Sad su odrade ponovo aktualne, moj je dobio raspored za sljedeći tjedan sa 36 sati nastave (u satnicu su dodani sati nadoknade). Kad u sve to utrpa i glazbenu, može se pretvoriti u zombija koji od jutra do mraka sjedi u školi, doslovno neće imati kad ni jesti u glazbenoj naravno ne može mijenjati raspored sad usred godine, tako da će biti u vrlo nezahvalnoj situaciji. Ok, može mi netko reći, tko mu kriv kad ide u dvije škole... ali za ovakvu situaciju sada učenici su najmanje krivi, a na njih će na kraju biti najveći pritisak da ispune sve obaveze.

Razmišljam malo o štrajku, je li sve to dalo rezultata, pa baš i nisam sigurna da jest pažnja javnosti nakratko se skrenula na prosvjetu i učitelje, naročito u trenutku prosvjeda, ali imam dojam da taj potencijal na kraju uopće nije iskorišten. Ministrica se i dalje drži kao da ničeg nije bilo, administrativno opterećenje na nastavnike je, čini mi se, isto kao što je i bilo, koeficijenti su doduše postignuti u nekoj mjeri, ali - dostojanstvo o kojem se najviše govorilo za vrijeme štrajka, imam dojam da je opet nestalo u mišju rupu. O tome kako je cijela ova školska godina sprčkana (naročito za maturante), ne bih ovom prilikom, možda se na kraju pokaže da i nije sve to skupa tako loše kako se meni sad čini.
Možda je još prerano procjenjivati učinke i posljedice, možda je sve to skupa dalo vrijedan rezultat koji će se odraziti i na buduće generacije djece i učitelja, ali trenutno imam jak dojam da je sve to skupa bio veliki pucanj u prazno, a posljedice na kraju snose djeca u koju se svi (od političara nadalje) zaklinju kao nešto najvrednije u društvu