Da, nisam se ni sjetila da bi trebalo i za ženu deklinirati.
Pokušavam sada iskombinirati par takvih imena.
Jasna Mudri
Zlatka Mudri
Katarina Mudri
Zaboga, tko se tako preziva?![]()
Da, nisam se ni sjetila da bi trebalo i za ženu deklinirati.
Pokušavam sada iskombinirati par takvih imena.
Jasna Mudri
Zlatka Mudri
Katarina Mudri
Zaboga, tko se tako preziva?![]()
Mozda je to onda vise stvar govora u narodu nego knjizevnog jezika? Jer to do sada nisam primjecivala na primjer u knjigama. Ali bas cu obratiti paznju u buduce.
Ili ako netko zna kako se koristi u skolskim udzbenicima?
He, he znam ja ljude koji se prezivaju Mudri. Potjecu iz mog rodnog sela i radi se izmedju ostalog o rusinskom prezimenu.![]()
Posljednje uređivanje od Aurora* : 01.04.2016. at 11:14
Tashunice mislim da nisam u životu čula konjtejner.
Nekad budem baš happy što sam rođena i odrasla u svom kraju jer mislim da mi nikad neće ući u uho tipa:
Pusti JU ! To ME smeta!
To mi je kao da lomim jezik i još kad znam da nije gramatički ispravno... Neki dan mi je sin (4,5 god) rekao: Idem se popeSti!, digle su mi se sve dlake na glavi tako da je trebao ponavljati po nekoliko puta ispravno![]()
Meni je to potpuno isto kao da u matematici zbroje 3+3=5, nije ispravno i gotovo. možda sam kruta u tim stvarima al negdje moram bitijer sam inače jako fleksibilna i prilagodljiva.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.04.2016. at 11:39
Ajoj, a što ćeš mu tek raditi kad krene u školu pa dođe doma s anglizirano-kroatiziranim poštapalicama koje ne spadaju ni u jedan ni u drugi jezik
Moj sin je neki dan od starijeg prijatelja pokupio riječ "najs" (tako ga i piše u sms-ovima) pa to sad govori kad mu dođe. A u razredu dečki jedni drugima govore "Ja sam tvoj bodiguard" (pišem točno onako kako izgovaraju).
Nakon takvih izraza, uopće nije važno ako 4-godišnjak kaže da će se "popesti", to mi zvuči baš onako dječje slatko, i sigurno tako neće govoriti kad mu bude 18.