Pokazuje rezultate 1 do 50 od 242

Tema: Je li znanje moć?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nije meni tesko argumentirati zasto u drugu skolu. Al ako bi bilo problema, ne bih se ubila. Ne bi bila drama da ostane u kvartovskoj.
    a ha odluka je već pala? Ide u tu zahtjevniju, ali udaljeniju školu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    a ha odluka je već pala? Ide u tu zahtjevniju, ali udaljeniju školu.
    Ma nije pala. Kao da bih ja tu s vama razglabala o tome da jest
    Nepunih sedam, kao i većina druge djece

Peterlin, nisu ni škole ni fakulteti toliko nepredvidljivi, to se samo čini onome tko izvana promatra. Može se raditi o lošoj procjeni, ali realno stvari su uglavnom takve kakve jesu. Dinamika je spora. Naravno da postoji hrpa "rizika", od slomljene noge do porodiljnog.
    Sad su ti fakulteti možda bliži, pa sigurno znaš da je kod nekih sustav uređeniji, nego kod drugih. Da se kod nekih gubi vrijeme na gluposti, kod drugih se student može apsolutno posvetiti studiranju. Sin ti je na FER-u. Što bi se to trebalo dogoditi da FER prestane biti jedan od najbolje organiziranih fakulteta u Zagrebu? Ne možeš predvidjeti kod koga ćeš slušati Matematiku 1, ali usrednjeno, dobit će većina sarmu. Malotko će dobiti samo zelje ili samo meso. Na FF-u se i u moje vrijeme i sada velik dio profesora vrlo labavo drži termina ispita, ni danas, kao ni tada, nemaju svi svoje urede i sl. Pristup je boemski puno češće nego na FER-u, a dijeli ih Vukovarska. U školama je isto u nekima tradicionalno bolja organizacija, nego u drugima, što se reflektira na to koliko se nastavnik može/želi posvetiti poslu i kakva je atmosfera u zbornici i sl. Tako da istina, može se dogoditi da ti u najboljoj školi padne grah da ti u razredu bude jako problematično dijete, da ti se razboli učiteljica pa imaš stalno zamjene, ali svejedno dobiješ na kraju sarmu te škole, koja ima više junetine, nego druga u kojoj dominira riža.

Moja OŠ je bila na glasu kao najbolja, ja sam tu pripadala. Bili su najbolji iako su baš kod nas bila integrirana djeca iz najtežih socijalnih prilika u gradu. Imala sam dvije loše učiteljice u višim razredima, eng i povijest. Kad je dolazila zamjena, mi bismo se preporodili. Engleski sam do valjda 2. srednje učila dodatno izvan škole. Tako da ni zamjene nisu najgore što se može dogoditi. Loše je kad škola loše funkcionira.

Slična stvar je i s bolnicama. Može se dogoditi kaos, kao sa Zadravec, al to nije došlo iznenada. Insideri znaju. Tako znaju i za OŠ i za srednje i za vrtiće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •