Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1367

Tema: Što čitate 4.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam procitala Godine od Annie Ernaux. Mislim da ste to ovdje spominjale. Inace citam samo popularne knjige koje knjiznicari izloze pred ulazom u djecji dio knjiznice pa ih usput uzmem . Jos mi je komplicirano penjat se na kat i na miru potrazit neku knjigu za sebe.

Ovo mi je jedna od knjiga koje su mi dobre, i zacas ih procitam, al se vec dva dana posli ne sjecam skoro niceg. Cak se u razgovoru nisam mogla sjetit ni koju sam knjigu citala. Previse detalja o politici, a premalo osobnog zivota, za moj ukus. Iako mi je i stil i sve ok - al ja bih jos malo osobnije - neki pogled na godine s malo manje osvrta ma dnevno-politicka zbivanja. Valjda zato sto ja to bas ne primjecujem.
    Ako hoćeš osobnije od Annie Ernaux, preporučujem ostale njezine knjige - "Mjesto" i "Jedna žena" govori o njezinim roditeljima, ocu i majci, izvrstan prikaz društvenih promjena unutar samo jedne obitelji početkom 20. stoljeća, i, naročito, "Događaj", gdje potresno i detaljno opisuje vlastito iskustvo ilegalnog pobačaja.
    Annie Ernaux mi je pravo otkriće ove godine.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ako hoćeš osobnije od Annie Ernaux, preporučujem ostale njezine knjige - "Mjesto" i "Jedna žena" govori o njezinim roditeljima, ocu i majci, izvrstan prikaz društvenih promjena unutar samo jedne obitelji početkom 20. stoljeća, i, naročito, "Događaj", gdje potresno i detaljno opisuje vlastito iskustvo ilegalnog pobačaja.
    Annie Ernaux mi je pravo otkriće ove godine.
    nekidan sam je pročitala
    potresla me jer sam u možda nekoj predfazi vezano uz starenje majke, bolest, krhkost
    to su snažni životni momenti koji na mene djeluju dubinski
    zato me ova knjižica dotakla

Sloboština Barbi, M.Kolanović
    baš kao što naslov govori
    infantilno i duhovito
    ne mogu je dugo čitati jer me zamaraju svi ti silni likovi, Barbie nazivi i predinamična radnja
    ratna tema, opet meni blsika jer sam godina kao autorica, u to doba na granici između djetinjstva i naglog odrastanja

prema popisu kojeg sam opet počela raditi u svoju tekicu za Popis pročitanih knjiga kolovoz/rujan pročitala sam i ove:

Fantastični mačak Bob - štivo za opuštanje, priča o londonskom beskućniku i njegovom posebnom odnosu s mačkom kojeg je udomio
    čak i ja koja nisam neki fan mačaka na opise njihovih trenutaka zajedništva i privrženosti malo sam odledila

Sveta Rita - ne znam što bih rekla, savki dan sam mislila da ću prestati čitati ali ipak me nekako tjeralo dalje
    perspektiva neoženjenog muškarca u srednjim godinama koji brine za boelsnog oca u nekom ruralnom dijeliću Nizozemske
    i sad kad sam završila imam polovičan dojam

Žena iz prodavaonice mješovite robe - nisam zagrizla da ne mogu ostaviti ali me interesiralo što će se dalje zbivati s tom neobičnom djevojkom/ženom
    fora

Putujuće kazalište - meni je zbilja dobra
    zanimljiva mi je Ferićeva obiteljska historija i to kako su likovi oblikovani davnim događajima koji su se zbivali na ovim prostorima
    vjerojatno sam se malo i sama pronašla unutra i povukal neke paralele sa svojom obitelji
    jer su i moju ispresijecali povijesni događaji od 41. do 91.
    preporuka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •