Zapravo me nista nije boljelo u pravom smislu rijeci u porodu, osim jednog detalja, ali to je trajalo mozda pola sekunde pa nikom nista.

Sto se lijekova tice, diazepam (Normabel) izgleda ovako: http://i.imgur.com/cxzVBuK.png Informacije su s InfantRisk-a, kojeg vodi Dr. Hale, bog i batina za laktaciju i trudnocu, sto se tice lijekova, nadomjestaka, cak i ljekovitog bilja. Ovdje se NE prepisuje, osim mozda da zeni stvarno zivot o tome ovisi. Najiskrenije ne razumijem zasto se u HR dijeli sakom i kapom, ali jasno mi je da zene (svih 200 sisa, a i vise) same najbolje odlucuju za sebe. Za Lexaurin, iliti bromazepam, Hale uopce nema informacija (ili ja nemam vremena isprobati tisucu raznih naziva ovaj cas), ali vjerujem da spada u istu kategoriju. Dr. Hale (knjiga, web stranica, dezurni telefon.... sto god) je glavna referenca IBCLC u Americi, La Leche League, plus ginekologa, pedijatara i koga god, a da im je bitno pruzati tocne i najnovije informacije.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Ja sam danas ušla u 29. tjedan i imala sam pregled.
    Sve je super, zatvorena sam, cerviks je super a beba već ima 1529 grama i napredniji je 2 tjedna od svoje dobi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Spasmex (trospium chloride) je po FDA klasifikaciji za trudnoću kategorija C.
    Nisam, do sada, našla konkretne podatke osim studija na štakorima gdje je u 10x većoj dozi štetan za fetus. Nekako sam sklona pomisliti da je bilo što u 10x većoj dozi od kliničke štetno ne samo za fetus već i za majku pa bila ona štakor, vjeverica, tuljan il čovjek.
    Savjet je propisivati ga samo kad će korist od njega biti veća od možebitne štetnosti, kao i za većinu lijekova u trudnoći.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I po Hale-u je L3/P3 za Spasmex, sto znaci upravo to sto si rekla - moze, ako i kad treba tj. kad je korist veca nego moguca opasnost (a u principu nemaju dovoljno podataka jer se trudnice bas nesto dobrovoljno ne testiraju).

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Icsi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas ušla u 29. tjedan i imala sam pregled.
    Sve je super, zatvorena sam, cerviks je super a beba već ima 1529 grama i napredniji je 2 tjedna od svoje dobi.

Danas sam si baš mislila gdje si
    Bravo za malca,zbilja je prava buhtlica!

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam si baš mislila gdje si

Bravo za malca,zbilja je prava buhtlica!

Srećom nemam razloga puno pisati jer od kada sam nažalost izgubila jedan plod trudnoća prolazi u najboljem redu.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hemići. Užas. Nešto sam krivo pojela i bila pet puta na wc-u i sada imam ovu muku.
    Što koristiti?

Kako nisam sklona kućnim pripravcima i prirodnoj medicini zaobiđite savjete tipa ploške krumpira i led u guzu i pređite direktno na koju kremu smijem koristiti u trudnoći.
    Posljednje uređivanje od Medeja : 02.11.2015. at 23:28

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Prije trudnoće sam koristila Faktu mast koju se ne preporuča u trudnoći jer nema info, a za trudnoću znam samo 'narodne' pripravke. Da pitaš svog dr.a ili u ljekarni?

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Budem. Sutra ionako idem na kontrolu. Crp mi je skočio na 28, leukociti 11.
    Stvarno nisam pametna.
    Ovaj socijalni gin me prepao da to može biti infekcija plodne vode i štajaznam, tresla sam se do doma.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Medeja kupi dječju pastu spas je za hemoroide a može se koristiti u trudnoći, imaš je kupit u dm-u i ljekarna ma.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    Hemići. Užas. Nešto sam krivo pojela i bila pet puta na wc-u i sada imam ovu muku.
    Što koristiti?

Kako nisam sklona kućnim pripravcima i prirodnoj medicini zaobiđite savjete tipa ploške krumpira i led u guzu i pređite direktno na koju kremu smijem koristiti u trudnoći.

Joj oprosti,nije zbog hemeroida.
    Več si baš opisno zamolila za savjet
    Bi ti savjetovala svinjsku mast,nesoljenu...al mislim da je nema u apoteki. Jedino da ju staviš u one kupljene kapsule. Meni je pomogla kod vanjskih,zbilja smanji tu otečenost.
    Držim fige da najdeš nekaj kaj ti bu olakšalo.

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Što koristiti?

Meni su u ljekarnoj dali hemopropin i pomogao mi je

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hemopropin. Bilježim. Hvala. To je nešto na bazi propolisa pa pretpostavljam da je sigurno u trudnoći. Spomenut ću ga ginu sutra.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj zdravka82 prvotno napisa Vidi poruku
    POzdrav curke!

ja od petka uzivam u udarcima nase mrvice!
    Za tjedan dana imam pregled i uzv...mislim da bi me sada dr mogla poslati na komplikacije, nije bas sretna sto idem raditi.. Radi li netko od vas?
    Zna li netko kako je Ives?
    koliko znam sve MPO trudnoće nisu po defaultu rizične pa da se automatski ide na komplikacije,poznam ih nekoliko koje su uredno radile...
    mada i neki ginići pred porod takve žene percipiraju kao božemiprosti manje sposobne za rodit, kao stavljaju se napomene MPO trudnoća u knjižice isl...

a ja se čudim što me svi pitaju da jeli i zašto još radim a još kad čuju da vježbam (i to s utezima),pa mi ne daju čučnut (nemoj ti, ja ću)....
    očito je generalna percepcija ljudi da je trudnoća= bolest, trudnice tempirane bombe koje ne smiju radit mnogo toga,najbolje da sjede doma i jedu za dvoje...

Medeja,kantarionovo ulje ti je isto super,ako ćeš već kupovat kreme na biljnoj bazi onda možeš i provat nešto biljno a home-made...
    moja je zaova provala to sa zaledjenim štapićima patata/krumpira i pomoglo je...to je ko stari recept iz ruske medicine....

ja sam danas 32 + 3 tt, proletilo mi je vrijeme samo tako,trebalo bi se domalo počet pripremat...
    vidim da ću s 2gim bit preopuštena, 1vu sam čak 2x okupala u kadici,ovaj odma ide u pilo pod špinu....

Istina,Normić se ovdje ustalio kao ništa strašno,bombončić maltene (pogotovo taj od 2mg) ali kad pogledaš u koju skupinu ljekova spada malo se zamisliš....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj, ja ne smijem vise o trudnoci i bolesti i nebolesti. Ako nista drugo, TU me nitko ne pita zasto radim i do kad cu raditi. Jedino su me jucer na poslu pitali za plan i program u vrijeme porodiljnog, odnosno sto i kad namjeravam pa sad moram nesto i odluciti do kraja mjeseca, a onda i isplanirati.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bome...npr u našoj bolnici zadak nije indikacija za carski. Nikak. Da bi frendici gin rekla da ak se beba ne okrene glavicom dolje da svakak ide carski,ivf trudnoča.
    Meni isto u trudničkoj stoji ivf.
    Skulirana,i ja sam si sad sva kul i opuštena i logično mi je oprat ga pod pipom kod prematanja i tetrat ga od starta. Sva sam kuražna...sve se bojim dok dojde da bu to palo u vodu.
    Ma nadam se da nebu.
    I sam ti vježbaj i zabole te tuđi pogledi..fala Bogu da se super osječaš.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Moj me gin vrlo brzo poslao na komplikacije jer putujem dosta dugo na posao (4.mjesec trudnoće).
    I ja sam uvijek za da mpo trudnice (trudnice općenito) ne idu raditi, tj. ako imaju mogućnost ići na komplikacije.
    Ja sam jako teško došla do svoje trudnoće i nije izgledno da će mi to uspjeti opet. Zato treba biti oprezan pa makar to bila i najurednija trudnoća.
    I ona najurednija može poći po zlu u nekoliko minuta.
    Kada sam ležala u bilnici vizita bi uvijek počela s tim da je ovo ivf trudnoća, tako da to nije nešto što se, eto, olako shvaća.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam jako teško došla do svoje trudnoće i nije izgledno da će mi to uspjeti opet. Zato treba biti oprezan pa makar to bila i najurednija trudnoća.
    I ona najurednija može poći po zlu u nekoliko minuta.
    Nekad mi bas dodje da malo cjepidlacim... pa eto -- znaci li ovo da je beba zaceta iz prve, u kucnoj radinosti, manje vrijedna ili opcenito trudnica treba manje paziti jer ima vise sansi da ponovno ostane trudna pa... ono, nema veze?

Ali stajem tu. Izjasnila sam se vise puta sto mislim o defaultnom cuvanju trudnoce. (Nis' dobro, jel.)

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

A čuj,svak radi kak mu paše. Ni ja nebi radila od starta ni pod razno,da sam zaposlena. Nakon svega,nema šanse.
    To ne znači da je moja beba vrijednija od tvoje Kaae...jednostavno ja tak oču. Kao što ti nečeš.
    I nakon prve trudnoče (transfera) sam otišla na bolovanje i nakon misseda kad sam se htjela vratiti,dobila otkaz. 8 god. sam radila tamo,fizički zahtjevan posao i na niskim temp.
    Nemaju sve žene 'školske' trudnoče...dok se sjetim kaj sam sve prošla,ne pada mi na pamet da bi radila u trudnoči.

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moja trudnoca tece uredno, al u svim papirima se vodi pod visoko rizicnu trudnocu, to mi pise na svakoj uputnici.. Nisam mislila da ce me dr poslati na komplikacije samo zato sto je IVF u pitanju, na proslom pregledu mi je rekla da je beba nisko i da nije dobro da puno sjedim.. Kako mi je posao uredski, mislim da ce me zbog toga sada posalati na nolovanje..

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Nekad mi bas dodje da malo cjepidlacim... pa eto -- znaci li ovo da je beba zaceta iz prve, u kucnoj radinosti, manje vrijedna ili opcenito trudnica treba manje paziti jer ima vise sansi da ponovno ostane trudna pa... ono, nema veze?

Ali stajem tu. Izjasnila sam se vise puta sto mislim o defaultnom cuvanju trudnoce. (Nis' dobro, jel.)
    Znamo Kaee, znamo.

Nije stvar u bebi, jer svaka beba je željena (bar se tome duboko nadam), nego u majci. Trudnica koja je skupila par dijagnoza, prošla bitku ivf-a, izgubila nekoliko trudnoća ili postala majka anđela psihički nije istog stanja kao trudnica koja je uspjela iz prve, pete, šeste ili bez da je uopće pokušavala. Jednostavno nije isto.
    Moja sestra nema pojma što su ddimeri, što je placenta previa, što su lažni trudovi a pogotovo nema pojma što znači vagati rizik uzimanja neke terapije u odnosu na ne uzimanje. Kad nas se usporedi kao da nije ni bila trudna.
    Da mi je trudnoća najurednija, a nije, opet ne bih radila od samog početka jer mi je radno mjesto u zoni zračenja. Trudnoća i zračenje ne idu skupa a druge opcije nema.
    Al to nam ovdje nije tema.
    Pa da se vratim na ono što jest.
    Jel vama dijele savjete što ne jesti u zadnjem mjesecu trudnoće? Mene ubiše savjetima tipa ne jedi jaja, mliječne proizvode, jagode i sl alergene... Kreni davati bebi odmah po rođenju probiotike jer se neće kolonizirati s normalnom florom i faunom zbog carskog bez obzira što mislim dojiti pod svaku cijenu. Nabijaju mi paranoju da će mi ako ne poslušam mali dobit astmu, bit teški alergičar i sl. Za sad sve ignoriram ali uporni su.

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Evo i mene..na žalost ne sa lijepim vjestima. Nakon uradjene serklaže morali su mi skinuti šav jer mi je poćela kapati plodna voda..na strogom sam mirovanju i ne zna se naša budučnost. Moram moliti Boga da ne krenu trudovi i da se prestanem otvarati. Preteško mi je..ne znam uopće što da mislim ni osjećam..tupa sam već od boli i plakanja..bebu osjećam sve jaće i ne znam kako ću sve ovo izdržati. Sutra će mi raditi uzv pa ćemo vidjeti što me čeka. Ne znam kada ću se opet javiti.. nemam snage za analiziranje.. šanse su nam male..jer ovo je jako rijedak slučaj.. konkretno nikome u VPŽ se to nije dogodilo..Ako se stanje sada smiri.. budu me vozili za ZG na održavanje trudnoće. Nemojte mi na nićem zamjeriti..provela sam lijepe trenutke ovdje. Trenutno nemam više o čemu pisati..sad se mogu samo nadati. Ako prodje sve super, budem se javila. Sretno svima. I nedaj Bože ovo nikome!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ajme Ives, nemam ti ništa pametno za reći osim da mislim na tebe.
    Nadat ću se se da ćete čim dulje izdržati u komadu i izaći iz ovog živi i zdravi!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ives u mojim molitvama ste.. Nemam rijeci , drži se molim te!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ives draga,mislim stalno na tebe. Drži se,mora biti dobro. Pa nemreš vjerovati,unatoč serklaži. Samo da izgurate do nekih sigurnijih tjedana! Šaljem veliki zagrljaj

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ives i samo da znaš da strogo mirovanje čuda radi tako da vjerujem da ce i tebi to bit ok, a plodna voda se obnavlja, znam kako ti je i mi smo na vagi i neizvjesnost je ono sto ubija.. Nemoj samo plakati jer se naprezes, meni svaki dan dođe ali gutam samo da ne proplacem jer mi bude jos gore.
    Samo moli i vjeruj u dobro i biti ce dobro vidjet ćeš!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

draga ives, drži se, vjeruj i budi hrabra!!! mislimo sve na tebe....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •