Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Voljela bih da postoji mogucnost.
    Socijalizacija unutar skole nije jedini nacin na koji se dijete moze i treba socijalizirati.

Osobno smatram da je skolski sustav kakav sad imamo los i stetan po djecu (osobito neku), u kombinaciji s losim/nestrucnim kadrom prerasta u katastrofu (i tu ne mislim da je sav nastavnicki/profesorski kadar los, nego da je katastrofa kad se susretnu los sustav i los ucitelj).

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Voljela bih da postoji mogucnost.
    Socijalizacija unutar skole nije jedini nacin na koji se dijete moze i treba socijalizirati.
    Pa nije jedini način, ali skoro pa da je do toga došlo. Moj mali u petom razredu recimo se sve manje druži s prijateljima, svi imaju hrpu izvanškolskih aktivnosti i gotovo se više ne nalaze izvan škole. Jedino kad se druže baš je eventualno ravno poslije škole, a o nekakvim druženjima i nalaženjima je gotovo nemoguće govoriti što mi je stvarno kao majci jako tužno. Moje dijete kad dođe doma napiše zadaću (što zbog količine iste zna trajati satima) i onda redom zove prijatelje kojih ili nema (jer su na tenisu, gitari, stranom jeziku...) ili su taman došli doma s tih aktivnosti i tek sad kreću pisati zadaću. Ne znam kad bi se i kako onda socijaliziralo s njima dijete koje uči doma, i koje je po defaultu već izopćeno iz društva.

Naravno, puno je lakše kad su mali, ali što su stariji to je teže.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam isto izostajala i nikad nisam imala problema, ali moj mali u petom razredu dobiva zadatke koje moramo itekako proučavat. Svježi primjer, nedjelju navečer smo proveli tražeći na netu zanimljivosti o Milky Wayu. Trebao je za engleski napraviti plakat o jednoj od ponuđenih tema (ekologija, svemir i ne znam koja je bila treća), on je odabrao mliječnu stazu - nacrtati je bilo lako, ali nađi ti detalje/činjenice koje su njemu zanimljivi... wickipedia je, kako sam otkrila, totalno out :D

Bilo je isto takvih primjera iz povijesti i biologije. U izrazito bolnom sjećanju mi visi iz četvrtog razreda zadatak da napiše neku legendu iz rane hrvatske povijesti, a da nije priča o dolasku Hrvata. Znam dosta povjesničara, ali odgovor nisam nikad saznala.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ovo gore je odgovor ivarici
    Posljednje uređivanje od Ripcord : 09.12.2010. at 00:27

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •