anin prvotno napisa
Joj cure, pa što ste toliko "skočile" na Ifigeniju??Neznam, meni njeni postovi ne djeluju ni najmanje nesretno...Naravno, uvijek postoji mogućnost da ona laže...ili da sam ja glupa...No, šali na stranu...ova rasprava ne mora biti tako žestoka...zaista nije potrebno nikoga uvjeravat u "svoju" stranu..
Kućnica ili ne, sve su to samo različiti izbori...i niti jedan od njih nije apriori dobar ili loš..
I kao što se često kućanicama spočitava da one zapravo pate zatvorene s djecom i pri tom zadovoljstvo nalaze glumeći "žrtvu" koja cijelu sebe daje djeci, također i kod zaposlenih žena isto tako često vidim "sindrom žrtve za svoju djecu" jer ona, eto, mora biti ravnopravna, financijski pridonosit...i kao što je toj kućanici "sveta" dužnost biti stalno s djecom, ispada da je zaposlenim "sveta dužnost" financijski pridonosit..
Nema ništa ljepše nego imati financijskih mogućnosti za biti doma, bez budilice, strke, bez rutine pri kojoj djecu vidimo u pet, šest popodne, uz dovoljno vremena za sve stvari koje volimo, uz dovoljno vremena za istraživanje svijeta...Zašto bi kućanica apriori trebala bit proglašena "jadnom osobom koja čami u kući"..Zašto ne prihvatit činjenicu da ona može imati ispunjen i sadržajan život..
Da, da, znam, reći ćete da volite raditi...Pa volim i ja sladoledni kup pa ga neću jesti svaki dan 8 sati!!Jer posao je takav_ zahtjeva cijelu osobu, na veći dio njenog budnog vremena i to zahtijeva većinu dana u godini..
P.S. Ja sam zaposlena..
P.S.2. Radim posao koji ne samo da volim, nego obožavam (kad sam u životu shvatila da zaista moram raditi do kraja života rekla sam si "daj da onda to bude ono što zaista volim, te nakon 10 godina staža, upisala fax, završila ga i promijenila struku..Trenutno sam sretno zaposlena, ali to me ne priječi da primjećujem da posao čovjeka zaista "uzima" u cijelosti, a kako nitko od nas, bar mislim, nema sposobnost bilokacije, tj. ne možemo biti u isto vrijeme na 2 mjesta, naravno da propuštamo puno toga...i naravno da su ti trenuci koje propuštamo važni, jer, većina nas što god u poslovnom svijetu radili - ako nismo , neznam, Oprah ili Nikola Tesla, nećemo biti zapamćeni od poslovnih partnera, niti su poslovni partneri i klijenti baš ti koje ćemo pamtiti zauvijek...Za razliku od djece)..Uh bas sam večeras patetična..idem sad dok ne nastavim..