Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
istina. ZAto sam i naglasila da nije ona tema. Meni su kontradiktornosti čudne, tj. ono što je ženi kazna, muškarcu je pravo i obrnuto. Buni me to.
To je tebi čudno i kontradiktorno jer u tvojoj slici svijeta smo mi jednaki ne samo ravnopravni nego i jednaki i spol i rod ti ne znače ništa nego su proizvoljne kategorije pa i podjela rada, onog što nas ispunjava ne može biti niti djelomično motivirano istim.
Meni nije čudno jer ja vjerujem da postoji razlog što smo različiti, da darove koje sam primila trebam razvijati na najbolji i najodogovorniji način -jedan od darova koji sam primila jest moji spol i rod na kojima sam zahvalna, koje ne želim mjenjati za jednakost, nego dapače razvijati i istraživati sve moguće nijanse ljepote i teškoća unutar toga i služiti na taj način svojoj djeci, suprugu, svima koji me trebaju.
Meni bi bilo čudno da netko može izbetonirati plitvička jezera i mljet da bi bili jednaki umjesto da istraži sve različitosti i uživa u njima i bude zahvalan. Eto to bi bilo meni čudno, ali se ne čudim, nego vjerujem da postoji dobar razlog zbog kojeg ti tako misliš i poštujem tvoj put.
alef, još je ovaj forum mila majka - društvo sve više ide u tom smjeru da će uskoro uvesti verbalni delikt, nakon što zabrane marame i križeve naravno
mamica drš se