Moja vjenčana kuma, moja školska prijateljica, moja sestra s frame i Franjevačkog trečeg reda, ima dar jezika, pomaže na Zvijezdanovim seminarima,završila je teologiju i trenutno predaje vjeronauk u školi (i prva je protiv vjeronauka u školi)nisam je vidjela 1,5g protresril smo dosta tema i kad sam čula neka njena mišljenja jako sam se iznenadila, ne bi o tome ovdje jer bi neki pali u nesvjest, ali žena je duhovno kao i fakultetski potkovana a druži se s najužom "kler elitom"....ta žena od kad je završila teologiji kaže vidi sve jasnije, manje osuđuje ljude, a živi i radi samo i isključivo ono što čita u Bibiliji i kako kaže onako kako je "savjetuje" i vodi Duh Sveti...o dogmama, papama, katekizmu itd. i uopće ne želi pričat jer baš kao i ja tvrdi da je to nešto podložno ljudskim promjenama i tumačenjima pa kao takvo nema pravo tražiti da mu se bezuvjetno vjeruje i da u suprotnome činite grijeh...baš smo razgovarale o tome kako kondom nije grijeh...i tu noć vidim na teletekstu vijest iz Rima.... za mene Crkva ili Papa kao institucija ne može pristati na nešto samo zato što je "manji grijeh" i ako se slažem u principu s onim što je IFIgenija rekla...ne slažem se da Crkva osim u ispovjedi može kondom gledati kao manjo grijeh u nekim slučajevima...ili je ili nije grijeh........
Ja samo znam da molim i znam da neke stvari koje Crkva tumači ovako ili onako ne mora biti i stajalište Boga, isto tako znam da Crkvi nije lako tumačiti neke stvari u Svijetu kao dobro, loše, prihvatljive ili ne prihvatljive Bogu, jer i oni su samo ljudi, ništa bolji od nas, a zlo je jako lukavo...i zato i dalje tvrdim molite i u skrušenosti svoga srca naćete odgovor za sve od vašeg Boga...jer meni nema smisla jedan dan kad umrem doć pred Boga i reći-karikiram: ja sam samo slušala Papu i CRkvu obrati se njima to nije moj grijeh, ja sam samo bila poslušna...Bog će reći; Nisam li ti dao slobodnu volju?