Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

upravo dođoh pitati jeste već pisale o ferrante i napuljskoj tetralogiji
    ja sam je slistila zimus u 3 tjedna , nisam tako binge readala od enid blython i "5 prijatelja"
    inače ne čitam na engleskom jer baš volim i cijenim dobar hrvatski prijevod, ali ovo nisam mogla čekati. morala sam odmah i sad saznati što se dalje događa.

zadnjih 100 stranica me nekako razočaralo (ne i sam kraj), ali opet sam si rekla - što je 100 stranica naspram više od 1500 ukupno. ludo je što se ni u jednom jedinom trenutku nisam poistovjetila s likovima, niti sam poželjela biti kao oni, dapače, toliko sam ih puta prezirala i pitala se koliko nisko mogu ići. ali, dobila sam uvid u svijet koji nisam poznavala - rađanje feminizma, spolno uvjetovan pristup obrazovanju 50.-ih i 60.-ih, tinejdžerske brakove i majčinstvo, svijet akademika, susjedstvo koje zatire čak i veze s nuklearnom obitelji, italiju i njene komuniste, teroriste i kršćanske demokrate, početak računalne ere, verbalno i fizičko nasilje na svim razinama. a sve to samo kao kulisa za priču o prijateljstvu, ljubavi i izdaji.
    najdraži dio knjige mi je adolescentsko ljetovanje na otoku ischia iako sam kasnije guglajući skužila da je otok vulkanski sa sivkastim plažama, u mojoj glavi poprimio je obrise visa, tj. plaže kamenica u komiži i stopio se s nekoliko mojih najdražih ljeta

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj chesil prvotno napisa Vidi poruku
    najdraži dio knjige mi je adolescentsko ljetovanje na otoku ischia iako sam kasnije guglajući skužila da je otok vulkanski sa sivkastim plažama, u mojoj glavi poprimio je obrise visa, tj. plaže kamenica u komiži i stopio se s nekoliko mojih najdražih ljeta
    ischia
    to ti je otok na kojem je sniman "Talentirani Mr. Ripley", samo su mu tamo dali drugo ime. Ali baš se u filmu lijepo vide i grad i plaža, ja sam se zaljubila u to mjesto, zato sam i tražila gdje se zbilja nalazi i kako se zove.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ludo je što se ni u jednom jedinom trenutku nisam poistovjetila s likovima
    ja sam se dosta poistovjetila sa adolescenticom Elenom, baš mi je dobro prikazala taj pubertetski način razmišljanja, i super mi je bio jedan tren kad kaže nešto u stilu "sad mi to zvuči jako glupo, ali tako sam tada razmišljala i osjećala". Tako da mi je i to ljetovanje bilo malo mučno, jer je njoj bilo.. a svakako
    ali da, inače su likovi ono... nekad ti ih je milo jer je svima teško, ali užasni su uglavnom
    a opet genijalno užasni
    recimo, trenutno me oduševljava Elenina mama

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

upravo dođoh pitati jeste već pisale o ferrante i napuljskoj tetralogiji
    ja sam je slistila zimus u 3 tjedna , nisam tako binge readala od enid blython i "5 prijatelja"
    inače ne čitam na engleskom jer baš volim i cijenim dobar hrvatski prijevod, ali ovo nisam mogla čekati. morala sam odmah i sad saznati što se dalje događa.

zadnjih 100 stranica me nekako razočaralo (ne i sam kraj), ali opet sam si rekla - što je 100 stranica naspram više od 1500 ukupno. ludo je što se ni u jednom jedinom trenutku nisam poistovjetila s likovima, niti sam poželjela biti kao oni, dapače, toliko sam ih puta prezirala i pitala se koliko nisko mogu ići. ali, dobila sam uvid u svijet koji nisam poznavala - rađanje feminizma, spolno uvjetovan pristup obrazovanju 50.-ih i 60.-ih, tinejdžerske brakove i majčinstvo, svijet akademika, susjedstvo koje zatire čak i veze s nuklearnom obitelji, italiju i njene komuniste, teroriste i kršćanske demokrate, početak računalne ere, verbalno i fizičko nasilje na svim razinama. a sve to samo kao kulisa za priču o prijateljstvu, ljubavi i izdaji.
    Zbog ovog osvrta cu procitati do kraja, potrudit cu se da prevladam ljutnju na junakinju. Nikako, ali nikako mi ne pase njen stav prema zivotu.
    A Italiju volim. Jako.
    Nisam bas sigurna sto moje nezadovoljstvo postupanjem knjizevnih likova, ma sto nezadovoljstvo, cista ljutnja na njihove odluke i ponasanje, govori o meni, ali znam da to ne smijem reci ni jednom psihologu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •