Pokazuje rezultate 1 do 50 od 312

Tema: Malo sam se pogubila

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Možda, ali nismo li mi stalno našoj djeci, u toj dobi do neke 4-5 godine, u njihovom intimnom prostoru?
    ovo je i meni palo na pamet. uostalom, da se moje dijete pita, da mu nisam ušla u intimni prostor koristeći (pri)silu on bi od rođenja do drugog rođendana bio u istoj pokakanoj peleni i odjeći. odvraćanje pažnje kod njega vrlo rijetko urodi plodom, a racionalna objašnjenja trenutno (2,5 g) stoje negdje na 10% uspješnosti.

što se tiče oduzimanja privilegija, ja ću umjesto otimanja igračke/crtića radije posljedicu povezati s ponašanjem - dok ne opereš ruke, neću ti dati večeru jer ne želim da se razboliš. /u idealnom slučaju uz priču o bakterijama ćemo i oprati ruke, ali što kad zaključi "ok, baš me briga što nema večere" i ode se igrati s tim prljavim rukama?/

ili, želi se sam popeti u sjedalicu. sve ok ako imamo vremena, ali ako žurimo/auto je parkiran uz rub ceste/nešto treće? odverglaš svoje "želim da... jer...", a on i dalje po svojem jer mu je to u tom trenu važnije. ne živimo u idealnom svijetu iz knjiga.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je i meni palo na pamet. uostalom, da se moje dijete pita, da mu nisam ušla u intimni prostor koristeći (pri)silu on bi od rođenja do drugog rođendana bio u istoj pokakanoj peleni i odjeći. odvraćanje pažnje kod njega vrlo rijetko urodi plodom, a racionalna objašnjenja trenutno (2,5 g) stoje negdje na 10% uspješnosti.

što se tiče oduzimanja privilegija, ja ću umjesto otimanja igračke/crtića radije posljedicu povezati s ponašanjem - dok ne opereš ruke, neću ti dati večeru jer ne želim da se razboliš. /u idealnom slučaju uz priču o bakterijama ćemo i oprati ruke, ali što kad zaključi "ok, baš me briga što nema večere" i ode se igrati s tim prljavim rukama?/

ili, želi se sam popeti u sjedalicu. sve ok ako imamo vremena, ali ako žurimo/auto je parkiran uz rub ceste/nešto treće? odverglaš svoje "želim da... jer...", a on i dalje po svojem jer mu je to u tom trenu važnije. ne živimo u idealnom svijetu iz knjiga.
    potpis.

dutka lutka, bez obzira što si to čula na rodinoj radionici, kritički odmak nikad nije za odbacit. daj malo života, tvoji postovi su kao prepisani iz nekog priručnika za odgoj. lošeg.
    ova rečenica - onda će mama morati oduzeti novu slagalicu - meni osobno je - grozna.
    prvo ništa ti ne moraš, drugo slagalica nema veze s prljavim rukama, treće dijete je premalo da bi ta kazna djelovala na njega - odgojno, u smislu da shvati povezanost slagalice i prljavih ruku. a last but not least, ovaj govor u trećem licu mi je već sam po sebi odbojan.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

uf, dok napišem, više ne znam iza koga sam...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •