Stranica 332 od 581 PrviPrvi ... 232282322330331332333334342382432 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 16,551 do 16,600 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dominik, svakako nazovi SOS. Mogu ja i ovdje pisati, ali savjetujemo telefon jer je brza komunikacija - tvoja beba je mala i problem treba rjesavati odmah.

Savjeti o ogranicavanju podoja su losi, treba dojiti na zahtjev, buditi bebu ako spava, izdajati ako treba povecati laktaciju. Beba mora jesti, ali bilo bi dobro da netko porazgovara s tobom u realnom vremenu i odmah ti kaze sto i kako. Dok meni odgovoris na sva pitanja na koja bih trebala odgovor pa dok se ja ponovno javim (em 7 sati razlike, em imam i ja trenutno bebu od 9 dana), proci ce previse vremena.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

dominikslatki,vjerujem da nije lako. Sve kaj cure vele mislim i ja,makar imam nula iskustva i želje su jedno...ali kad čujem kako ju stavljaš a ona neće vuči,kaj napraviti? Jedino forsati i da bude doslovno čutav dan na cici pa kolko pojede pojede. No kad vidiš i na vagi da gubi težinu,uf. Nema gorega u tom trenu nego misliti da ti je dijete gladno.
    Mislim na tebe i nadam se da ćete uspjeti!

Medeja,baš ti je onda negdje visoko gore...da se bar uskoro spusti pa da ti se olakšaju ovi zadnji tjedni. Sigurno ti je koma.
    Moj je dugo več dosta nisko dolje a na trbuhu tek zadnjih dana primjetim da mi se i dolje malo zaokružil. A jedino od čega mi se diže kiselina gore je mlijeko i mliječni proizvodi. To ne volim od nikad,u trudnoči sam forsala zbog kalcija...ali zadnjih tj no way,pogotovo navečer. Cijelu noć gutam kiselinu. Inače,nikakvih problema sa žgaravicom.

Evo ja obavila pregled,i stanje bez promjena. I dalje zatvorena,prohodna za vrh prsta.
    Na CTG-u je štucal pa je dio nalaza isprekidan i razmišljala je dr da ga ponovim kroz pola sata-sat,pa se išla konzultirati sa drugim dr ali ipak mi je rekla da je to ok. I onda me prvo poslala na uzv da vidimo posteljicu ali se predomislila i rekla mi da dođem preksutra da ponovimo CTG i onda napravimo uzv. Tako da,opet ništ od uzv-a.
    Dobila još kilu i sad sam na plus 15,koje mi se inače moram priznati niti ne primjete,tlak i urin su super i ne otičem.
    Nastavak slijedi.
    Inače...stvarno sad več želim roditi. I najsigurnija budem dok mi on bude kraj mene.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Hvala svima na savjetima u cet idem kod doktorice pa cu vidjeti sta mi ona savjetuje, rizikovat necu
    Da li je neka od vas imala iscjedak zelenkaste boje, bio je jako zut a sad blijedo zelena bas me brine je li to "normalno"?

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme Frcka tako sam sretna zbog tebe !!!!!!!!Uskoro stize bebica,sad uzivaj,opusteno,tanan da se sada rodi bilo bi ok
    Hvala ti, znam da jesi
    A to sam i ja nekako računala i pomjerala tjedne samo ovaj samo onaj da dočekamo, moja mala žilavica gura naprijed i jedva čekam da je ljubim cijeli dan svaki dan!
    Samo da sve prođe i na kraju ok, nemogu vjerovat da ćemo možda (još me strah) i mi to dočekati!

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Opaaaaa, čestitam Frćka!
    Eto, javila se ona kad je već sasvim sigurno trudna, s 36tt
    hvala, dobro je dok ne pišnem još koji test za svaki slučaj da budem sigurna!

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Medeja dan smo razlike i dosta stvari nam se podudara...mene je jedino uhvatila ta žgaravica zadnjih sigurno mjesec dana i ne pušta ( nisam imala ni mučnina niti išta drugo), na nešto sam naletila šta mi smeta: salsa, sarma...kažu bademi pomažu, meni ne nego žvakaća, imam kutiju kraj sebe i čim krene peć me, udarim po žvakama...nekad mi pomogne opet nešto malo pojest, spavam poludignute glave, preko dana nije neki problem...
    Još malo da se spuste, nadam se da će skoro, pa ćemo za mjehurom hodat

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Haha Frćka,joj kak te razmem!

radoznalica,hm čim je zelenkasto ne čini mi se normalno. Te svrbi/peče kaj,kakve je strukture iscjedak?

Mene sad tako počelo boljeti dolje...bilo mi je slično pred koji dan al je prošlo kad sam legla. I sad je bolje kak sam legla ali me mrvek nekak jako lupa i svaki njegov udarac je baš bolan,ko da me udara po nečem jako bolnom. Nije ugodno.
    Probava nije,malo prije sam bila na wc-u.

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Žužy baš se ti nedaš ja sam isto za vrh prsta uloživa, ali to je kod mene još tamo negdje od 26tt...meni je sve super kad hodam, ništa me ne boli, ako pretjeram krene neki čudni pritisak dolje nisko po kosti, nekad zaboli jače pa kad se odmorim prođe...ako me ona udara po dijelu koji žiga ili me baš boli dignem se par min prošetam je da je zavaram da se malo smiri ili bar promijeni mjesto gdje me šarafi, pa nazad malo odmoriti...inače mi najteže dođu dizanja s kreveta, dobila sam do sad 9 kg što nije sad neka dodatna težina, ali kad se dižem sve, ali sve me boli, svaka kost kao da treba da se kosti poslože i to traje dok ne prohodam i onda ništa...
    Probaj ga prošetat da te prestane i on dodatno baš tu lupat

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Joj šetnja ne dolazi u obzir,jedva sam uspjela pripremiti za ručak i dovuč se do boravka i leči. Lakše mi bude kad sam na desnom boku.
    A ovo za rashodavanje,isto kod mene. Bilo da se radi o jutarnjem dizanju ili nakon kaj sam bila spružena deset minuta,isto je,hodam kaj starica prvih par min. I uvijek me boli u lijevoj preponi. Ah...hvalila sam se kak mi je super po tom pitanju i eto mi.
    No vidiš,treba nači kak ti je lakše i to primjenjuj.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Frćka! Čestitam!!!
    Tvoju priču pratim od kako sam se tek pripremala pohajat u podrum. Kako dobra vijest!
    Samo nastavi dan po dan, cilj je blizu!

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

zuzy gust je iscjedak i bas mi cesto izlazi ispocetka me peckalo al sad ne pecka ali bas je gusto, dokt mi je govorila prosli put da uzmen canesten vaginalete al se brzo predomislila pa rekla hajd vidjet cemo u cet.a tad mi je bio bijeli sirasti iscjedak pa sad ne znam kaj da mislim i radim.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

zuzy gust je iscjedak i bas mi cesto izlazi ispocetka me peckalo al sad ne pecka ali bas je gusto, dokt mi je govorila prosli put da uzmen canesten vaginalete al se brzo predomislila pa rekla hajd vidjet cemo u cet.a tad mi je bio bijeli sirasti iscjedak pa sad ne znam kaj da mislim i radim.

lupka te beba hoce van

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

radoznalice,aj ti nju nazovi čim možeš pa joj reci to. Mislim na si navukla neku upalu,infekciju i canesten bi pomogao svakak. Da ne čekaš četvrtak.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Canesten lijeci gljivice i nista vise. Vjerojatno bi prvo trebala otkriti sto uzrokuje iscjedak, ako je uopce bilo sto.

Mene je cijelu trudnocu pratilo jako puno iscjetka, raznoraznih nijansi bijele, zute, cak mozda i zelenkaste. Nije bilo nista nego obicna trudnicka 'boljka'.

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Frćka! Čestitam!!!
    Tvoju priču pratim od kako sam se tek pripremala pohajat u podrum. Kako dobra vijest!
    Samo nastavi dan po dan, cilj je blizu!

Hvala upratila sam i ja tebe, naučila dosta toga, nikad kasno da i ja čestitam!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja isto ćirkam zadnje vrijeme ovdje da vidim jel žužy rodila. Žužy, znamo kako ti je (koje smo rodile). Ja sam tu noć kad su me uhvatili pravi trudovi doma rekla: "ajd strpi se još koji dan, ja bi još jednu noć se naspavala!"

Jako se radujem žužynoj i Frćkinoj bebici koje uskoro dolaze, Frćka još malo (ja znam za Frćku pa me nije iznenadila, al mi drago da se javila ovdje

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku

Mene je cijelu trudnocu pratilo jako puno iscjetka, raznoraznih nijansi bijele, zute, cak mozda i zelenkaste. Nije bilo nista nego obicna trudnicka 'boljka'.
    A neznam baš da je sirasti i zelenkasti iscjedak obična trudnička boljka.

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Sarice šta sve nisi prošla samnom, pa moraš i porod!
    Ni meni se nebi svidio ovaj iscjedak ako je zelenkast, imam i ja ko i sve od početka stalno neki, ali žućkasti, bijeli većinom, struktura se mijenja, ali niš ne pecka definitivno

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Frćka, terminušo, ja nisam upoznata s tvojom pričom, ali vidim da si svojevrsna legenda tu.
    Jesi li i ti mpo trudnica?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Frćka prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala upratila sam i ja tebe, naučila dosta toga, nikad kasno da i ja čestitam!

Hvala, hvala! Nikad nije kasno, čestitke su uvijek dobrodošle.
    Vidim da ću ovu temu i dalje religiozno pratiti.

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Medeja nikakva legenda, samo mpo trudnica sa stažom, pa evo kad smo iskoristili svih 10 postupaka i sve zajedno prošle svašta u par godina i nadanja i iščekivanja i sreće i tuge, na kraju će nam izgleda ovaj FET donjeti srećicu našu!
    Potpis sam izbisala, jednostavno...a sad ajmo mi popratit svih i rodit tu našu dječiću više
    SOS telefon memoriran, torbe spremne već mjesec dana, ako ne i više
    eryngim samo nas probaj napustit, sad kad se panika pojačava, iako vidim da je žužy totalno cool što se poroda tiče

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ma ladna sam ko špricer...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

s obzirom da statistički više trudnica rađa (odnosno trudovi im krenu) u sitne sate (opuštenost i mir/san potiče lučenje oksitocina) ja došla vidit jeli koja prijavila neke trudiće....

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    s obzirom da statistički više trudnica rađa (odnosno trudovi im krenu) u sitne sate (opuštenost i mir/san potiče lučenje oksitocina) ja došla vidit jeli koja prijavila neke trudiće....
    i ja, svako jutro čekam žužy

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

I ja, čim sam se probudila došla vidjeti je li žužy rodila

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

A ste uvjerene da bum ja to po noći
    zs,mislim da se meni po noći ne izlučuje ni O od oxitocina,obzirom da slabo spavam..tek sam tad nabrijana i živčana

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

I ja al žužy je još tu!

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Žužy, unosiš nemir u redove!

Vlattka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Čestitke svima kojima sam propustila čestitati. Nadam se da uskoro čestitamo Žužy

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Zvala sam doktoricu i rekla mi je da uzmem canesten pa cemo u cet vidjeti dalje kaze da je primjetila na pregledu prosle sedmice da imam gljivicne infekcije ali htjela da saceka nalaz urinokulturee koji opet nemam . Vec drugi put ssam davala uzorke i kazu zagadjenoj kao dobro ne uzmem, stvarno se pitam jesam li toliko nesposobna da 2x grijesim obicno uzimanje urina ili su oni prolupali

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Radoznalica, sirasti bijeli iscjedak je najčešće znak gljivične infekcije (tzv. kandidijaze). Tu pomažu antigljivični lijekovi (npr. kreme, vaginalete; Canesten i neki drugi). Na svoju ruku možeš uzeti probiotike i piti puno jogurta. Možeš čak umočiti tampon u jogurt i staviti na sat-dva u vaginu. Navodno i češnjak u vagini pomaže, ali ne znam smije li se stavljati u trudnoći.
    Ovo zelenkasto mi se ne sviđa. Može biti neka bakterijska infekcija.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pitaj ju i za briseve da ti uzme,ako nije.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    Zvala sam doktoricu i rekla mi je da uzmem canesten pa cemo u cet vidjeti dalje kaze da je primjetila na pregledu prosle sedmice da imam gljivicne infekcije ali htjela da saceka nalaz urinokulturee koji opet nemam . Vec drugi put ssam davala uzorke i kazu zagadjenoj kao dobro ne uzmem, stvarno se pitam jesam li toliko nesposobna da 2x grijesim obicno uzimanje urina ili su oni prolupali
    Bit će prije da ti nisu dobro objasnili kako da uzmeš uzorak za urinokulturu. Nije isto kao kad se radi obična analiza.
    Jako je bitno da cca 4h prije ne mokriš, zatim opereš se, dobro ispereš i onda kad kreneš mokriti uloviš srednji mlaz. Urin treba slobodno teći bez da dira okolnu kožu. Jer ako imaš vaginalnu infekciju a mlaz proteče tim dijelom, pokupi stanare od tuda i eto kontaminacije.
    Meni je bilo najlakše to obaviti u tuš kadi.
    Oprostite na detaljnom grafičkom prikazu.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj galicia prvotno napisa Vidi poruku
    Radoznalica, sirasti bijeli iscjedak je najčešće znak gljivične infekcije (tzv. kandidijaze). Tu pomažu antigljivični lijekovi (npr. kreme, vaginalete; Canesten i neki drugi). Na svoju ruku možeš uzeti probiotike i piti puno jogurta. Možeš čak umočiti tampon u jogurt i staviti na sat-dva u vaginu. Navodno i češnjak u vagini pomaže, ali ne znam smije li se stavljati u trudnoći.
    smije smije,nisi bila još pratila thread kada sam ja,glavna umetačica češnjaka u mandu pisala kako mi je pomogo! umočila sam ga u kantarionovo ulje (i to se navodno ne smije) i šišla 3 noći za redom i ode iscjedak i miris po ribi!
    radoznalica provaj nabavit kefirnu gljivu,u domaćem kefiru imaš puno više probiotika nego kupovnom! ja ga pijem već 4god i nemam problema sa candidijazom a prije bi 4-5x godišnje canesten i ostale vaginalete kupovala....

žužy,onda meditiraj,upali si neku komediju za koju znaš da te ful nasmijava,možda te to potakne...ili da ti se MM glupira,štogod....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 20.01.2016. at 12:37

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Žužy, moraš ubrzo roditi, više je na temi forumašica koje su postale mame nego trudnica.
    Di nam je kiara?

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Žužy, ništa još

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

eryngium,točno tak sam i ja uzela uzorak za uk u tuš kadi

skulirana,ja se radije bacila na kuhanje. To me opušta i jako mi je falelo dok sam mirovala...eno mi se diže germa za krumpirov kruh. Pa onda ručak. Putem odmorim dok me zaboli kaj. Vidjet ćemo sutra...to be continued.

Medeja,neka su! Barem budu dostupne dok bum cvilela zbog dojenja

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

došla i ja izraziti podršku novim trudnicama i malo navijati za ove u finišu
    i čestitke dominiku, mislim da sam fulala baš kad je rodila

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja danas imam pregled, jedva čekam da vidim kako micko napreduje.
    Zlo mi je samo kad se sjetim da se moram brijati, to sad već zahtijeva strateški plan.
    Stalno imam osjećaj da ću malca zdrobiti ako se previše sagnem.

A kad to i napravim, on mi vrati udarcem u mjehur ili mi tijelo priušti kontrakciju.
    Nekako ne surađujemo moja maternica i ja.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

pijem dosta jogurta negdje sam procitala da je dobar a nisam znala da se smije jogurt umociti i staviti tampon, mene samo strah da ne naskodim kako bebi.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Uh Medeja i moj je trbuh jedna velika kugla za kuglanje dok se depiliram dodatno tvrd da jedva s rukom dosegnem down there.
    Dolje sve ostružem na slijepo,poslije pogledam na kaj to liči sa ogledalcem al ne sekiram se ak je di ostalo...noge mi je jaaaako teško,pogotovo desnu. Na desnu jedva i čarapu obučem i jedva ju obrišem nakon kupanja. Mišek mi je tijelom zarotiran na desnu stranu i tu mi je i trbuh deblji. Planiram nokte na nogama rezat. Jeah wright..

Imam filing da samo kukam u zadnje vrijeme...

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

E vidiš, meni je tako s lijevom.
    Desnu nogu još mogu, ali lijevu, pogotovo vanjski dio nikako.
    Za dolje imam ogledalce. Lijepo si ga montiram i štrigam i štružem.
    Isto se ne zamaram "ljepotom", bitno da bude uredno i dostupno. :D
    Kad se sjetim kako sam se opterećivala time kada bih jednom godišnje išla na papu i briseve, joj...
    Sada niti srama nemam nakon svih fm, postupaka, pregleda, jok. Barem neka dobra stvar.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Radoznalica, jogurt bebi neće naštetiti, ali može neliječena infekcija.
    Tražila bih da mi napravi briseve i da terapiju na osnovu njih. A dotad jogurt i češnjak (kako Skulirana kaže).

Žužy, slobodno kukaj, ne libi se.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Medeja, a da vidiš tek kako sram odumre nakon porođaja..
    Btw, ginekologinja mi je jednom (kad sam došla na pregled bez "frizure" i ispričala joj se jer sam zarasla) rekla da za muža treba radit frizure, ne za ginekologa. A, stvarno, probajte zamisliti kakve sve zapuštene i nikad ošišane "gospođe" vide svakodnevno.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    Žužy, moraš ubrzo roditi, više je na temi forumašica koje su postale mame nego trudnica.
    Di nam je kiara?
    tu sam
    Pustili me doma, tlak mi super 110/70 i pičim dalje, u utorak kontrola u trudničkoj ambulanti. Jučer mi radila šefica još UZV, bebačica je super, 2720 g ima i tak. Danas sam za svaki slučaj obavila zadnji šoping za svaki slučaj ako me u utorak opet ostavi, a nadam se da neće.
    Inače ne mogu vjerovati da mi je to pred vratima :/
    Samo me strah da me ne induciraju zbog tlaka, do sad nikakvih problema i onda se pred kraj zakomplicira...uhhh..

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Medeja, a da vidiš tek kako sram odumre nakon porođaja..
    Btw, ginekologinja mi je jednom (kad sam došla na pregled bez "frizure" i ispričala joj se jer sam zarasla) rekla da za muža treba radit frizure, ne za ginekologa. A, stvarno, probajte zamisliti kakve sve zapuštene i nikad ošišane "gospođe" vide svakodnevno. :lool:
    ja sam jednom u svog pvt došla iza dumne....odma sam promislila kako se proveselio kad je moju vidio...moš mislit što se dumna frizira...

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Kiara, super za tlak! Sretno u završnici!

Skulirana, ne znam šta je dumna, a google ne izbacuje.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako nisam u krivu, dumna je redovnica.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kiara,super da si domeka! Eto,tlak se stabiliziral i nek sve bude mirno sad do kraja.
    Mi danas kupili zadnjih par stvarčica

Nit ja nikad čula za dumnu.

Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Pozdrav svima, duze vrijeme citam postove, puno puta sam nalazila odgovore na stvari koje su me patile u tom trenutku, e sad je doso trenutak da se i ja registriram i da vas pitam (ako znate ) kada se najranije moze vidjeti trudnoca vadenjem krvi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •