Zaista ćeš krunski zaključak da izvučeš iz nečijeg no name komentara na knjigu?
Zaista ćeš krunski zaključak da izvučeš iz nečijeg no name komentara na knjigu?
Posljednje uređivanje od sillyme : 20.12.2022. at 12:44
Ali ovako narodski, budući da ne poznam problem, mogu zamisliti da nekome tko ima tvrdu stolicu hrana iz želuca sporije prolazi i možda se može temeljitije iz tankog crijeva iskoristiti što se već treba, a netko tko je sklon proljevima gubi vrijedne hranjive sastojke. To je jako banalni primjer. I možda skroz kriva pretpostavka, možda svim ljudima na svijetu hrana jednakom brzinom prolazi kroz tanko crijevo, neovisno o duljini i arhitekturi tankog crijeva.
Još mi pada na pamet i da kod muškaraca i žena vjerojatno isto ima razlike i da postoji razlog zašto muškarci imaju više mišićne mase. A isto tako i da postoji "srednji spol" kod kojeg su opet neke razlike. Odnosno ja ne vjerujem u binarni muško/ženski sustav, tako da i tu moraju biti neke razlike.
I kod ovog mislim na relativno zdrave ljude. Kod nekih metaboličkih poremećaja mora biti razlika.
Dakle mislim da se većina nas uklapa u te modele, da se dio ljudi ponaša vrlo slično, da unutar tog modela postoje granični slučajevi koji se još uvijek uklapaju u njih i na kraju da postoje ljudi koji se ne uklapaju u te modele.