Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1844

Tema: Upisi na faks

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A kako izlaze nepismeni, kad polažu državnu maturu i moraju položiti najmanje B razinu HJ da bi upisali faks???!!

Nekakva vrsta mature se uvijek polagala, i ja osobno nemam ništa protiv toga da se polaže hrvatski ili engleski na neki način, a još bi najbolji bili takvi nekakvi 'državni' ispiti (i u osnovnoj školi).

Ali mi je glupo da broj bodova na maturi iz HJ utječe na poredak studenata na FERu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A kako izlaze nepismeni, kad polažu državnu maturu i moraju položiti najmanje B razinu HJ da bi upisali faks???!!

Nekakva vrsta mature se uvijek polagala, i ja osobno nemam ništa protiv toga da se polaže hrvatski ili engleski na neki način, a još bi najbolji bili takvi nekakvi 'državni' ispiti (i u osnovnoj školi).

Ali mi je glupo da broj bodova na maturi iz HJ utječe na poredak studenata na FERu.
    S pol guzice se slažem sa zadnjom rečenicom, ali iz životnog iskustva znam da to nije nebitno. Stručni članak treba znati napisati, kao esej.I u drugim područjima jezik je bitan. Silno me nerviraju nepismeni tehnički tekstovi, a još više npr upute za uređaje koje su loše napisane. U današnje vrijeme poslovne komunikacije e.mailom, rastu mi rogovi kad vidim da je neki magistar struke u ponudi napisao "jedinićna cjena" ili neki sličan užas. B razina hj za sve struke je minimum.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •