A ne znam, Mojca, neki bi te fizijatar/kineziolog/ortoped trebao pregledati i složiti ti program vježbi, možda par treninga da imaš individualnih, ali da sad iz mjeseca u mjesec plaćaš članarine za gym od 500 kn ili osobne trenere po 1500 kn mi se čini pretjeranim.
Netko će reći da je tako veća motivacija, ali ja mislim da bi meni bilo baš kontra, jer ono ovaj mjesec nemam za dat 2000 kn pa ću preskočit. Ili ne možeš otić dva tjedna jer si se razbolila pa žali bože onih 500. Ili se još i uvjeriš da je tebi baš potreban trener koji će cijeli trening provesti kraj tebe i da ne možeš sama. Znam više ljudi koji su išli na razne "programe", "personalizirane treninge" pa još im tamo slažu meni i sl., - svima je zajednički nazivnik da su nakon nekog vremena odustali. Ovi koji se godinama bave time su oni koji imaju drive iznutra, a ne izvana. Ne želim poljuljati tvoju ionako slabašnu motivaciju (znam kako je) nego samo razmotri taj aspekt, da ne bi bilo poslije "eto i to sam probala, potrošila 10000 kn, i opet ništa".
Uz disclaimer da to govorim iz pozicije osobe koja ima max +10 kg viška tj. ja sam ko Mila majka, kad me moja kozma pitala koliko imaš kila, pa joj ja kažem, a ona će "mislila sam da imaš više"
Uglavnom, možda fakat "više debeli" moraju svoju transformaciju prolazit pod stručnim vodstvom, tipa da ne krenu trčat sa sto kila pa si skure zglobove ili sl.