Mislim da sam se krivo izrazila ako si me shvatila da smatram da je dosljednost zakon. Više govorim o dosljednom rasporedu dana prilagođen njihovom tempu potreba (koji nama naravno baš i nije praktičan, ali i MM i ja smo zaključili da je to za našu obitelj najbolje),
a sve u svrhu toga da većinu dana svi zajedno budemo u što boljem raspoloženju i radimo vesele i kreativne stvari zajedno umjesto da se natežemo.
Moja mama često kaže da si radim preveliki pritisak da "sve" mora biti na minutu, ali svaki put kad poslušam(barem što se toga tiče) nekog sa strane na kraju požalim, ali zaista.
Primjer- E. treba otići na čuvanje kod bake i dide, a ja moram produžiti s T. kod doktora. Dida ne siđe dole kad smo se dogovorili i 10 min. kasnije obe urlaju. E. jer joj je dosadilo čekati i sad još kao plače što je ostavljam (a inače bi se prodala da kod b. i d. može šefovati), beba jer stojimo na parkingu, a ona je u sjedalici, pa se onda još pokaka, pa ju presvlačim. Urlaju u duetu, a meni živci pucaju žešće i naravno beba i dalje plače kad ju vratim u sjedalicu jer je lijepo uhvatila zamah. Ja na rubu živaca još moram voziti do dr. itd.
U varijanti kad nas dida dočeka na vrijeme E. uvijek veselo otrči s njim i beba je u sjedalici mirna jer samo nakratko stajemo i u vožnji je uvijek ok. E neka mi sad netko kaže da se opustim pa će sve ići lakše. Kod nas naprosto tako ne ide. Inače uopće nisam ono što se kaže "na crtu", ali E. me istrenirala i u vezi djece uvijek kad napravim drugačije nagrabusimo MM i ja, a i njoj nije lako.
Možda nekom djetetu nije razlika da li legne u 20.15 ili u 20.35, ali njoj definitivno je. Jer u prvoj varijanti smireno i uz priču prođu sve pripreme i čitanje priče ili što već tu večer želi, a u drugoj ona vrišti dok ju pokušavam samo presvući za spavanje i obe odemo na spavanac u stresu ili suzama (ona). E pa meni je onda lakše od nekud dignuti dupe da mi je ne znam kako dobro i imati mir u moja 4 zida. Naravno postoje iznimke (svadbe , rođendani i sl., ali to je ponekad), ali mi tu više komentiramo svakodnevno funkcioniranje.

Odgovori s citatom